יום שלישי, אוקטובר 13, 2026

פיטר רוט – המחר שייך לצעירים

המוזיקאי פיטר רוט, הרוקר של "מוניקה סקס" ויוצר מצליח בזכות עצמו נותן קפיצה במכונת הזמן ומתבונן על עצמו אז, שנות התשעים התוססות. במילותיו לוקח פיטר את המאזין למסע אל אותם מחוזות וזמנים אך עם התובנות והידע העכשווי, לעבר הימים בהם אדם מול אדם ולא מול מסך של 6 אינצ'… את השיר החדש – "המחר שייך לצעירים" כתב פיטר, הלחין ואף עיבד מוזיקלית בהפקה משותפת עם אופיר קנר.

כך פיטר על השיר החדש  – ״המחר שייך לצעירים״ הוא אינו שיר געגוע, אלא מבט חטוף אל החיים ״הקודמים״ בעיר הגדולה כשהייתי בן 20, ממש לא מזמן:). עוד לפני שניגנתי בגיטרה ובכלל, לפני שחשבתי שאשיר בעצמי, בתור ילד הייתי מקשיב לקולות הרקע בשירים ששמעתי. הייתי אוטומטית שר את הקול ב׳,אני מניח שירשתי את המתנה מאמא שלי ששרה בצעירותה במקהלה גם כן בעיקר קול ב׳:) בתור ילד הייתי מאזין בשקיקה ל ווינגס של מקרטני ולביטלס , לאיגלס ,המון לאלטון ג׳ון ולג׳ף לין ובטח שסנדרסון על שלל להקותיו,הייתי מנסה להפריד בראשי את ערוצי השירה ולשיר אותם באנגלית קלוקלת. בשלב מאוחר יותר בחיי המקצועים היו מזמינים אותי לסשן הקלטת קולות במיוחד. אהבתי מאוד את התהליך, ועוד לפני האלבום שלי כסולן עיבדתי קולות באלבומים של יהודית רביץ, של רמי פורטיס, דייויד ברוזה ועוד רבים אחרים. בסינגל האחרון שהוצאתי – ״המחר שייך לצעירים״ ערוצי הקולות מאוד דומיננטים אך עדיין לא כולם/ן יכולים לשמוע ולהבחין בנוכחותם בקלות כזו, ועל כן החלטתי לשתף אתכם/כן כשהם מבודדים וברורים ללא ליווי כלי, רק שירות. מקווה שתהנו ותשתפו אם אהבתם/תן"

הכי חדשים

מריה חונקל חוזרת לישראל – פלמנקו במבט אחר

יש משהו בפלמנקו שתמיד מצליח לתפוס אותי. אולי אלה נקישות העקבים שמכתיבות את הקצב, אולי הגיטרה הספרדית...

DXM – המכונה חוזרת לפעול, והעבר נשמע אחרת

יש משהו מסקרן במוזיקה שנשארה מאחור, אבל מעולם לא באמת נעלמה. לפעמים היא שוכבת במשך שנים בתוך...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

פצ'ה קוצ'ה 26: שירי דיקטטורים וקמילה אחת גדולה

יש אירועי תרבות שאתה מגיע אליהם כשאתה יודע בדיוק מה תקבל. ויש את פצ'ה קוצ'ה. אירוע שבו...

מה שהיה לי בית: ישי שוורץ והקול השקט של ההדף השלישי

מי שמכיר את ישי שוורץ מעולם המטאל והרוק הכבד, רגיל לפגוש אותו בסביבה מוזיקלית אחרת לחלוטין. במשך...

מוסא: כשמשה רבנו פוגש את הגנאווה בלב הסהרה

יש משהו כמעט סמלי בשני מוזיקאים ישראלים שיוצאים אל המדבר כדי לחפש צלילים חדשים. במיוחד כאשר מדובר...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא