יום שני, אפריל 20, 2026

שנת 2019 הייתה ללא כל ספק שנתו של השיר "מסע"

עשרות אם לא מאות שירים ואולי אף יותר יוצאים לאור במהלך השנה החולפת, העברית או הלועזית או האזרחית, ווטאבר, בסופה של השנה זו או אחרת, מתכנסים כל אנשי התעשייה בתחום המוזיקה כדי לדרג, לנקד ולהעמיד בשלשות את היוצרים והשירים.

אז גם כאן עושים סדר, אבל כדרכנו אנחנו מצמצמים רווחים ובמקום להתפרש על עשרות זמרים, שירים ואלבומים נתמקד בשיר אחד בלבד, ממנו אפשר ללמוד על המגמות בעולם המוזיקה, מגמות המצביעות כי גם תחנות הרדיו הולכות ויורדות ממעמדן כגופים היכולים להכתיר ולהמליך מוזיקאים.

קבלו את הסיכום הבא:

השיר "מסע" שנכתב והולחן בידי הזמר והיוצר אליעד נחום יחד עם היוצרת צליל קליפי, יצא לאור בתאריך 11 ביוני 2019. כמקובל במחוזותינו הוא הגיע הן אל תחנות הרדיו, אתרי ומדורי המוזיקה ברשת ופלטפורמות האזנה וצפייה ביניהן יוטיוב, אצל האחרונה הוא זכה ליותר משמונה עשרה מיליון – 18,381,65, צפיות והאזנות בחצי השנה שחלפה, בהודעה שהוציאה אקו"ם לקראת סוף השנה הוכתר השיר "מסע" בתואר "השיר המושמע ביותר ברדיו לשנת 2019", התוצאה שהושגה אחרי "קרב צמוד ועיקש" מול השיר של סטטיק ובן אל – "יאסו" והשיר של אייל גולן ובניה ברבי – "ממה את מפחדת". מפלטפורמת ספוטיפיי לא התקבלו נתונים. גם אקו"ם לא פרסמה את הנתונים המספריים של ההשמעות.

אולם מניתוח ההשמעות שנתי באמצעות מדיה פורסט עולה כי השיר "מסע" הושמע 2,770 פעמים בתחנות הרדיו בישראל שנוטרו לצורך המעקב – גלגלצ, גלי צה"ל, כאן ב', כאן גימל, כאן 88 ,כאן תרבות, כאן רקע, כאן מכאן, כאן קול המוסיקה, כאן מורשת, רדיו לב המדינה, רדיו תשעים, רדיו 99 ,רדיוס, רדיו ירושלים, רדיו תל אביב, רדיו ללא הפסקה, רדיו צפון ללא הפסקה, רדיו חיפה, רדיו דרום, רדיו דרום 5.101 ,רדיו חם אש, קול הים האדום, קול רגע, קול חי, קול חי מיוזיק, קול ברמה, גלי ישראל.

בבדיקה היום בבוקר בממשק הניהול של הבלוג עולה כי השיר "מסע" הושמע 3,690 פעמים בבלוג.

אז לפני שנטפח על השכם באופן עצמוני נאמר כל הכבוד לאליעד נחום ולצליל קליפי על ההישג. (בסיכום כללי אליעד העפיל למקום ה- 20 מתוך חמישים זמרים וזמרות בסך ההשמעות לשירים בביצועו במהלך השנה)

יש גם קליפ יפיפה, במאי – לירן סגל, צלם – איתן שריד

 

הכי חדשים

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

דינה פלד תנהל את היכל התרבות בתל אביב

דינה פלד מונתה למנכ"לית היכל התרבות תל אביב-יפו ותיכנס לתפקידה בתקופה הקרובה. היא מגיעה לאחר עשור כמנכ"לית...

עברי לידר – מכתב מהעורף

השיר החדש "מכתב מהעורף" של עברי לידר מגיע בלי רעש מיותר ובלי הצהרות גדולות. כבר בשם יש...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא