יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

אריק קלפטון תומך בחמאס

המוזיקאי המוערך אריק קלפטון, עומד מאחורי שורת הרכבי רוק מפוארים עוד משנות השישים ועד היום – "ציפורי החצר", "בלוזברייקרס", "קצפת", "אמונה עיוורת", "דרק והדומינוס", אלבומי סולו מופתיים כ – "E.C. Was Here" ו – "461 Ocean Boulevard", זאת לצד תפקיד אורח בגרסה הקולנועית של אופרת הרוק "טומי" של להקת "המי" בדמות הכומר המנגן לצידו של ג'ון אנטוויסטל מהלהקה בתפקיד ההילר המרפא נכים וחולים עם מגן דוד ובו תמונתה של מרילין מונרו. לקלפטון נדבק הכינוי "Slowhand " בעקבות תיפוף על הגיטרה בעת שהחליף מיתר בגיטרה.

כל השיאים המוזיקליים והאמנותיים הללו נמחקו באחת כאשר אתמול פרסם אריק קלפטון בחשבון האינסטגרם שלו סרט תחת הטייטל "קולו של ילד" ובו מופיעות תמונות של ילדים מרצועת עזה לצד הפגנות פרו פלסטיניות מרחבי העולם על רקע נגינתו בגיטרה.

אריק קלפטון שהופיע לראשונה בישראל בשנת 1979 תפס כעת עמדה המתעלמת לחלוטין מהטבח האכזרי וההתעללות לצד חטיפת מאתיים וארבעים אזרחים ילדים וקשישים מישראל באותה שבת שחורה ב -7 באוקטובר. עמדה אנטישמית מוצהרת ובכך הוא מצטרף לשונאינו המוצהר אקס פינק פלויד רוג'ר ווטרס.

למרות ההערכה הרבה שעולם המוזיקה ואלפי ישראלים מרגישים כלפיו כיוצר ומוזיקאי הוא הקדיש את הסאה והתגובות לא אחרו להגיע.

כך הגיב המוזיקאי והיוצר הישראלי תמיר גרינברג – "מר קלפטון, אני מעריץ אותך בכל ליבי. בפוסט הזה אני חייב לבקש ממך להתבונן לעומק בעובדות ולא לשתף בתעמולה רדודה וחסרת משמעות. למותם של פלסטינים וישראלים יש סיבה אחת – חמאס. הם מקור הרוע. פרסום הסרטונים הריקים האלה רק הופך את ישראל לנבל כאשר רק ישראל היא התקווה האמיתית היחידה של העם הפלסטיני."

כך עידן רייכל הגיב לפוסט של קפלטון – "חמאס רצח מאות ילדים ב-7 באוקטובר. וחטפו עוד רבים. ועוד לא שמענו ממך מילה. תתבייש לך."

המוזיקאי והגיטריסט הישראלי אביב בן עזרא הגיב כשהוא מצטט מתוך מספר משיריו של קלפטון תוך עדכון אקטואלי למילים, כך עם השיר "לילה" – "Layla ! You got me on my knees. Layla, i'm begging darling, please. Layla, please don't chop my head off like hamas !"

לצד המוזיקאים הצטרפו עשרות ישראלים ויהודים שהגיבו לקלפטון והעמידו אותו במקומו כאנטישמי החדש…

קלפטון בתפקיד המטיף והמרפא באופרה של להקת המי

הכי חדשים

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

הערה 1

  1. אריק קלפטון?? וואו, זה כבר ממש כואב. עד עכשיו קלטתי אותו כאדם ממש, עם שכל ולב והכול, לא כמו יציר הקרטון המאוס ההוא רוג'ר ווטרס. זה כבר מצליח לזעזע באמת. מה יהיה עם כל העדר הדוחה הזה? הולך להיות צפוף בגיהנום, ונראה שהבן של אריק לא יזכה להכיר אותו in heavan – מה, הוא באמת חושב שהצער של ילד ערבי בעזה יותר צער או יותר חשוב מהצער של ילד יהודי איפשהו על הפלנטה? למה? איך זה יכול להיות?? מי התחיל את כל הזוועה הזאת הוא יודע? הוא בדיוק כמו ה"עיתונאי" הפולני משולי הארוויזיון האחרון (שאני מציעה לישראל להשתתף בו) – ישראלים אשמים פשוט כי הם קיימים. un-fucking-believable

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....