יום חמישי, יוני 11, 2026

שיר טיול 2.0 – אלבום מחווה לאביתר בנאי, הצצה ראשונה

ואנחנו נתחיל מסוף הטיול ועם הפרטים הטכניים: האלבום "שיר טיול 2.0" בהפקה מוזיקלית של עומר דיין תחת הלייבל "זוטא" בשיתוף "נענע דיסק" וניצן זעירא. משתתפים באלבום המחווה: Tiny Fingers, אולי דנון, מיה יוהנה, איתמר, פלורה, רועי חרמון, יקיר הלל, יוסי מזרחי, סיון טלמור, עו מר, עמיר לב, בינג'ה, נינט, חמישיית שי חזן ורועי ריק. תאריך יציאה: ינואר 2020.

עשרים שנה עברו מאז האלבום שיר טיול, אלבומו השני של אביתר בנאי שיצא ב-1999, הנקודה הזאת בזמן קריטית לאביתר בנאי, לאחר אלבום ראשון שעשה היסטריה בארץ עם שירים כמו "מתי נתנשק", "כלום לא עצוב" ו-"יש לי סיכוי" הייתה ציפייה גדולה מהאלבום נוסף לאומן בעל מגע הזהב. שנתיים אחרי סיבובי הופעות ברחבי הארץ נסע אביתר בנאי למזרח הרחוק לנקות את הראש, כשחזר עבר למצפה רמון ושם החל לעבוד ביחד עם צח דרורי והמפיק חיים שמש על שירים לקראת אלבום חדש – "שיר טיול".

הנסיעה להודו והרי ההימלאיה היוו אצל בנאי את תחילתו של המסע הרוחני האישי שלו מסע שהמשיך עם המעבר למצפה רמון והגיע לידי ביטוי גם ב"שיר טיול", נקודה בזמן שהציגה לנו אומן עם לבטים גדולים וחיפוש עצמי, ביטוי לכך ניתן למצוא בין שורות השירים: "אמביציה, ההיפך מלמות, זה לא אהבה, לידה או תקווה, תאווה לבשר אישה, זה כמו סתם תיאבון לבשר" (אמביציה) או "בחוץ שמלות קצרות, הכל בהילוך מיני, כשרושם המחשבות ימות, אז הדוב יצא לחפש מתוק, מאישה יפה לאישה יפה לאישה יפה". (דיו).

עטיפת האלבום שיר טיול (1999), עיצוב: עירא דיין
עטיפת האלבום שיר טיול (1999), עיצוב: עירא דיין (מקור: ויקופדיה)

אז כן, האלבום לא ממש הלך מבחינה מסחרית, לציבור הישראלי היה קשה עם השינוי המוזיקלי שחל בין שני האלבומים, ההצלחה המסחרית של האלבום הראשון נבעה מהשילוב שרקח אביתר בנאי בין מילים כנות להחריד עם רגעי חוצפה מעודנת ללחנים קליטים מלאי רגש. לעומתו "שיר טיול" היה במהותו אקספרימנטלי עם מילים קשות לעיקול ושילוב של פופ-רוק עם מוזיקה אלקטרונית, בחלקה מעודנת, ובחלקה כמו בשיר "חלון" משכה את השיר לקטע טראנס וקליפ תואם שמשחזר מסיבה במדבר. זה היה עד פה לכולם וגם סיבוב ההופעות שבא אחרי יציאת האלבום לא ממש נחל הצלחה כמו קודמו.

חמש שנים של שקט עברו ואז ב-2004 יוצא הסינגל "תחרות כלבים" שכבש את הרדיו בשנייה, האלבום שבא אחריו "עומד על הנייר" עם השירים "פקק תנועה", "מתנות" ו-"הזאב והאיילה" החזיר את אביתר בנאי אל לב הקהל הישראלי במה שנראה כהמשך הקו המוזיקלי של האלבום הראשון, אבל עם שינוי מהותי, המסע הרוחני של אביתר בנאי ציין נקודה חדשה בזמן כשאביתר מופיע על עטיפת האלבום חבוש כיפה גדולה, מסע שיסתיים מעט אחר כך עם החזרה בתשובה.

ובחזרה אל ההווה, הרעיון להפיק את אלבום המחווה "שיר טיול 2.0" הגיע מעומר דיין ולא במקרה, עשרים שנה לפני כן אחיו הגדול עירא דיין היה זה שעיצב את עטיפת אלבומו של אביתר ואחריו גם את האלבום הרביעי "לילה כיום יאיר".
עירא דיין שעזב את קיבוץ עין השופט אל חיי המדבר של מצפה רמון החל בעצמו תהליך של חזרה בתשובה ואולי רמז לכך ניתן למצוא בעטיפת האלבום המציגה את א.ד גורדון והרב קוק, המייצגים את שני הזרמים בציונות – הדתית והחילונית וכמו אז, מופיעים הם בהיפוך אחד מול השני בעטיפת האלבום.

עומר דיין הוא דמות מוכרת בתעשייה המוזיקלית, כאיש קיבוץ עין השופט הוא אחד ממובילי פסטיבל יערות מנשה, חלקנו גם מכירים אותו בתור איש הספוקן וורדס בקרקס האדום של שטובי, הוא גם זה שאחראי לייבל המוזיקלי "זוטא" היושב תחת "נענע דיסק" המתמקד בנישה צעירה ועכשווית, עליו גם חתומות להקת "גחליליות" וכאמור גם אלבום מחווה זה.

עומר דיין מתוך הקרקס האדום של שטובי. צילום: תומר גילת

אלבום המחווה לשיר טיול הוא לא האלבום הראשון שהפיק עומר דיין, ב-2018 היה זה האלבום "Scratch" של פיטר גבריאל שעומר לקח להפקת מחווה. "הרעיון הוא לחזור לאלבומים נשכחים ולעלות אותם לדיון חדש", מספר עומר, "אלבומים שלא נחלו הצלחה מסחרית בגלל מורכבותם, אלו שהפכו עם השנים לאלבומי קאלט, הגיע הזמן להחזירם לקדמת הבמה".

ואכן, אין כמו האלבום "שיר טיול" לענות על ההגדרה הזאת, שירי האלבום נשכחו עם השנים מליבנו, תחנות הרדיו העדיפו להתמקד בשירים אחרים מהרפרטואר הפחות ניסיוני של בנאי וגם בהופעות לא נשמעו שירי האלבום, מעריצי בנאי הוותיקים, אלו שליוו אותו במסע הרוחני עוד מהאלבום הראשון נוצרים אל ליבם את האלבום הייחודי הזה, כן יש בו שגיאות, אבל הן גם אחת הסיבות לכך שהאלבום הזה הוא החשוף ביותר של בנאי, המקום לאקספרסיביות גולמית.

את הרעיון לקח עומר דיין אל אנשי "נענע דיסק" שנרתמו בהתלהבות לפרויקט, לאחר שגם קיבלו אור ירוק מאביתר בנאי החל עומר להרכיב את רשימת האומנים, הגיוון בסגנונות המוזיקליים של שירי האלבום עזר לעומר להרכיב רשימה מעניינת של מוזיקאים, "הרצון הוא לשחזר את תחושת המידיות של האלבום המקורי במפגשים מוזיקליים מותאמים אישית לכל שיר" מציין עומר דיין. וכך אנו מקבלים את רועי ריק איש הקולקטיב עם שי חזן בשיר הנושא את שם האלבום "שיר טיול", Tiny Fingers ביחד עם נינט בשיר האלקטרוני "חלון" ואת עו מר בשיר "אמבציה" ביחד עם עמיר לב שניגן גיטרה בשיר המקורי.

בינתיים, עד שהאלבום יוצא שוחרר שני סינגלים ראשונים, הראשון הוא שיר המחאה של אביתר בנאי "בראשית" בביצוע של אולי דנון עם מיה יוהנה והשני "עדר של שוורים" בביצוע של יקיר הילל ויוסי מזרחי כשאת סיון שביט בקולות הרקע במקור מחליפה סיון אחרת הלא היא – סיון טלמור.

בראשית – אולי דנון

עדר של שוורים – יקיר הלל, יוסי מזרחי וסיון טלמור

עדר של שוורים – מאחורי הקלעים

אל יציאת האלבום  מתווסף אירוע השקה מיוחד – פסטיבל "פרא" שיערך במהלך חג החנוכה ה-25.12.19 במצפה רמון, הפסטיבל יכלול הופעות ואירועים מיוחדים ברוח האלבום ובין היתר: מופע סולו מיוחד של אביתר בנאי, הופעות של אומני אלבום המחווה "שיר טיול 2.0" וביניהם Tiny Fingers, יקיר הלל ואולי דנון, מפגש מיוחד עם חיים שמש, מפיק האלבום המקורי וסדנת רחוב עם האומן עירא דיין, מעצב האלבומים "שיר טיול" ו-"לילה כיום יאיר"

פרטים נוספים בעמוד האוונט – פסטיבל פרא, 25.12.19, מצפה רמון

הכי חדשים

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

פסטיבל בלוז כנעני חוזר

פסטיבל בלוז כנעני חוזר הקיץ עם מהדורה שלישית ועם צעד משמעותי קדימה. האירוע יתקיים ב 27 באוגוסט...

תנועת רוח – כשהמחול יוצא מהאולם ופוגש את הטבע ברמת הנדיב

יש פסטיבלים שמתחילים עם כיבוי האורות באולם. "תנועת רוח" מתחיל דווקא כשהשמיים פתוחים. העצים מחליפים את קירות...

אסתר שמיר הלכה לעולמה

בשורה קשה נפלה היום על עולם התרבות והמוזיקה בישראל. אסתר שמיר הלכה לעולמה בגיל 71 לאחר מאבק...

האהבה שרה אחרת

לקראת אירועי חודש ומצעד הגאווה אנחנו רגילים לחפש את ההמנון הגדול של השנה. את השיר שיכבוש את...

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

תומר גילת
תומר גילתhttps://www.tomer-gilat.com
יליד רחובות שעבר לרמת גן , עורך מוזיקלי ו-DJ בעבר אמן, מעצב ומנהל קראיטיב בהווה. צלם מוזיקה, כתב ומנהל מגזינים דיגיטליים.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא