יום ראשון, אוקטובר 11, 2026

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

ארבעה ימים של מוזיקה, מפגשי תרבות והפקות מקור יחברו בין מסורת, יצירה והסיפור הישראלי.

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו הראשונה הוא מציב את המוזיקה במרכז, אך מרחיב את היריעה אל מחוזות המחקר, ההיסטוריה והתרבות. הליינאפ המרשים והפקות המקור מסמנים שאיפה ברורה להפוך את קמפוס יד בן צבי בירושלים לבמה שבה מסורות, זיכרונות וצלילים נפגשים ומקבלים חיים חדשים.

במה דברים אמורים?

בסוף חודש יולי ייפתח בירושלים פסטיבל חדש. שמו תצריף והוא מבקש לחבר בין מוזיקה, מחקר, תרבות וזיכרון. במשך ארבעה ימים יארח קמפוס יד בן צבי מופעי מקור, מפגשים, סיורים ותערוכות. במרכז התוכנית ניצבים היוצרים והמבצעים. הם יעניקו במה חיה לסיפורים שעיצבו את החברה הישראלית.

התוכנית המוזיקלית מרשימה כבר בשנתה הראשונה. אהוד בנאי יוביל מופע מיוחד. שי צברי יופיע לצד אסתר רדא ורונה קינן. שלמה בר, פירקת אל נור, אנסמבל הפיוט, ששון גבאי ואמנים נוספים יצטרפו אל החגיגה. אליהם תגיע גם האורחת הבינלאומית הינד אנעיירה ממרוקו. היא תעלה לראשונה בישראל במסגרת שיתוף פעולה מיוחד.

מוזיקה שמספרת את הסיפור הישראלי

מופע הפתיחה נקרא "לעורר אהבה". הוא שואב השראה מסיפור אהבתם של יצחק בן צבי ורחל ינאית. ששון גבאי יוביל את הערב. לצדו יופיעו שי צברי, אסתר רדא, רונה קינן ושלמה בר. המופע ישלב שירים, קטעי ארכיון, וידאו וסיפורים. יחד הם יאירו את החזון שהוביל את בני הזוג ואת הבית שהקימו בירושלים.

ערב נוסף יציג את אהוד בנאי במחווה לבית הכנסת אוהבי ציון. המופע יציין מאה ועשרים שנים להקמתו. גברי בנאי יתארח על הבמה. ההפקה תחבר בין מוזיקה, זיכרון משפחתי וסיפורי השכונה הירושלמית. שיריו של אהוד בנאי יפגשו פיוטים, תיעוד היסטורי וחומרים נדירים. כך יספרו מחדש את סיפורה של קהילה שהשפיעה על התרבות המקומית.

אחד מרגעי השיא צפוי להגיע במפגש בין אנסמבל הפיוט לבין הינד אנעיירה ממרוקו. שיתוף הפעולה החל עוד לפני המלחמה. המציאות עצרה את התוכנית. כעת היא חוזרת אל הבמה. אנעיירה מביאה את מסורת הגנאווה. אנסמבל הפיוט מוסיף את עולם הפיוט היהודי מצפון אפריקה. החיבור ביניהם יוצר מפגש מסקרן בין מסורות קרובות שחזרו לשוחח דרך המוזיקה.

הרבה מעבר להופעות

תצריף אינו מסתפק במופעים. הקהל יפגוש גם סרטים, תערוכות, שיחות, השקות ספרים, פודקאסט חי, אירועי תרבות וסיורים בירושלים. חצר יד בן צבי תהפוך למתחם פתוח. מוזיקה חיה, אמנות, אוכל ומפגשים ייצרו אווירה שתלווה את המבקרים לאורך כל ימי הפסטיבל.

מאז שנת 1964 פועל יד בן צבי כמרכז למחקר, חינוך ותיעוד. הפסטיבל מעניק לעשייה הזאת במה חדשה. הוא מחבר בין חוקרים, מוזיקאים, אמנים ואנשי רוח. כל אחד מהם מוסיף קול אחר לתמונה הרחבה של החברה הישראלית.

ד"ר יניב מזומן, מנכ"ל יד בן צבי, אומר כי הפסטיבל מבטא את האמונה שתרבות, מחקר ואמנות שייכים לאותו מרחב. לדבריו, דווקא בתקופה הנוכחית חשוב לפתוח את השערים, להזמין את הציבור להיפגש, להקשיב ולגלות יחד את העושר התרבותי שמרכיב את החברה בישראל.

פסטיבל תצריף יתקיים בין 28 ל 31 ביולי בקמפוס יד בן צבי בירושלים. כבר במהדורתו הראשונה הוא מציג שאיפה גדולה. הוא מבקש להפוך את ההיסטוריה לחוויה חיה. הוא עושה זאת באמצעות מוזיקה, יצירה ומפגשים אנושיים. אם לשפוט לפי רשימת המשתתפים והפקות המקור, נדמה שכבר השנה הוא מסמן לעצמו מקום בלוח פסטיבלי התרבות והמוזיקה של הקיץ הישראלי.

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים

 

הכי חדשים

ליבי – בסוף זה יכאב, גם כשאוהבים

ישנן אהבות שבהן שני הצדדים יודעים מראש שהסיפור עלול להסתיים בכאב. האחד מבקש להתקרב, האחרת מנסה להרחיק...

יום המזל של קובי פרג' – כשהחיים נכנסים ללופ

כשהקובייה מתחילה להתגלגל בתחילת הקיץ דיווחתי על הקומדיה הצרפתית החדשה של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר. אז...

המדינה הורסת את עור הפנים: יריב בן יהודה מציג "ארוע בחיים"

יש אלבומים שמתעדים תקופה מבחוץ. "ארוע בחיים" נכתב מתוך מי שניסה לברוח ממנה, עצר, הסתובב לאחור והחליט...

סמל תרבות: עולם הבמה הישראלי חגג 80 לנעם סמל

שמונים שנה, אינספור הצגות וסיפור אחד גדול יש אנשים שעולים על הבמה, ויש אנשים שבזכותם הבמה ממשיכה לפעול....

מי מדבר בשם התרבות? יאיר לפיד פגש את נציגי קואליציית התרבות והיצירה

כבר דיווחנו כאן על מפגשים שקיימו נציגי ארגוני התרבות והיצירה עם גורמים במערכת הפוליטית. מטרתם הייתה לקדם...

שלמה ארצי חוזר לעוטף, ויש מקומות שבהם השירים נשמעים אחרת

יש משהו בשירים של שלמה ארצי שהופך אותם לחלק בלתי נפרד מחיינו. לפעמים נדמה שהם היו כאן...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא