יום חמישי, יוני 18, 2026

אמצע הערב במועדון גריי עם הראל מויאל

הראל מויאל, אחד הזמרים היוצרים האהובים והמוכרים במוזיקה הישראלית, חגג אמש בהופעה מיוחדת במועדון גריי בתל אביב, לציון מלאת 20 שנה ללהיטו "אמצע הלילה בכפר".

הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין

מאז פריצתו בתוכנית הריאליטי המוזיקלית "כוכב נולד 2" ועד היום, מויאל ביסס את מעמדו כאמן ורסטילי, שמשלב רומנטיקה, כוח ווקאלי וכריזמה בלהיטים כמו "ואז תבואי", "אמצע הלילה בכפר" ו"לא מכירים אותך".

הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין

לאורך השנים צבר קהל נאמן ומגוון, והופעותיו ממשיכות להקרין אנרגיה ואמת. עם הקריירה בעולם המוסיקה והמופעים משלב הראל גם קריירת משחק בתחום המוסיקלי כאשר בשנת 2006 נטל חלק במחזמר "כמו בסרט" לצידם של יהורם גאון, שלומי שבת, מיקי קם, ניצה שאול, גולן אזולאי ועדי כהן. בשנת 2018 נטל חלק במחזמר "סאלח שבתי" יחד עם נתן דטנר, אריה מוסקונה, שרונה אלימלך, גל אמיתי ורוני נדלר. בשנת 2022 נבחר לתפקיד הראשי כשגילם את דמותו של משה רבנו במחזמר "נסיך מצרים" לצד רינת גבאי והילה סעדה.

הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין
הראל מויאל במועדון גריי תל אביב. צילום טוני פיין

אמצע הלילה בכפר הוא יותר משיר

השיר „אמצע הלילה בכפר“ הוא הרבה מעבר לבלדת אהבה קלילה – מדובר בסיפור על לוחם צעיר שנמצא במשימה בלב כפר ערבי, בשעת לילה שקטה. המילים לוקחות אותנו לנוף שמוכר לכל חייל – שדות חשוכים, ירח שמאיר מלמעלה, כפר זר עטוף מתח – אבל מתוכן בוקע קול אישי מאוד, של געגוע לאהובה שמחכה בבית. השילוב הזה בין מציאות ביטחונית קשוחה לבין חלום רומנטי פשוט, יצר את הקסם שהפך את השיר ללהיט.

מאז שיצא בשנת 2004, מיד אחרי זכייתו של הראל מויאל ב"כוכב נולד", הפך השיר, שנכתב והולחן על ידי הראל, לאחד ההמנונים הישראליים המזוהים עם תחילת שנות האלפיים. הוא נתפס כ"שיר אהבה צה"לי" שמחבר בין שירות צבאי לבין געגוע, בין המתח הביטחוני לבין הפשטות של אהבה צעירה. עד היום, כשמויאל מבצע אותו בהופעות, הפזמון נזרק חזרה מהקהל כאילו היה תפילה קולקטיבית על רגעים קטנים של שקט ואהבה בתוך מציאות סוערת.

ראיון

אמש, לקראת המופע פגשנו בהראל מויאל בחדר האמנים של מועדון גריי בתל אביב לכמה שאלות, הנה הראיון במלואו.

זו הייתה אחת ההופעות הטובות ביותר שראיתי, הראל מויאל הוא פרפורמר מעולה על הבמה אשר סוחף את הקהל בכישרונו כזמר ובנוכחותו הבימתית. במהלך המופע הוא ביצע כמה משיריו כולל כמובן השיר שלשמו התכנסנו כשהוא משבץ בין השירים כמה גרסאות מחווה לשירים מוכרים ואהובים.

וכמובן שאי אפשר בלי תיעוד מכמה מהביצועים במהלך המופע, צילום וידאו טוני פיין

וכמובן השיר שלכבודו התכנסו..

הכי חדשים

דור הררי – מאדים

יש שירים שנולדים מתוך כאב. יש שירים שנולדים מתוך תקווה. "מאדים", השיר החדש של דור הררי, מצליח...

אפרת גוש רודפת אחר השמש ומוצאת את האור

לאחר שבתחילת השנה הוציאה המוזיקאית והיוצרת אפרת גוש את אלבומה האחרון "לרדוף אחרי השמש", היא עלתה אמש...

אבטה בריהון מול השקיעה

אמש שב אבטה בריהון אל הבמה עם האלבום החדש Addis Ken. המופע נערך על המזח השקט בנמל...

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

טוני פיין
טוני פיין
אנטוני "טוני" פָיין היה עורך מוזיקלי, מפיק תוכניות רדיו ושדרן רדיו ישראלי ב"קול ישראל" במשך ארבעים שנה. ערך והפיק תוכניות מוזיקה רבות ברשת ג', ובהמשך מונה לעורך האחראי של התחנה. מ-1978 עד 1995 היה העורך והמפיק של תוכנית הרדיו הפופולרית "חדש, חדיש ומחודש", בהגשת שוש עטרי, מ-2009 החל לערוך ולהגיש תוכנית רדיו יומית לצד עופר נחשון, "באוויר", בה מושמעים שירים ישראלים חדשים ומתארחים אישים שונים באולפן. לאחר מכן ערך פיין את התוכנית, שהגישה רויטל עמית. פרש בשנת 2016 ומאז הוא פעיל במסגרת הבלוג.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא