המוזיקאים שלומי ודבי מתיאס בין נרצחי מתקפת החמאס
בני הזוג אשר הכירו בבית הספר רימון ועסקו בחינוך ומוזיקה הם בין הנרצחים במתקפה של החמאס בקיבוץ חולית.

אתמול במהלך המתקפה של החמאס על יישובי עוטף עזה פשטו מחבלי החמאס גם על קיבוץ חולית, שם מתגוררים בני הזוג שלומי מתיאס ושחר דבי. שלומי הוא מוזיקאי, פסנתרן ומעבד מוזיקלי ומחנך, שחר היא זמרת ווקאליסטית מעולה. כאמור חיים של שני בני הזוג נקטפו ללא רחמים במתקפת הטרור האכזרית, מותירים אחריהם את ילדיהם ללא הורים. עמודי הפייסבוק של שני בני הזוג החלו להתמלא בהספדים ודברי פרידה בטרם עת מרבים מתלמידיהם ועמיתיהם לדרך המוזיקלית.
הבוקר שוחחתי עם יהודה עדר נשיא בית ספר רימון שהכיר את השניים כאשר היו תלמידים במגמות של בית הספר למוזיקאים, כך יהודה – "מאוד מאוד עצוב הזוג הזה שנהרג מרימון, הצמד הזה, אני רואה את התלמידים שלמדו איתם, אחד מהם הוא מורה ברימון שמנהל את הנושא של תרפיה במוזיקה… הרבה מתלמידיהם פרסמו פוסטים בעקבות האסון"
כך ספד להם הבוקר המוזיקאי נתן סלור – "את שחר ושלומי הכרתי בלימודינו ברימון בסוף שנות התשעים. הם הכירו ברימון והפכו לזוג. צמד מוכשרים שעל אף שעברו עשרים ומשהו שנים מאז- אני זוכר ביצועים שלהם משם עד היום. שחר זמרת מופלאה ושלומי- פסנתרן, מעבד וזמר נפלא. הם התחתנו והקימו משפחה לתפארת עם שלושה ילדים וגרו בעוטף עזה. יצא לי לעבוד עם שלומי כמה פעמים במועדון הזמר של נחומי הר ציון בקיבוץ דביר. העבודה איתו היתה תמיד מלאה בקסם, נועם וכישרון גדול. שחר ושלומי היו זוג שכולו אור ואהבה. הלב נקרע, קשה להאמין שהם לא איתנו."
כך ספד להם הבוקר המוזיקאי מוטי פרלמן – "שחר ושלומי נפגשו ברימון. שם התאהבו ועברו לגור ביחד. הווקאליסטית המחוננת והזמר והמלחין. לאורך השנים שחר כתבה שירים קסומים ושלומי הכשיר דורות של מוזיקאים צעירים בבאר שבע. שלומי גם היה הקלידן הקבוע של עצרות המחאה בבאר שבע ומתנדב קבוע להיות מלווה בטקסים עירוניים. זוג מושלם עם אנרגיה של אור. הנאהבים והנעימים."
שלומי ודבי הי"ד, יהי זכרם ברוך.
שלומי היה המנהל המוסיקלי והמנצח של חבורת הזמר להבים במשך שנים אחדות. אהבנו אותו ואת נועם הליכותיו, איש מתוק. זכינו להכיר את שחר ואת הילדות כשבאנו לשיר בביתו. הלב כואב ואין נחמה. יהי זכרם ברוך.
צביקה כנפי, להבים.