יום שני, אוגוסט 10, 2026

הנה הם באים ימי הקיץ

האמת שההזדמנות לטעום את דור השחקנים והשחקניות הבא, בטרם יתפזרו בין התיאטראות הרפרטוארים, תאטרוני הפרינג', עולם הקולנוע והטלוויזיה ובכלל טמונה תמיד בהפקות המקומיות של בתי הספר למשחק. ועל שכאלו אנחנו תמיד שמחים להגיע.

אמש חווינו הפקה שכזו, כאשר תלמידי השנה השלישית של בית צבי – בית הספר לאמנויות הבמה ברמת גן קיימו מופע בטייטל "הנה באים ימי הקיץ", ערב מערכונים ושירים שנכתבו בידי המחזאי, במאי תיאטרון, משורר, פזמונאי, סופר וסאטיריקן חנוך לוין אשר לצער כולם הלך לעולמו לפני למעלה מעשרים שנה בעקבות מחלת הסרטן, אך הותיר מאחוריו אוצרות מופלאים עם עשרות מחזות שהציגו נקודת מבט מיוחדת במינה על עולמנו ומערכות היחסים בין בני האדם, השלטון והנתינים, המלחמות, ובכלל, סאטירה במיטבה, עוקצנית, דוקרנית ולא מתפשרת.

החומרים של חנוך לוין ממשיכים לככב מעל בימות התיאטראות גם בימים אלו, רק לפני יום יומיים חווינו את הצגת הפרמיירה להפקה של התיאטרון הלאומי הבימה למחזה "הרטיטי את ליבי" שלוין כתב והיא עלתה בהפקה חדשה יותר מעשור מאז הופקה לראשונה בתיאטרון הקאמרי.

אז אכן זו הייתה הזדמנות להמשיך את החוויה הלוינית בערב ליל שישי באולם על שם גרי בילו בבית צבי בעיר רמת גן.

בכלל, הצגות או מופעים מוזיקליים כאלו ואחרים העולים בידי בוגרי בתי הספר למשחק נותנים לקהל הרחב ובוודאי גם לציידי הכשרונות של עולם התרבות לבחון את היכולות והנוכחות הבימתית של הצעירים בשלל תחומי אומנויות הבמה – משחק, ריקוד, שירה.

אז מה היה לנו אמש?

18 מבוגרי המחזור האחרון של בית צבי הגישו במשך 100 דקות מופע שהורכב מקטעי משחק שנדגמו מתוך שלל המחזות של חנוך לוין וכן שירים שנכתבו על ידו והולחנו בידי אחרים והפכו לנכסי צאן ברזל ואבני דרך בשדות הפזמונאות הישראלית.

הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר
הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר
הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר
הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר
הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר
הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר

מחזות סוריאליסטים הלקוחים מתוך מלכת האמבטיה, יעקבי ולידנטל, אורזי המזוודות, את ואני והמלחמה הבאה, הג'יגולו מקונגו ועוד מעשרות החומרים שלוין כתב, כשהם מבוימים בידי עידו רוזנברג ובליווי מוזיקלי על הפסנתר של מתן תלמי. הסצנות רצות בו אחר זו מבלי לתת לצופה רגע מנוחה אחד כדי לעכל ולהמשיך, הדמויות רקמו אט אט עור ופנים, המילים היכו חזק בתודעה. רוחו של לוין התעוררה לחיים.

הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר
הנה באים ימי הקיץ. צילום יוסי צבקר

כמה מהשחקנים הציגו כשרון רב בהבאת עולמן של הדמויות אל הבמה, בסך הכל הצליחו ח"י השחקנים והשחקניות להביא את הטעימות המשובחות מכתביו של לוין אל הקהל.

לכו לראות. נותרו עוד יומיים, הערב ומחר.

הכי חדשים

ארבעה שירים חדשים, ארבע סערות פרטיות

ישנם ימים שבהם כמה שירים חדשים נוחתים יחד ומתחילים לדבר ביניהם. אף אחד מהיוצרים לא תכנן את...

אל תשפטו אותה, עכשיו זו רותם שפי

הפעם הראשונה שבה שפיטה תפסה לי את האוזן הייתה בכלל דרך רדיוהד. מישהי לקחה את Karma Police...

אופק אדנק בין סערה אישית לקריירה בתנופה

מוצאי שבת של אופק אדנק היו אמורים להיראות אחרת לחלוטין. במה, ביטים, קהל ואלפי צעירים שמכירים את...

אושפיזין באשדוד: שבוע של רוק, אופרה, מחזות והרבה אורחים

סוכות באשדוד לא מסתפק בסוכה. הוא פותח במה, מדליק מגברים ומזמין אורחים. פסטיבל אושפיזין מוזיקלי אשדוד חוזר השנה...

כשהחתול יוצא מהשק, הניסוי רק מתחיל

כבר כמה שנים שאני עוקב אחרי המשחק הזה של מועדון בארבי. קוראים לו "חתול בשק", והשם תמיד...

בזמן שאחרים מבטלים: כוכבי “קטנטנות” נחתו בישראל

בימים שבהם הגעה של אמן בינלאומי לישראל כבר איננה עניין מובן מאליו, מגיעה גם תמונה אחרת. נדיה די...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא