שבת, יוני 20, 2026

סוזן דלל חוזר לפעילות מלאה – אפריל של מחול עכשווי

אחרי תקופה של שיבושים, מרכז סוזן דלל שב לפעילות עם תוכנית מגוונת לחודש אפריל 2026 - יצירות חדשות, מופעים אינטימיים, ערב עבודות ומופע מחול לילדים

מרכז המחול בלב נווה צדק חוזר לפעום בקצב מלא – והקהל מוזמן לשוב לאולמות עם שורה של יצירות מסקרנות, אינטימיות ולעיתים גם מאתגרות. לאחר תקופה של שיבושים ודחיות, מרכז סוזן דלל פותח מחדש את שעריו לפעילות מלאה ומציג תוכנית אפריל 2026 מגוונת, שמחברת בין יוצרים בולטים, עבודות עכשוויות ומפגש ישיר עם הגוף, התנועה והקהל.

אינטימיות, גוף ותודעה – קו המחול של אפריל

רייצ'ל ארדוס מציגה את Q&A – אינטימיות ב־36 שאלות (18.4, סטודיו אורה), עבודה הנולדת מתוך מחקרו של ארתור ארון על יצירת קרבה בין זרים. ארבעה רקדנים נעים בין תנועה, דיבור ונוכחות חשופה, ומטשטשים את הגבול בין מופע למפגש אנושי. זו יצירה שמתבוננת בפגיעות ובאפשרות לאינטימיות בזמן אמת – לא רק על הבמה, אלא גם מול הצופה.

למחרת, ליאור תבורי ולהקתו מעלים את CRUST (19.4, אולם דלל) – עבודה פיזית וישירה שמבקשת ללכוד את המתח של המציאות העכשווית. תבורי נע בין קרבה לניתוק, בין שליטה לתשוקה, ומציב על הבמה דימויים חדים של גוף בתוך עולם רווי קונפליקטים.

גם לילדים – וגם למבט פנימי

ארדוס חוזרת גם עם מופע לילדים – עמית ואיתי נוסעים למרחקים (25.4, סטודיו זהבה וז'אק), חוויה המשלבת תנועה, שירה, טקסט ואוריגמי. דרך משחק בנייר ודמיון, נרקם מסע של חברות והרפתקה, בליווי קולאז' מוזיקלי של קלאסיקות ישראליות.

בערב של אותו יום, יהודה דרומי מציג את ניסויים נרשמים בגוף (25.4, סטודיו אורה) – ערב עבודות הכולל סולו, דואט וטריו, הבוחנים את הגוף כחומר, כזירה של זהות וכמרחב של יחסים. זהו מבט אינטימי על תהליכי יצירה ועל המתח שבין קרבה, כוח והתמסרות.

חזרה אל יצירה – במבט של זמן

את החודש תחתום נעה דר עם מוזר ב־26 (30.4, סטודיו אורה) – קריאה מחודשת ליצירתה משנת 2000. דר חוזרת אל החומר התנועתי אחרי רבע מאה, ובוחנת כיצד הזמן משנה את חוויית הצפייה ואת מערכת היחסים בין הבמה לקהל.

הרקדנית מיכל מועלם שבה אל התפקיד שביצעה אז, ומטעינה אותו במשמעויות חדשות – מה שהופך את העבודה לא רק לרפלקסיה על מחול, אלא גם על זיכרון, גוף והשתנות.

מרכז סוזן דלל מזמין את הקהל לחזור אל החלל החי של המחול – מקום שבו הגוף מדבר, הזמן נרשם בתנועה, והמפגש האנושי חוזר להיות לב היצירה.

לרשימת המופעים המלאה, מידע נוסף ורכישת כרטיסים – אתר מרכז סוזן דלל.

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא