יש צמחים שזקוקים למים, אחרים לאור שמש, ויש כאלה שמעדיפים תפריט קצת יותר בשרני. בתיאטרון הלאומי הבימה נערכים להחזיר לבמה את המחזמר הקאלטי "חנות קטנה ומטריפה" (Little Shop of Horrors). כעת מצטרף לחגיגה אמיר שורוש, שיגלם את סימור, מוכר הפרחים הביישן שמסתבך עם צמח רעבתני במיוחד.
לצדו תככב נטע ברזילי, שתעניק חיים וקול לאודרי 2, הצמח הטורף שמפתח תיאבון מסוכן. את אודרי האנושית, אהובתו של סימור, תגלם השחקנית סוזנה פפיאן.
חילופי משמרות בחנות הפרחים
ההפקה, שתוכננה במקור לעלות באוקטובר 2026, נדחתה למרץ 2027. בעקבות שינוי לוחות הזמנים נאלצה אניה בוקשטיין לוותר על התפקיד. במקומה תיכנס סוזנה פפיאן לנעליה של אודרי.
אל צוות השחקנים מצטרפות גם אילי עלמני, טופז אבדנג וקלי מנגיסטו. השלוש יגלמו את קריסטל, רונט ושיפון, שלישיית המספרות שמלווה את העלילה בשירים ובקריצות לקהל.
קצת אימה, הרבה הומור ומוזיקה משובחת
המחזמר המקורי, שיצרו הווארד אשמן והמלחין אלן מנקן, עלה באוף־ברודוויי בשנת 1982. הוא מבוסס על סרטו של רוג'ר קורמן משנת 1960, וזכה לגרסה קולנועית נוספת בשנת 1986.
היצירה משלבת קומדיית אימה עם רוקנרול, דו־וופ ומוזיקת נשמה ברוח שנות השישים. במרכזה עומד מוכר פרחים תמים שמגלה כי הצמח המסתורי שלו דורש הרבה יותר מדשן ומים. ככל שהתיאבון גדל, כך מסתבכים חייו של סימור.
את ההפקה החדשה בהבימה יביים אלדר גוהר גרויסמן. החזרות יחלו בינואר 2027, וההצגות יעלו בחודש מרץ. בתיאטרון מבטיחים לחשוף בהמשך שמות נוספים שיצטרפו לצוות.
בינתיים, השילוב בין שורוש לברזילי כבר מעורר סקרנות. במיוחד כשאחד מהם צריך להתמודד עם צמח שלא ממש יודע מתי להפסיק לאכול.

