יום חמישי, אפריל 23, 2026

יובל בנאי – אני מפחד

יובל בנאי, כמו כל אמני ישראל, צעירים כוותיקים, נאלץ לשבות מכל הופעה במהלך החודשים האחרונים בעקבות מגיפת נגיף הקורונה, הייתה זו הזדמנות לשבת ולשחרר טקסטים מעמקי התובנה העצמית. זו השנה שיובל בנאי הופך להיות נביא זעם ותוכחה. לפני חודשיים הוא שיחרר את השיר "לצאת מהתמונה", אשר היווה כתב אישום חברתי מנומק היטב. כעת, בשירו החדש – "אני מפחד" חושף יובל בנאי את כל פחדיו הכמוסים, הוא חרד למדינה, לחברה, לתהליכים העוברים כאן בחוף המזרחי של אגן הים התיכון, הטקסט איננו סתם פחד, הוא כתב אישום חריף, חכם ונבון על מה שקורה כאן, אולי זו ההזדמנות לעצור ולהתבונן פנימה ומסביב ולחשוב – למה אנחנו ולא רק יובל, צריכים לפחד?!!!

יובל בנאי כתב, הלחין ושר, טל רום אחראי על הנגינה וההפקה המוזיקלית.

 

אני מפחד מהמדינה, אני מפחד לפני השינה, אני מפחד מראשי ממשלה, אני מפחד  מיחידי סגולה, אני מפחד מעין הרע, אני מפחד לקרוא לעזרה, מפחד מאלה בלי הפנים, מפחד מהילד של השכנים, אני מפחד  אנחנו לא שואלים, אני מפחד מהישראלים.

אני מפחד מהכבישים, אני מפחד מהמתרגשים, אני מפחד מהמאוכזבים, אני מפחד ממתנדבים, אני מפחד מפסיכי באינטרנט, אני מפחד משליח על קורקינט, מפחד מזאת שחתכה את התור, מפחד מזה שראה את האור, אני מפחד  אנחנו לא מסתכלים, אני מפחד מהישראלים.

אני מפחד מיועצים, אני מפחד ממעריצים, אני מפחד מרווקים, מפחד מההם שיוצאים צדיקים, אני מפחד מזה שראה את הכל, אני מפחד מזאת בג׳יפ הסגול, מפחד בגדול מהשעות הקטנות, מפחד למות במלונות, אני מפחד  אנחנו לא נבהלים, אני מפחד מהישראלים.

אנחנו לא שואלים, אנחנו מתרגלים, אנחנו לא נגמלים, אני מפחד ממילים יפות, אני מפחד ממעטפות, אני מפחד מהימין החזק, אני מפחד מהשמאל המנותק, אני מפחד מזה שנואם, אני מפחד מההמון הזועם, אני מפחד.

 

 

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא