יום חמישי, אפריל 2, 2026

פסטיבל מיתרים חוזר לצוותא

פסטיבל "מיתרים" בצוותא חוזר לארבעה ימים מ 31.10 ועד 5 .11 בניהולו האמנותי של רן ז'רזבסקי, הפסטיבל  יביא לקדמת הבמה נגני כלי מיתר מובילים, הפקות חדשניות, רב גוניות ומרגשות ושיתופי פעולה ייחודיים ומרתקים בארבעה ימים של מוזיקה סוחפת. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 31.10-5.11 ויציג הופעות ממגוון סגנונות מוזיקליים שונים ומגוונים ביניהן:

אהוד בנאי ווהרכב ג'יש במופע דו-לשוני מרגש שמפגיש את אהוד בנאי עם חברו ושותפו משכבר הימים, ג'ורג' סמעאן, לחגיגה מוסיקלית שמחברת שירים אישיים של אהוד עם שירי עם ערביים, לבנוניים וגליליים, בהם יצירותיהם של האחים רחבאני שנכתבו לפיירוז האגדית. במופע, הם מספרים ושרים: אהוד בעברית, ג'ורג' בערבית, ומובילים את הקהל במסע בין גוש דן לגוש חלב, בין קולות שנשמעים שונים אך נושאים את אותו געגוע.

אהוד בנאי, בארבי. צילום יובל אראל
אהוד בנאי, בארבי. צילום יובל אראל

הצ'לנית, הזמרת והמלחינה מאיה בלזיצמן ובן זוגה ליצירה ולחיים, המתופף והמפיק מתן אפרת, חוזרים לפסטיבל לחגיגת קבלת שבת אינטימית בערב שישי יחד עם הרכב מורחב. התוכנית כוללת יצירות יפות כמו הפיוט "ידיד נפש", שירי אהבה כולל קלאסיקות מוכרות כמו "When you're smiling", יצירות אינסטרומנטליות מקוריות ושירים.

מאיה בלזיצמן. צילום יובל אראל
מאיה בלזיצמן. צילום יובל אראל

המאסטרו גיל שוחט יביא בקונצרט הדינמי והווירטואוזי "הסער והפרץ לאור הירח" את יצירות המופת הקלאסיות של גדולי הנגנים בכל הזמנים בעיבודים מקוריים לפסנתר סולו בליווי כלי קשת, בצורה חדשה של קונצ׳רטי לפסנתר עבור כל אחת מהיצירות.

גיל שוחט. צילום יובל אראל
גיל שוחט. צילום יובל אראל

הפסנתרנית דריה מוסנזון שמנגנת עם תזמורות אנדלוסיות לצד מופעים עם הלהקה שלה בארץ וברחבי העולם, ומשתפת פעולה עם אמניות כמו ריימונד אבקסיס, נטע אלקיים, לירז צ'רכי ועוד, תעלה עם המופע "מוזיקה מעכשיו" – מופע של מוזיקה מקורית מתל אביב של עכשיו ופופ מרוקאי משנות השישים. לצד דריה בפסנתר, שרלי סבח ינגן בעוּד והלל אמסלם בכלי הקשה, עם השפעות של חיים בוטבול, באך וביונסה.

לכבוד צאת אלבומו החדש בעברית, רותם בר אור מגיע לצוותא להופעה חגיגית עם השירים החדשים והעוצמתיים שלו (כבר מכנים את האלבום ״יצירת מופת״) שיצטרפו לגוף העבודות המוכר שלו באנגלית ובעברית. בר אור מגיש באלבום הבכורה שלו שירים בעברית יפיפיה שפותחים חלון של אמונה אל המציאות של הארץ, של העולם, של התקופה, של הנפש. יש כאן הסכמה להיכנס אל העומק של הדברים ושם בתוך החושך להמשיך לראות טוב.

רותם בר אור. צילום יובל אראל
רותם בר אור. צילום יובל אראל

מייסד ההרכבים "הפסוליה של דייזי" BZAAT" ו"מכתזית" הגיטריסט הדר "גאגי" לוי מארח את הראפר טאפש במופע פסיכוגאגי ממיטב הקטעים המקוריים שכתב והלחין מההרכב BZAAT ומאלבום הסולו החדש שלו שבדרך, שכולל ריפים עמוסים וכבדים ובגרובים מדבקים.

במופע סולו מיוחד לכבוד הפסטיבל, הגיטריסט עמוס עבר הדני שאלבום הסולו האחרון שלו STARDUST, מכה גלים ברשת יארח את ענק הגיטרה, המלחין, הזמר והגיטריסט שלמה יידוב (ימים לבנים, חולם בספרדית, ערב כחול עמוק ועוד) יחד הם ייצרו רגעי קסם של גיטרות ושירים בדואט מיתרים מופלא וייחודי.

הגיטריסט, המפיק והמלחין תמוז דקל, אחד מחברי הטריו האהוב ׳טאטרן׳ במופע סולו חדש וירטואוזי ומלא דמיון, המשלב את אמנות הנגינה עם אמנות הסאונד ויוצר יחד עם שני בעלי בריתו – הגיטרה ושלל האפקטים – עולמות וסיפורים סוחפים ומלאי פרטים.

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים – עמוד הפסטיבל באתר צוותא

הכי חדשים

צרויה להב הלכה לעולמה

מי שכתבה את הפסקול של הרגש הישראלי ידעה תמיד להישאר מאחורי השירים צרויה להב, מהקולות הייחודיים והעמוקים בזמר...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

נדב אזולאי- דינוזאור צעצוע

נדב אזולאי לא מגיע לאלבום הזה כדי להכריז הכרזות. הוא גם לא מחפש רגע שיא שיגדיר אותו....

מועדון צוותא חוזר עם סדרת מופעים אינטימיים

אינטימי בצוותא - תרבות בימים של מציאות מתוחה אחרי תקופה ארוכה של דממה כפויה, תיאטרון צוותא חוזר לפעילות...

אירוויזיון אסיה מכוון לבנגקוק האם הפעם זה יקרה

אירוויזיון אסיה חוזר לכותרות הפעם עם תאריך יעד (14.11.2026) אבל גם עם הרבה סימני שאלה. אחרי שנים של...

בין יוזמה מלמעלה לעשייה מהשטח עולם התרבות מתגייס

שני מסלולים, מטרה אחת בין הבטחות מלמעלה לפעולה מהשטח עולם התרבות הישראלי נמצא כבר שבועות בקיפאון מוחלט. אולמות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא