יום שישי, אפריל 10, 2026

אהוד בנאי הזוכה בפרס ראשון לציון ע"ש מאיר אריאל

פרס ראש העירייה, על סך 36,000 ₪, אשר יוענק השנה למוזיקאי אהוד בנאי במסגרת כנס השפה העברית שיתקיים השנה בחודש פברואר., מיועד לבטא הוקרה על יצירה אומנותית או הגותית בולטת בשפה העברית אשר טבעה את חותמה או הביאה להנגשת השפה העברית ואוצרותיה לקהלים גדולים ומגוונים.

כאמור, השנה קבעה הוועדה כי פרס ראש עיריית ראשון לציון ליצירתיות בלשון העברית על שם מאיר אריאל לשנת 2021 יוענק ליוצר המוערך אהוד בנאי, על עשרות שנות קריירה מוזיקלית הכוללת שירים רבים שהפכו לחלק בלתי נפרד מפסקול חיינו. הפרס יוענק לבנאי על ידי ראש העיר, מר רז קינסטליך, בפתיחת הערב השני של כנס השפה העברית "לשון ראשון", שיתקיים ב- 10.2.21, יום ד', בשעה 20:30, שיעסוק ב"יצירה עברית בזמן קורונה". בערב זה יוצרים מובילים בתרבות הישראלית ידברו, ישירו ויספרו על אמנות בזמן המגפה וכיצד השפיעה שנת הקורונה על יצירתם.

ואלו נימוקי השופטים לבחירת אהוד בנאי לקבלת פרס אריאל לשנת 2021 – "פרס אריאל ניתן השנה לאהוד בנאי, אחד היוצרים המרתקים והמשפיעים במוזיקה ובתרבות כבר עשרות שנים. את מעמדו קנה בעבודה קשה, בכישרון ענק ובשירים הבוקעים את הנפש. בנאי ממשיך את מסורת הטרובדורים של ידידו מאיר אריאל, שאת מותו ביכה בשיר "בלוז כנעני". בנאי משלב קול חם ולחנים מתנגנים עם טקסטים נוקבים ומדויקים. שורות שכתב נשארו עד היום בפנתיאון. "הקשיבי אל העפרוני", אמר לאהובתו. לאימו שר, "מהרי נא והניחי על ליבי תחבושת". הוא ידע לצעוד עם האחים עולי אתיופיה, "המוליכים את עלבונם ברגל אל העיר", ולחוש את סבלו של האחר, הפועל הפלסטיני הבונה את הארץ. בנאי הוא מאמין יהודי כואב. אחרי מות אריאל שאתו ישב על דף גמרא כתב: "היהדות הופכת להיות קרדום חפירה ביד קנאים, ומצד שני ננטשת לאנחות על ידי רבים וטובים". אהוד בנאי הפליא לכתוב בעברית, שהיא כדבריו "דֶה לֶנגוויץ' אוף דה היברו מֶן".בנאי הוא אמן שפת המוזיקה הישראלית, ואנחנו גאים להעניק לו את פרס ראשון לציון ליצירתיות בשפה העברית על שם מאיר אריאל לשנת 2021."

צוות השופטים כלל את ד"ר רוביק רוזנטל (יו"ר), אלי פולק – מנכ"ל החברה העירונית אפרים סידון- סופר, פרופ' דורית רביד – בלשנית, גלעד אמיליו שנקר – בימאי ותסריטאי,

צפו באהוד עם ההכרזה על קבלת הפרס

כל אירועי כנס השפה העברית יועברו בשידור חי באתר ההיכל. ההשתתפות ללא תשלום ומותנית בהרשמה מראש באתר היכל התרבות ראשון לציון.

 

הכי חדשים

אפריקה במבטה – הלך הביט שהקדים את זמנו

מותו של אפריקה במבטה - Afrika Bambaataa סוגר מעגל על אחד הפרקים המשמעותיים ביותר בתרבות המוזיקה של...

דודו טסה – בית ביפו

יש שירים שלא מספרים סיפור אחד אלא כמה שכבות שמתקיימות זו לצד זו. "בית ביפו" של דודו...

טיפקס החזירה את החיים לבארבי

חוזרים לנשום מול המזח למעלה מחודש ימים דלתות מועדון הבארבי בנמל יפו נשארו סגורות. לא רק הקהל נעצר...

ערן צור – אדבר איתך

בעודו בעיצומו של סבב הופעות משפחתי בארצות הברית, משחרר ערן צור גרסה חדשה ל״אדבר איתך״. זו קלאסיקה...

שימי תבורי – עד מתי

יש משהו כמעט בלתי נתפס בפשטות של "עד מתי". שיר שלא מנסה להתחכם ולא מחפש ניסוחים גדולים,...

פסטיבל גיטרה בים האדום יוצא לדרך

בשורה שמגיעה בדיוק בזמן, ואפילו מרגישה כמו נשימה עמוקה אחרי תקופה לא פשוטה: פסטיבל גיטרה בים האדום...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא