יום שני, אוגוסט 10, 2026

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

חמישים וחמישה אלף צופים, אורחים מפתיעים, רגעים מרגשים ואנרגיית רוק אדירה הפכו את נשף רוק 14 בפארק הירקון לחגיגה מוזיקלית בלתי נשכחת שהוכיחה שוב את כוחו של הרוק הישראלי.

הדרך אל הנשף

נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית אל העבר. רגעים בלתי נשכחים שרק נשף רוק מייצר ומפתיע כל שנה מחדש והישג פנומנלי של קהל עצום של מעל 50 אלף איש שברביעית כובשים יחד עם אביב את פארק הירקון ונותנים במה וגושפנקא למוזיקת הרוק האהובה.

חימום נעים כבר על מסכי הווידאו בתחנת רכבת "האוניברסיטה" מוקרן: "פרפר ביקש אל החופש, הציפורים ביקשו אל המעוף ואני ביקשתי להגיע לנשף רוק 14". בהחלט מעלים חיוך תוך כדי תנועה ערה וקהל רב הצועדים בהכוונה של המשטרה בשדרות רוקח לפארק הירקון. צועדים עם ההמון, הסדר מופתי והשילוט מכווין. הכל מתוקתק ומאורגן. מתרשמים מעוצמת הבמה המפלצתית ובכלל מגודל האירוע. זמן טוב ללגום ממשקה צונן ולהתמקם כמה שיותר קרוב.

לקראת השעה שמונה בערב, הפארק כבר גדוש בקהל רב והמראה מחמם את הלב. די קשה לפלס את הדרך לשירותים. מפוצץ פה ועדיין מסוקרנים מי האורחים וההפתעות המצפות לנו. התרגשות גדולה והאנרגיות בשיא. יוצאים למסע עם וידאו ארט מהפנט המוקרן על המסכים ויחד עם מוזיקה קצבית ושלל תמונות יפיפיות של אביב, סלוגנים בלועזית כמו: מכוער זה יפה, אתה מרגיש יותר ביחד כשאתה לבד, שמחה היא האיפור של העצבות, שנאה היא יותר חזקה מאהבה, אלוהים הוא רק שם נוסף לבדידות ועוד. ואם זה שייך לאביב, תמיד אמרנו שהוא קופירייטר גאוני.

אביב גפן. נשף רוק 14. צילום מוטי קמחי
אביב גפן. נשף רוק 14. צילום מוטי קמחי
אביב גפן. נשף רוק 14. צילום מוטי קמחי
אביב גפן. נשף רוק 14. צילום מוטי קמחי
אביב גפן. נשף רוק 14. צילום מוטי קמחי
אביב גפן. נשף רוק 14. צילום מוטי קמחי

הרוק משתלט על הפארק

כוכב הנשף עולה בתלבושת מעניינת עם כנפיים אדומות וחברי ההרכב "התעויוט" להקתו האגדית: תומר צדקיהו, ערן מיטלמן, עמרי אגמון, הדר גרין ונעם חבקין מתהדרים אף הם באדום. "מחר" גורם לפארק להתנועע ולהיכנס כמו שצריך לאווירה. כן מגיע לנו קצת אסקפיזם טהור לנפש. אתנחתא נפלאה. זרנוקי קונפטי מעטרים את הנוכחים. ערב טוב פארק הירקון.

"למה את לא שלי כמו שאני שלך" ו"אל מיליארד טועים" בוורסיה חזקה ביותר כשהתופים של תומר מעיפים את הפארק באוויר. "בוכה על הקבר של אמא שלי" החזיר אותנו אחורה בזמן ל־1993 ואיזה שיר נדיר. אביב מספר עד כמה היה קשור לסבתו גאולה שגידלה אותו על טהרת החינוך והאהבה והעניק לה את "שיר עצוב". בביצוע ל"השיר שלנו" ותוך כדי אביב מתהלך על הקאט ווק, הקהל בעננים והם צורחים את כל השיר. הפארק רעד מהתרגשות.

אביב גפן מאחד את מנגו. צילום אלון לוין
אביב גפן מאחד את מנגו. צילום אלון לוין

אורחים, נוסטלגיה והפתעות

שקט לשנייה, פופ קצבי והנה חזרה לסוף שנות השמונים עם שלישיית מנגו ואביב עם "גרה בשינקין". מיכל צפיר, מירי נבו ויסמין גמליאל באיחוד חד פעמי ונדיר. לאביב זו הגשמת חלום שהתגשם.

אביב גפן מארח את פטריק סבג. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את פטריק סבג. צילום אלון לוין

"זה רק הלב" ו"המכתב". נגנים בליווי כינורות וצ'לו ניצבים מעל ומקרינים אושר. נגינה מהפנטת המעניקה לאקוסטיות שפע מפואר בעליל. פטריק סבג ביצע את "צל כבד". שיר ענק. משאפ נדיר שילב את "מקסיקו", תמר גלעדי, אברהם טל ורואי לוי. עונג רצוף וצמרמורת. זו בדיוק הסיבה לכך שנשף הרוק הוא אירוע נדיר וייחודי משופע בהפתעות.

הרגעים המרגשים של הערב

אביב הקדיש את "מלאך" לזכרה של סרן רון צרפתי ז"ל. רגע מרגש במיוחד. נינט הצטרפה לפסנתר ול"שלכת" שקיבל ביצוע נדיר ועוצמתי. מנהרת הזמן הזכירה לנו את אלבום הבכורה של נינט שכתב והלחין לה אביב ומתוכו קיבלנו את "הכל יכול לקרות".

אביב גפן מארח את נינט טייב. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את נינט טייב. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את היהודים. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את היהודים. צילום אלון לוין

בהמשך הגיעו "היהודים" עם "המים שלנו". רגע של רוק טהור. אביב העניק לתום פטרובר ולאורית שחף מחווה מרגשת והזכיר את הדרך המשותפת בתחילת דרכם. ביג ריספקט.

אליוט גפן. צילום אלון לוין
אליוט גפן. צילום אלון לוין

אביב ריגש עם "אהבנו" כשאצבעותיו מרקדות על הפסנתר. בנו בן העשר אליוט השתלב ושר את "מקום לדאגה". הרגע המתוק של הערב.

יהודה פוליקר, אלי לוזון והחגיגה הגדולה

אלי לוזון הגיע עם "גשם" והעניק ביצוע נפלא לאחת היצירות הגדולות במוזיקה הישראלית. בהמשך הדהד קולו של אריק איינשטיין בפארק עם "יומן מסע".

אביב גפן מארח את אלי לוזון. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את אלי לוזון. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את יהודה פוליקר. צילום אלון לוין
אביב גפן מארח את יהודה פוליקר. צילום אלון לוין

אז הגיע יהודה פוליקר. תחילה עם "פחות אבל כואב", אחר כך עם "שלל שרב" ולבסוף עם "התחלה חדשה". רצף מופלא של שירים שהזכיר מדוע פוליקר הוא מהיוצרים החשובים במוזיקה הישראלית.

פינאלה של עוצמה ותקווה

"אני מרגיש בר מזל למלא את פארק הירקון פעם רביעית", אמר אביב לקהל. הוא הודה לקהל העצום והדגיש את מקומו של הרוק הישראלי בפארק הירקון.

"עולם חדש" ו"שיר תקווה" עטפו את הפארק באורות, קונפטי ותחושת יחד. ואז הגיע השיא. עם "סוף העולם". הדיסטורשן פירק את הפארק. האנרגיות הרקיעו לשמיים. להבות האש השלימו את התמונה.

הפינאלה עם "עכשיו מעונן" סגרה ערב של שעתיים וחצי לוהטות. אביב בחר לסיים במסר של תקווה, שלום ועתיד טוב יותר. חמישים וחמישה אלף איש יצאו מאירוע נדיר ובלתי נשכח. הפקה עצומה, וידאו ארט ברמה בינלאומית והוכחה נוספת לכך שהרוק הישראלי חי, בועט ומסוגל למלא את פארק הירקון.

וכעת תנו לשירים לדבר…

הכי חדשים

ארבעה שירים חדשים, ארבע סערות פרטיות

ישנם ימים שבהם כמה שירים חדשים נוחתים יחד ומתחילים לדבר ביניהם. אף אחד מהיוצרים לא תכנן את...

אל תשפטו אותה, עכשיו זו רותם שפי

הפעם הראשונה שבה שפיטה תפסה לי את האוזן הייתה בכלל דרך רדיוהד. מישהי לקחה את Karma Police...

אופק אדנק בין סערה אישית לקריירה בתנופה

מוצאי שבת של אופק אדנק היו אמורים להיראות אחרת לחלוטין. במה, ביטים, קהל ואלפי צעירים שמכירים את...

אושפיזין באשדוד: שבוע של רוק, אופרה, מחזות והרבה אורחים

סוכות באשדוד לא מסתפק בסוכה. הוא פותח במה, מדליק מגברים ומזמין אורחים. פסטיבל אושפיזין מוזיקלי אשדוד חוזר השנה...

כשהחתול יוצא מהשק, הניסוי רק מתחיל

כבר כמה שנים שאני עוקב אחרי המשחק הזה של מועדון בארבי. קוראים לו "חתול בשק", והשם תמיד...

בזמן שאחרים מבטלים: כוכבי “קטנטנות” נחתו בישראל

בימים שבהם הגעה של אמן בינלאומי לישראל כבר איננה עניין מובן מאליו, מגיעה גם תמונה אחרת. נדיה די...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Yaniv Levi
Yaniv Levi
יניב לוי, ילד אור הירח מאז ומתמיד, נשוי לשרית. הכרותנו ב1996 היתה סביב האהבה לאביב גפן. אבא ל3 בנים, נושם וחי הופעות ומוסיקה ישראלית. מבת ים

מבזקים

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא