השירים לא נולדו בצל המערכה, היא הטריגר שמחבר אותם לאווירת הנכאים בדרכם המסויימת, שלוש נשים, שלושה שירים, הטו אוזן
מיכל שפירא – אוקטובר
את השיר "אוקטובר" כתבה והלחינה הזמרת והיוצרת מיכל שפירא לפני מספר שנים, זהו שיר של כאב וצער אישיים בעקבות מותו של אורי סלונים לפני תריסר שנים, הוא המתין נחבא לו במגירה, כעת עם אווירת הנכאים הכללית בצל המערכה הצבאית החליטה מיכל כי זהו הזמן הנכון לשתפו עם המאזינים, השיר יוצא כעת לעולם עטוף בווידאו קליפ.
כך מיכל שפירא על השיר – "לפני שבע שנים כתבתי והקלטתי שיר שנכתב מתוך הצער והאבל הכי פרטיים שלי. מאז הוא חיכה לצאת לעולם. לא יכולתי בסיוטים הכי גדולים שלי לשער שחודש אוקטובר יהפוך לכזה סמל של יגון לאומי קולקטיבי, אבל מאז ה7.10- הרגשתי צורך לחלוק איתכם את השיר הזה בתקווה שאולי הוא יוכל לתת קצת נחמה לעוד אנשים".
יסמין מועלם – יום כיפור
השיר "יום כיפור" נכתב והולחן בידי הזמרת היוצרת יסמין מועלם לפני כמה שנים ובשנתיים האחרונות היא מבצעת אותו בהופעות בגרסה אינטימית, היא והפסנתר. מדובר במילים ולחן שמצליחים לגעת בנימי העצבים הכי דקים, עצב ואכזבה שזורים בו משורה לשורה ומבית לבית. יסמין החליטה לשחררו כסינגל לרשתות והקליטה אותו בהפקה מוזיקלית של ישי סוויסה תוך שימוש מינימליסטי בכלי נגינה.
כך יסמין על השיר – "את השיר הבא לא תכננתי להוציא, לא תכננתי להקליט גם האמת. הוא נכתב לפני כמה שנים בבוקר של יום כיפור, והפך להיות שיר שכיף לי לשיר בהופעות. אבל כמות ההודעות שהציפו אותי למה אני לא מוציאה ותוציאי את יום כיפור כבר!!!!! פשוט הכריעו את זה. בתקופה הזאת עוד יותר נשאלת השאלה מה קשור עכשיו שיר מפעם על החיים הרגילים, אבל אני באמת רואה את זה כמתנה ממני לקהל שלי. אז זה לכל מי שביקש:) תודה לישי סוויסה על ההפקה וחברות האמת"
ורד מאירי – התחלה חדשה
אצל ורד, זמרת יוצרת, התהליך היה די דומה ליוצרות הקודמות כאן, ורד נמנתה על המפונים – פליטים שנשלחו למלונות באילת כבר בתחילת המערכה הצבאית מביתה בדרום. באמתחתא היה מונח לו טקסט מילים לשיר שנכתב זמן קצר לפני המערכה הצבאית על סיפורו של חייל שהתמודד עם משבר נפשי בעקבות השירות והדרך בה הוא מתמודד עם הפוסט טראומה. יד הגורל והאירועים הובילו את ורד להלחינו ולהפיקו מוזיקלית יחד עם אור בן יאיר על מנת לשחררו לרשתות. השיר חופן בחובו גם מסר של תקווה להתחלה וסיכוי נוסף בחיים.
כך ורד עם השקת השיר החדש – " יום מרגש של סינגל חדש "התחלה חדשה" ❤️ברגעים של חושך, כאשר הדרך נראית חסרת תקווה, נוצרים שירים שמאירים כמו ניצוץ באופק.. התחלה חדשה – שיר שמדבר על ההתמודדות, על התקווה ועל היציאה לאור מתוך החשכה. הוא משקף את המציאות הקשה של תקופת הלחימה אך גם את התקווה האין סופית שמגיעה יחד איתה. באופן מצמרר השיר נכתב ממש לפני המלחמה על חבר קרוב, חייל משוחרר שעבר אירוע קשה וטראומתי בזמן שירותו הצבאי ומאז מתמודד עם פוסט טראומה יומיומית ומוכר כנכה צה"ל. מתוך הניסיונות אפשר רק לעלות ! מצדיעה ומודה לכל חיילי צה"ל והשוטרים הגיבורים שלנו ולכל מי שפועל בשביל להגן ולשמור על ישראל ביחד כעם אחד ומאוחד. שתפו ותגיבו! ממני אליכם, אוהבת ורד❤️"

