שבת, אוגוסט 29, 2026

שירים של אחרים – עכשיו גם באלבום

הבוקר יוצאת להקת משינה במהלך שמרגש את הלב ומרענן את האוזן. אלבום חדש בשם "שירים של אחרים: משינה מנגנת את שנות השבעים". ובו ביצועים חיים מתוך המופע שעלה לראשונה במאי 2024 בפארק הירקון, במסגרת סדרת מופעי "זאפה בפארק".

זה קרה רק שלוש פעמים – משינה עלתה על הבמה וניגנה 22 מהשירים האהובים ביותר של שנות השבעים. זו היתה מחווה מפתיעה, מרגשת, וחד-פעמית שהוקלטה בלייב.

הנה תיעוד מתוך המופע, צילום וידאו יובל אראל


עכשיו, 11 מההקלטות האלה יוצאות כאלבום חדש: “שירים של אחרים – משינה מנגנת את שנות השבעים”.

האלבום מאגד את כל אותם ביצועים מחודשים לשירים נצחיים שהשפיעו על חברי הלהקה לאורך השנים – יצירות של שלום חנוך, אריק איינשטיין, חווה אלברשטיין, זוהר ארגוב, מירי אלוני, תמוז, רוטבליט, יהונתן גפן ועוד.

הבחירה בשירים והעיבודים העוצמתיים מבטאים לא רק אהבה גדולה למוזיקה הישראלית של שנות השבעים – אלא גם פרשנות אישית ומשינאית מובהקת.

רגע של חסד: מופע מחווה שהפך לערב זיכרון ותקווה

המופע המקורי, שנערך תחת כיפת השמיים במאי 2024, הפך בעוצמה של הרגע למשהו עמוק יותר – ערב של התרפקות על העבר, אבל גם של תקווה ואחדות.

הייתי שם – בפארק הירקון. שורות של קהל ששר בקול את "הבלדה על חדוה ושלומיק", את "אלינור", את "חוזה לך ברח" ועוד, ויובל בנאי, כמו כהן מוזיקלי, מחבר בין הדורות.

באמצע תקופה סוערת, בלב מדינה מותשת, משינה עלתה לבמה לא כדי לעשות עוד הופעת להיטים – אלא כדי להחזיר אותנו לשורשים, ולרגעים שבהם שיר היה גם מפלט. הביצועים לא היו חיקוי – אלא יצירה מחודשת.

כשאמנים חוזרים לשורשים: מסורת בינלאומית של פרשנות

משינה איננה לבד במהלך כזה. לא מעט להקות מהעולם – כשהן מגיעות לבשלות אמנותית – בוחרות ברגע הזה להתבונן אחורה, לפרש מחדש את מה שעיצב אותן, ולחלוק כבוד לעבר.

אניח כאן כמה דוגמאות בולטות:

להקת דיפ פרפל עם האלבום – Turning to Crime שיצא לאור בשנת 2021 ובו הם חזרו לשורשי הבלוז והרוקנ'רול בתקופת הקורונה.

להקת מטאליקה עם האלבום  Garage Inc. – אשר יצא לאור בשנת 1998 ובמסגרתו הרכינה מטאליקה את הראש בפני הדור שקדם לה, עם ביצועים כבדים ל־Whiskey in the Jar ו־Turn the Page.

גם חברי להקת הרולינג סטון השיקו בשנת 2016 את האלבום – Blue & Lonesome ובו הם חזרו לבלוז של ילדותם, בפרשנות ישירה ומסעירה.

בכל המקרים, בדיוק כמו אצל משינה – מדובר לא בצעד רגרסיבי, אלא בצמיחה מעגלית, שבה האמן מביט אחורה כדי להאיר מחדש את הדרך קדימה.

מילה של יובל אראל

האלבום החדש של משינה הוא הרבה יותר מהקלטה חיה – הוא תיעוד של רגע בזמן, של קשר עמוק בין דור לדור, של להקה שעדיין יודעת לרגש ולחדש – גם כשהיא שרה שירים של אחרים.

הכי חדשים

ואולי אותה שתיקה: הקאמרי חגג שמונים לשמרית אור

שישי בצהריים, אולם קאמרי 1 מתמלא בקהל שבא לומר תודה. לא בכל יום פוגשים יוצרת שמילותיה מלוות...

המחזה "האשליה" – כשהאקסית מסרבת לצאת מהראש

שנה חלפה מאז שאביגיל עזבה את רז, אך מבחינתו דבר לא הסתיים. הזמן התקדם, אולם הלב נשאר...

שיר לוי שר לאבא וממשיך אל הבארבי

בתחילת חודש יוני נפרד עולם המוזיקה מישי לוי, שהלך לעולמו בגיל 63. אחד הקולות הגדולים בזמר הישראלי...

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך: חנוכה 2026 חושף את הקלפים

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך, וחג החנוכה מתחיל להתחמם כבר בסוף אוגוסט. גם השנה צפוי החג להציע שפע...

חגיגות המאה הגיעו לשכונה: אתניקס ושירה זלוף בפארק מנהטן

חגיגות מאה השנים לבת־ים ממשיכות לנוע בין הבמות, החוף והשכונות. אמש הן הגיעו אל פארק מנהטן השוכן...

רשת מועדוני FRIENDS נוחתת ביבנה

רשת FRIENDS מבית ההסתדרות מרחיבה את מפת התרבות שלה ונוחתת גם ביבנה. היכל התרבות העירוני מצטרף לרשת,...

הערה 1

  1. אלבום נהדר. קצת חבל שחלק מתיקוני הזיופים מאד בולטים, אפשר היה להשאיר את השירה המקורית, כולם יודעים שיובל לא תמיד מדייק בשירה וזה חלק מהקסם. נשמע קצת מלאכותי ככה. אבל עדיין ובלי קשר אלבום כיפי

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא