חדשות הסצנהחדשות מקומיותמוזיקה בצל מגיפת הקורונה

עולם התרבות בראש יוזמי ההפגנה במוצ"ש

לקראת ההפגנה הגדולה של כלל נפגעי כלכלת הקורונה במוצ"ש בת"א, מי, מה ומתי?

במוצאי שבת בשעה 20:30 בערב תתקיים הפגנה בכיכר רבין בתל אביב תחת הסלוגן – "מלחמה על החיים". ההפגנה תוכננה בידי 8 ארגונים חברתיים הכוללים ועדי פעולה, עמותות והתארגנויות סקטוריאליות שמטרתן לשקם את הנזקים הכלכליים שנגרמו לציבור בעלי העסקים, העובדים והמתפרנסים בתחומי חיים רבים, תרבות, אירועי שמחות, תיירות, פנאי ובילוי, מסעדות, בתי אוכל וברים שבעקבות הוראות הממשלה על פי תקנות חירום בשל מגפת נגיף הקורונה נאלצו לסגור את העסקים ולעצור את כל הפעילות. ההפגנה היא על רקע הדרישה מכלל הגופים לפיצוי כספי ולתשלום דמי אבטלה לכלל המועסקים שמושבתים מאונס, דרישה שהממשלה מתחמקמת ממנה עד כה על ידי הצבת חסמים בירוקרטיים רבים ומסורבלים מחד או הפרחת הבטחות באוויר מאידך…

לוגו לקראת ההפגנה
לוגו לקראת ההפגנה

אחד הגופים המובילים באירוע המתוכנן הוא עולם התרבות על שלל התארגנויותיו ומובילי הדעה בו, עולם שאנשיו החלו את ההתארגנות והמחאה כבר בימיה הראשונים של התפשטות המגיפה וסגירת מקומות האירועים. בימים האחרונים אמנים רבים בתחומי המוזיקה, מופעים, תיאטרון ועוד קראו מבעד לרשתות החברתיות להצטרף למחאה ולהגיע להפגנה המתוכננת.

לוגו לקראת ההפגנה
לוגו לקראת ההפגנה

היום בשעות הצהריים ביקש ראש הממשלה בנימין נתניהו מנציגי הארגונים הפועלים לקיומה של ההפגנה להגיע למשכנו על מנת לקיים ישיבה ודיון על הבעיות שהם מעלים. במקביל לכך התבשרו צוותי ההקמה בכיכר רבין שכבר החלו בהרמת פיגומי במות והצבת ציוד הגברה כי משטרת ישראל באמצעות מחוז תל אביב מודיעה כי אין רישוי לאירוע ועל כן כל עבודת ההקמה שהחלו בה בשעות הבוקר נעצרה לשעה עד שהוסדרו כל האישורים הנדרשים על ידי מארגני האירוע.

לוגו לקראת ההפגנה
לוגו לקראת ההפגנה

חשוב לציין כי שלל הפעילים ומובילי דעת הקהל בארגונים השונים לא הודיעו על ביטולו של האירוע וככל הנראה הוא יתקיים מחר בשעה 20:30.

במהלך האירוע לא צפויים הופעות אמנים כפי שנהוג בדרך כלל באירועים שכאלו, התכנון הוא נשיאת דברים מפי מובילי דעה ומאבקים השונים כאשר הציבור הרחב שנפגע מצעדי הממשלה יצביע ברגליים בהגעה למתחם בלב תל אביב.

מומלץ לבדוק בעמוד האיוונט בפייסבוק על עדכונים בזמן אמיתי.

הסטוריה של מאבק

כזכור, בתאריך 7 במרץ קיים איגוד האמרגנים והמפיקים את כנס החירום הראשון בעקבות צעדי הממשלה בשל מגפת הקורונה, במהלכו של הכנס נקבע כי על הממשלה להכיר בתחום התעשייה התרבות והמופעים ולהכיר בנזק שנגרם בעקבות גל הביטולים כתוצאה מהפאניקה שהוטלה בציבור בעקבות הודעת משרד הבריאות.

שלושה ימים לאחר מכן קרא יו"ר אמ"י כי כפי שתמיד האמנים נקראים לעזור בעתות משבר כך על המדינה להושיט כעת יד ולסייע.

בתאריך 27 במרץ הודיעו נציגי איגוד האמרגנים והמפיקים על שילוב כוחות כללי של אנשי עולם התרבות והמופעים ויציאה להפגנה מול קריית הממשלה בעקבות המצוקה.

בתאריך 23 לאפריל התקיימה עצרת בכיכר רבין והחתמה על עצומה הקוראת לממשלה לסייע לאמנים ואנשי תעשיית המופעים המצויים במצוקה כלכלית. במקביל החלו להיערך שורת הפגנות של אנשי תעשיית המופעים מול משרדי הממשלה בירושלים.

בתאריך 12 במאי התקיימו בו זמנית הפגנות ומחאות יזומות של כלל מוסדות התרבות ברחבי הארץ.

בתאריך 20 במאי הצטרפו גם אמני הרחוב ומיומנות הקרקס למחאה וקיימו הפגנה בכיכר רבין.

בתאריך 25 במאי התקיים כנס של מטה המאבק להצלת עולם התרבות במועדון רדינג 3 לאחר שנקבע מתווה חזרה לשגרה עמוס הגבלות שלא הציגו אופק כלכלי לפעילויות בעולם התרבות.

בתאריך 31 במאי עלה בעל ומנהל מועדון ההופעות התל אביבי "בארבי" – שאול מזרחי לירושלים והקים אוהל מחאה מתחת לביתו של ראש הממשלה ופתח בשביתת רעב, צעד זה הביא לתנופה אדירה בהתייחסות התקשורת בארץ על כל גופיה וגורמיה לנושא והמאהל הפך ליעד עליה לרגל.

לצד אמנים רבים שעלו וקיימו אירועי מחאה מסביב למאהל הצטרפה גם בעל ומנהל מועדון ההופעות האלטרנטיבי "גגארין" בתל אביב לשביתת הרעב שהסתיימה בתאריך 9  ביוני עם ההחלטה על פתיחה חלקית של אירועי הופעות.

למחרת התקיימה הפגנה גדולה של אנשי עולם התרבות, גם אנשי התעשייה וגם אמנים רבים מול קריית הממשלה בירושלים.

בתאריך 15 ביוני שבו המפגינים להפגנה נוספת שהחלה כתהלוכה והסתיימה בעצרת ענקית בצומת בין קריית הממשלה וכנסת ישראל.

במהלך חודש יוני נפתחו אולמות המופעים באופן חלקי ביותר והתעשייה השתדלה לדחוף כמה שיותר אירועים תוך מציאת פתרונות יצירתיים למגבלות כגון הקמת מתחם הופעות תחת כיפת השמיים בחולון עם עמידה בתקנות התו הסגול לשמירה וריחוק חברתי.

בימים האחרונים בשל עלייה בכמות הנדבקים בנגיף על פי פרסומי משרד הבריאות חזר ראש הממשלה יחד עם שר הבריאות והודיעו על הפסקת כל האירועים התרבותיים לחלוטין.

 

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: