יום שני, אפריל 20, 2026

אייל תלמודי – Sonolodge

אחרי שטעמנו את "ברבור השחר" הסנונית הראשונה מתוכו לפני כחודש, אנחנו יכולים השבוע להינות מהאלבום החדש של המולטי-אינסטרומנטליסט אייל תלמודי אשר יצר אלבום מדיטטיבי חדש –    Sonolodge אשר יוצא לאור בלייבל Raw Tapes וכולל עשר רצועות אינסטרומנטליות אותן הקליט אייל תלמודי בטייק לייב כדי לשחרר לאוויר העולם מדיטציות מוזיקליות, כך יש להתייחס לאלבום החדש, להתרווח, להשתחרר ולשוט או לעוף עם הצלילים לעולמות אחרים.

לצידו של אייל תלמודי בנגינה באלבום מצויים המוזיקאים החשובים והנחשבים קרן דוניץ, תמוז דקל, אסף רוט ויובל "ריג'ויסר" חבקין.

כך תלמודי על האלבום החדש – "זהו, האלבום המלא בחוץ ומעכשיו כולם מוזמנים לעשות פליי, להתרווח ולתת הקשבה. **המלצת האזנה: בשכיבה, בעיניים עצומות ובסביבה שקטה.  השותפים הטבעיים ובראשם  יובל  Rejoicerחבקין, חבר יקר ואיש חזון שזהו לנו האלבום ה7 המשותף. יובי הבין את האופן שבו ניתן לתעד את מה שהיה סדרה של הופעות חיות ונתן חלל, הקלטה עיבודים ומיקס אמת לאווירה שנוצרה  אסף רוט שהתמסר ללא דופי לפורמט ובעזרת הוויברפון הקסום שלו עטף ועיטר את הסשנים ברכות נהדרת . קרן דאן זמרת על עם מנעד רגשי וקולי אדיר, בהתמסרות תמיכה ואהבה גדולה ואמיתית  ותמוז דקל בכלי שקוראים לו גיטרה אבל נשמע בכל כך הרבה צורות שונות, איש מתוק ואדיר שאני מאזין לו כבר שנים ונהנה מכל צליל. תודה מיוחדת לרם מצא שבלי לדעת מה יקרה, פיסל את ״בוב״ מתוך עולמו היצירתי והאישי, שבמקרה (או לא) ישב שם באולפן של יובי, הקשיב ובאופן טבעי הפך למרכז העטיפה וביטוי הויזואלי של הפרויקט תודה להדר ברק  על העיצוב הפשוט יפה שחיבר את העניין בטבעיות ובחן תודה לאסף שי על המאסטר הנעים וחלק מצוות  Raw Tapes המנוע מאוחרי האלבום בתאכלס.  וגם לליר שרון שעושה ימים כלילות שהכל יעבוד ויצא בזמן ובמקום הנכון!  עוד תודה גדולה והזדמנות לציין את כל הטוב הזה ברביעי הקרוב 19.2 בת"א תרבות דה וינצ'י אשר למעשה בזכותו החיבורים, והסשנים שהובילו לפיתוח האלבום והאכסניה המושלמת לכזה פרוייקט ולעומדים בראשו טל ארז ואיסי וינטר אבקסיס…, תהיו חברים טובים, תקשיבו ובואו להופעה. חולצות וקפוצ׳ונים ימכרו, בטח גם כובעים, שתיה ומינגול ואנשים מתוקים שאיתם תמיד כיף לצלול"

 

כאמור מופע ההשקה יתקיים בתאריך 19 בפברואר בת"א תרבות דה וינצי. כרטיסים זמינים כאן

הכי חדשים

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא