יום ראשון, ספטמבר 13, 2026

המחזמר Soul Doctor מגיע לישראל

הפקת הברודווי על חייו של הרב שלמה קרליבך אבי מוזיקת הנשמה היהודית ויחסיו הלא ידועים עם ידידתו הזמרת נינה סימון בכיכובם של ג'וש יאנג בתפקיד הרבי ואסתר רדא בתפקיד נינה. כל הפרטים.

ג'וש ואסתר, בעקבות הרבי קרליבך ונינה סימון. צילום: יח"צ

אחרי  מופעים בברודווי וסיבוב הופעות ברחבי ארצות הברית וקנדה, יגיע לישראל בחודש יוני הקרוב המחזמר האמריקני, "Soul Doctor", חגיגה מוזיקלית מלאת נשמה המגוללת את סיפור חייו יוצא הדופן של הרב שלמה קרליבך, אבי המוזיקה היהודית העכשווית, שיצר גשר בין דורות וסחף מיליוני מעריצים ברחבי העולם .

את ההפקה מובילים כוכב ברודווי, ג'וש יאנג ("ישו כוכב עליון", "אוויטה") בתפקיד הרב קרליבך ולצדו הזמרת המוסיקאית והשחקנית הישראלית, אסתר רדא, בתפקיד נינה סימון. רדא  אשר בשנים האחרונות ממריאה עם יצירתה, זוכה להצלחה מקומית ובינלאומית רבה ומופיעה בכל העולם, קוטפת כעת הישג נוסף עם תפקיד ראשי זה ולאחר שהוזמנה על ידי המפיקים האמריקאים לגלם את נינה סימון .

את סיבוב ההופעות בארץ יפתח המחזמר במופע חגיגי במסגרת פסטיבל ישראל בבית שמואל בירושלים ( 7 ביוני , 8 ביוני, 9 ביוני, בית שמואל) ואחר כך ימשיך המחזמר לעלות בבית שמואל במשך 6 שבועות רצופים עד ה- 23 ביוני.

המחזמר מספר את סיפורו המרתק של קרליבך, שזכה לכינויים "הרבי המרקד" ו"רוקנרול רבי" ועוסק במערכת היחסים המיוחדת שאולי לא היתה סוד שמור אבל ודאי גם לא היתה ידועה מדי: זו שבין הרב שלמה קרליבך לזמרת נינה סימון. לכאורה, היו אלה יחסים בלתי אפשריים בין בנו של רב לבתה של אשת כמורה, ששינתה את שמה מיוניס ויימון לנינה סימון כדי שאמה לא תדע כי היא מנגנת במועדונים. בפועל, היה בסיפוריהם של השניים הרבה מן המשותף. “הסיפור של קרליבך הוא סיפור התחדשותה של היהדות לאחר השואה ובתקופת ילדי הפרחים. קרליבך היה הקול של התחדשות זו”, אומר הבמאי דניאל וייס  “ואילו סימון היתה קולו של המאבק לזכויות האזרח, קול התקופה של 'שחור זה יפה'”.

בהשראת סימון יצר קרליבך צליל חדש של ניגונים משמחים שהשתרגו בשורשיו היהודיים ובשורשי המוזיקה האמריקנית הפופולארית. קרליבך הלך לעולמו בשנת 1994 והותיר אחריו כ-25 אלבומים שנמכרו במיליוני עותקים בכל רחבי העולם.

"Soul Doctor" מלווה בביצוע מרהיב ללהיטיו הנצחיים של הרב שלמה קרליבך ("עושה שלום", "אשא עיניי", "בראשית", "עוד יישמע", "השמיעני", "למען אחיי", "לא תבושי", "אנא השם", "עם ישראל חי"). את המחזה כתב וביים דניאל ס. וויז ועל מילות השירים חתום, לצדו של קרליבך, דויד שכטר.

 

מכירת כרטיסים במשרד בימות בטלפון 6226*

המחירים: 255 – 380 ₪ בהתאם למושבים.

 

 

 

הכי חדשים

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

בירה, נשירה ובית אחד ביפו

איך חותמים שנה עברית? מתחילים מול הים, ממשיכים עם מוזיקה ומסיימים בקפיצה המונית. תחילה מגיעים לנמל יפו...

Jaffa Fest חוזר, והפעם הוא נשאר לאורך השנה

ג׳אפה פסט - Jaffa Fest, פסטיבל התיאטרון הבינלאומי של תיאטרון גשר, חוזר אל הבמות ביפו. הפעם הוא...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא