יום ראשון, יוני 14, 2026

המסע בעקבות האמת של ים רגב

ים רגב, ראסטאפרי מקומי, משיק אלבום בכורה, רגאיי שורשי בעברית, אותנטי, אקטואלי ומשלב בין עיקרונות הראסטאפרי והכמיהה לצדק חברתי, תמונת מצב, האזנה.

ים רגב מחפש את האמת. צילום: אמיר אסטליין
ים רגב מחפש את האמת. צילום: אמיר אסטליין

ים רגב הוא כותב, מלחין, זמר, גיטריסט ומתופף, את דרכו המוסיקלית החל בגיל 14 כמתופף. בגיל 16 פנה ללימודי מוסיקה במסלול הלחנה ועיבוד בבית הספר "רימון". בהמשך החל ביצירה מקורית עצמאית ואסף חומרים שכתב לאורך תקופה משמעותית בחייו. אתמול השיק סוף סוף את אלבום הבכורה שלו – "מסע בעקבות האמת" – זהו אלבום רגאיי שורשי המשלב השפעות מוזיקליות רבות ביניהן רוק, Funk, מוסיקת עולם ודאב.

בהאזנה לאלבום ניתן להבחין בשאיפתו של ים למצב חברתי המתבסס על הדדיות, קבלה ונתינה, חדוות החיים ואהבת הזולת, האמונה שכל אחד זכאי לחיות את חייו ולהיות נאמן לעצמו בדרכו שלו, וכל זאת לצד מחאה חברתית נוקבת ורצון לצדק ושוויון.

"כתבתי את האלבום הזה מתוך רגשות חזקים", אומר ים, "מתוך הרצון לחבר אותנו עם עצמנו, ליזום ולייצר מודעות והתעוררות חברתית ללא אלימות. אהיה מאושר אם באמצעות המוסיקה שלי אני אוכל לגרום אפילו לאדם אחד לראות את המציאות שאנחנו יוצרים מנקודת מבט אחרת."

"מסע בעקבות האמת" מביא לידי ביטוי את המרוץ המטורף על המסלול המהיר שבשגרת חיינו המתועשים, מול האלטרנטיבה שהולכת ונעלמת – חיים רוחניים וחסרי חומרנות.

בשיריו ים מתייחס לגורמים בהם אנו מתמקדים ביום-יום כמו כסף, חוקים וחומרנות לעומת אמת, משפחה ואהבה. באמצעות מוסיקת רגאיי עשירה בהשפעות מגוונות, הוא מבקש להפסיק את מלחמת ההישרדות ולהתחיל לחיות את החיים כפי שנועדנו לחיות אותם – ולא כפי שייעדנו אותם לעצמנו.

ים רגב, מסע בעקבות האמת. צילום: אמיר אסטליין
ים רגב, מסע בעקבות האמת. צילום: אמיר אסטליין

לפני שנה וחצי התחבר עם צמד המפיקים איקי לוי ואמיר אסטליין, שיחד הפיקו את האלבום בו נטלו חלק ים רגב בשירה, גיטרה, קלידים וכלי הקשה. איקי לוי בבס, קולות, גיטרה וכלי הקשה. אמיר אסטליין בקלידים, קולות וכלי הקשה. אביה שורפ בגיטרה. שי מיארה בתופים. שי סביר בטרומבון. יבגני לובלין בחצוצרה. יורי שבצ'וק בסקסופון. מרינה טושיץ' בעוד. יניב אליצור בעוד וסאזבוש. אסתר ראדה בשירה. יריב אמיתי במפוחית.

קטע וידיאו שצולם בפאב לגנסקי בנתניה, ים רגב על המחאה החברתית..יאללה תגיע לתל אביב כבר!!!

הכי חדשים

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא