יום רביעי, ספטמבר 2, 2026

מופע האהבה של עלמה גוב

מהפריפריה הדרומית ותוך צמיחה בשטח במה שקרוי מפה לאוזן, היישר אל הבמה במועדון בארבי, עלמה גוב, אחת היוצרות והמבצעות המפתיעות של העת האחרונה, מעין מלכת פולק מקומית הסוחפת אחריה מעריצות ומעריצים רבים, מאות ואפילו אלפים.

עלמה נחשפה לציבור הקוראים כאן בשלהי שנת 2021 כאשר השיקה את אלבום הבכורה שלה – "מאוחר מידי", כעת היא משיקה אלבום חדש, השני – "איך האהבה הזאת חומקת בין האצבעות", אלבום הכולל שמונה שירים ועוד קטע דמו אשר נכתבו והולחנו על ידה למעט השיר – "זה בסדר" שהולחן במשותף עם איתמר שדות המלווה אותה לאורכו של האלבום בפן ההפקתי, גם ניר קליינר וטל איפרגן נטלו חלק בהפקה המוזיקלית של שני שירים באלבום. שיריה של עלמה גוב כשם האלבום עוסקים רובם ככולם ברומנטיקה ואהבה, מתוך זווית ראייה טקסטואלית ישירה, ייחודית ומרתקת.

סגנונה המוזיקלי של עלמה גוב מרפרף בין הפולק הישראלי, נגיעות קלילות ומתוחכמות של ג'אז בפן הפקתי ואפילו פופ ארצישראלי שכזה. עלמה בשירה ואף בנוכחותה הבימתית מזכירה לי אסוציאטיבית מוזיקאיות כעלמה זוהר מחד ומאיה איזקוביץ מאידך, נערת הפריפריה מעולם ההתיישבות הכובשת את העיר הגדולה.

אמש היא כבשה באופן מוחלט את מועדון בארבי בתל אביב כאשר הגיעה עם גדודי קהל מעריציה ומעריצותיה המאוד צעיר כדי לחגוג את יציאתו של האלבום החדש – "איך האהבה הזאת חומקת בין האצבעות".

כשהיא עוטה בגד לבן ומלווה בהרכב נגנים, הלבושים אף הם בלבן בסגנון חגיגת שבועות ביכורי קציר חיטים שכזה, הכולל את טל איפרגן בגיטרות, נועם בושקביץ בגיטרת בס, אוריאל קדם בקלידים וניר קליינר על התופים, לצידם מקהלה ווקלית לבושה בכחול ירקרק הכוללת את אומה ספנג'ין, יובל גוב, עילם פורת ורעות דורון הגישה עלמה גוב מופע מהוקצע של פרפורמרית היודעת להוביל את הקהל עם שיריה ובעצם לנצח על מקהלה אחת ענקית של צעירים וצעירות המכירים כל מילה ושורה מכל אחד משיריה של עלמה שאף השאירה להם את הרגעים לפתוח שיר או להצטרף אליה תוך כדי. מילה לנגנים – אהבתי את המעטפת הזו, הכל כך קולית מאידך אך מאוד מדוייקת, פרי עבודה של שעות חזרה רבות, מעניק לכם V כחול לכל אחד מכם.

במהלך המופע שכלל למעשה את כל ארסנל שיריה ארחה עלמה גוב לסירוגין את הראפר רון עשהאל ואת המוזיקאי היוצר תומר ישעיה. על החיבור עם תומר אני יכול לומר כי אין ספק שיש כאן עולמות נמשקים בוייב המוזיקלי הכללי.

עלמה גוב. צילום יובל אראל
עלמה גוב. צילום יובל אראל
עלמה גוב ורן עשהאל. צילום יובל אראל
עלמה גוב ורן עשהאל. צילום יובל אראל
עלמה גוב ותומר ישעיהו. צילום יובל אראל
עלמה גוב ותומר ישעיהו. צילום יובל אראל
גאיה יונה, מופע פותח. צילום יובל אראל
גאיה יונה, מופע פותח. צילום יובל אראל

אפשר לומר במפורש כי הכפר, המושב, ישראל היפה, נחתו במועדון הרוק של תל אביב לערב עם אווירה קסומה מה.

ודרך אגב, את הופעתה של עלמה חיממה כמופע פותח המוזיקאית היוצרת הצעירה גאיה יונה שאפשר לומר בוודאות כי ראוי ליתן בה מבט ובמיוחד גם אוזן קשבת, אהבתי (למרות חוסר סובלנות ילדותי של רוב הקהל שהיה עסוק בפטפוטי סרק, חבל אבל ככה זה במופעי חימום, אין חינוך לכבוד).

לחצו לצפייה בגלריית תמונות נבחרות מהמופע

הכי חדשים

היה לנו עולם, ולכל אחד נשאר סיפור אחר

המחזה "היה לנו עולם" של תיאטרון חיפה הגיע אמש לבית ציוני אמריקה. אפשר לכנות את הערב מעין...

ארבעים שנה על המים: פסטיבל ג'אז בים האדום חוזר לאילת

יש פסטיבלים שמתקיימים בעיר מסוימת, ויש כאלה שהופכים לחלק מהצליל שלה. פסטיבל ג'אז בים האדום שייך ללא...

ג'ון מלקוביץ' חוזר לישראל, והפעם הוא סוגר חשבון עם המבקרים

ג'ון מלקוביץ' יודע היטב מה מסוגלת ביקורת ארסית לעשות לאמן. לאורך קריירה ארוכה הוא ספג שבחים, מועמדויות,...

בילי איידול היה אמור למות, אבל הוא עדיין רוקד

שנה לאחר בכורתו בפסטיבל טרייבקה, הסרט "Billy Idol Should Be Dead" מגיע לישראל. חברת yes רכשה את...

משי קלינשטיין עוצרת לפני הדמעות

משי קלינשטיין ממשיכה לסלול את דרכה המוזיקלית העצמאית. כעת היא משיקה את "לפני שתגרום לי לבכות". זהו...

אור משוגע: תופעת דופלר חוזרת לעניינים

יש להקות שלא נעלמות באמת, גם כאשר השקט נמשך כמה שנים. השירים נשארים ברדיו, בתקליטים ובזיכרונות של...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא