יום ראשון, מאי 24, 2026

יונתן דסקל – Changes

הסינגל הראשון מתוך אלבום חדש בלייבל הבינלאומי Life & Death מחבר בין אלקטרוניקה חיה תנועה ובמה ומסמן יציאה ברורה מהזירה המקומית אל העולם

הסינגל Changes של יונתן דסקל פותח פרק חדש ביצירה שלו ומציב אותו בנקודת מפגש ברורה בין אלקטרוניקה חיה לבמה. זהו הסינגל הראשון מתוך אלבום חדש שיראה אור בתחילת מרץ בלייבל הבינלאומי Life & Death, לייבל שמזוהה עם אמנים שמבקשים לפעול מחוץ למסגרות ז'אנריות מצומצמות ולשלב בין סאונד עכשווי לחוויית הופעה חיה.

Changes נשען על אחד המאפיינים הבולטים בשפה של דסקל, התנועה. גרוב מתמשך מניע את היצירה קדימה, שכבות של סינתיסייזרים ופסנתר נבנות בהדרגה ויוצרות מתח שמחזיק לכל אורך הקטע. זו מוזיקה שמציעה דיוק רגשי אך מסרבת להישאר סטטית, ומתפתחת לכיוון פיזי וברור. גם בהאזנה אישית וגם בהקשר בימתי ניכר שמדובר ביצירה שנועדה לפעול מול קהל.

קליפ שמתרגם סאונד לגוף

לשיר נלווה קליפ שמעמיק את החיבור בין מוזיקה לתנועה. בקליפ משתתפים הרקדנים נייתן צ'יפס וגילי יניב מלהקת בת שבע. התנועה אינה משמשת כאן כאלמנט ויזואלי נלווה אלא כפרשנות ישירה לשיר עצמו. הגוף מגיב לגרוב, למתח ולשחרור, ומתרגם את המהלך המוזיקלי לשפה פיזית מדויקת.

הבחירה בצ'יפס ויניב אינה מקרית. השניים נוטלים בימים אלו חלק גם במופע המחול ZO של בת שבע, יצירה שעוסקת אף היא ביחסים שבין תנועה, זמן ונוכחות בימתית. הקליפ והעבודה הבימתית נפגשים לאותו מהלך, ומציבים את Changes כחלק משיח רחב יותר שנע בין מוזיקה מוקלטת למחול חי.

בין אלקטרוניקה חיה לקומפוזיציה

הקשר של דסקל לעולם הבמה והמחול אינו חדש. לאורך השנים הוא פעל במקביל בזירות של אלקטרוניקה חיה, קומפוזיציה ופסקול, ועיצב שפה מוזיקלית שחושבת זמן והתפתחות ולא רק מבנה שירי. גם במופע החי שלו אין רצף של שירים במובן המסורתי, אלא מהלך מתמשך שבו הקצב והטקסטורה משתנים בהדרגה ויוצרים תחושת תנועה רציפה.

מי הוא דסקל ומה הוא מביא איתו

יונתן דסקל נולד בניו יורק בשנת 1992 ופועל למעלה מעשור וחצי כאמן סינתיסייזרים, פסנתרן, מלחין ומפיק. בשנת 2021 יצא אלבום הסולו האינסטרומנטלי הראשון שלו Romantican, לצד פרויקט הביטים The Moon. שני הפרויקטים הציגו שפה מוזיקלית שמחברת בין אלקטרוניקה חיה, קומפוזיציה והשפעות רחבות, וזכו לחשיפה משמעותית בארץ ובעולם.

במקביל הוא שיתף פעולה עם שורה ארוכה של אמנים ובהם דודו טסה וג'וני גרינווד, נגה ארז, יסמין מועלם, ברי סחרוף, מינימל קומפקט, אבישי כהן ואחרים. שיתופי הפעולה הללו מיקמו אותו בצומת שבין סצנות שונות והרחיבו את מנעד הפעולה שלו כיוצר.

מבט החוצה מהזירה המקומית

בשנה האחרונה נרשמו נקודות ציון נוספות בפעילותו. יצירה שלו נבחרה להשתלב בפסקול הסדרה The Morning Show ctpk באפל TV והוא זכה בפרס המוזיקה הטובה ביותר בפסטיבל המחול של סן פרנסיסקו עבור פסקול שיצר ליצירת מחול. הישגים אלה משתלבים במהלך רחב יותר של פעילות בינלאומית מתמשכת.

הבחירה להוציא את האלבום החדש בלייבל Life & Death מדגישה את הכיוון הזה. לא מדובר רק בהפצה רחבה יותר אלא בהשתייכות לשיח מוזיקלי גלובלי שבו אלקטרוניקה חיה, קומפוזיציה ומופע בימתי מתקיימים יחד.

סינגל שמגדיר כיוון

Changes אינו רק סינגל פתיחה אלא הצהרת כיוון ממוקדת. מוזיקה שמבקשת לפעול בגוף לא פחות מאשר באוזן, ויוצר שממקם את עצמו במסלול ברור החוצה מהשדה המקומי אל במות וקהל רחבים יותר.

כך יונתן דסקל עם יציאת הרצועה לרשתות – "חברים וחברות יקרים ויקרות. אני שמח לשחרר לעולם סינגל חדש עם קליפ מתוך אלבום שתכף ייצא בלייבל הבינלאומי Life and Death. דורי סדובסקי הגאון הפיק את האלבום. תמיר פיינגולד המופלא ביים את הקליפ. וואלה מתרגש ואסיר תודה לעבוד עם אנשים מוכשרים ויקרים לליבי. תודה לכל מי שתומך בי ומרים אותי. תודה לכל מה שאזכור ולמי שאשכח. תודה לאהובתי דאני פורת. שבת שלום"

הכי חדשים

הניינטיז חזרו בענק – ערב רוק ישראלי מחשמל באמפי MAX

סאנסט פותח את הקיץ פסטיבל סאנסט שהחל לאחרונה באמפי "Max" החדש בראשון לציון מציע סדרת ערבי הופעות שיחלו...

אליאנה תדהר חוזרת לבמה במחזמר "בילי שוורץ"

עשור אחרי שעלתה לראשונה והפכה ללהיט גדול, בילי שוורץ חוזרת לבמה בגרסה חדשה. הפעם תיכנס אליאנה תדהר לנעליה...

חמישי מול הים – נמל תל אביב פותח את הקיץ עם הופעות חינם

הקיץ חוזר לדק המרכזי של נמל תל אביב עם מוזיקה חיה ובריזה מהים. סדרת "חמישי אקוסטי" חוזרת...

פיטר פן חוזר לעוף

ישנם סיפורים שלא באמת נעלמים. הם חוזרים בזמן הנכון ומזכירים למה התאהבנו בהם מלכתחילה. כך בדיוק קורה...

פיל קולינס יורד מהבמה – המתופף שהפך את ג'נסיס למכונת להיטים עולמית

המסע של פיל קולינס Phil Collins הגיע אל קו הסיום. באחרונה הודיע קולינס על פרישה סופית מהבמות....

לתפוס דג – דודו טסה מחפש שקט בתוך הרעש

יש סרטים שמנסים להסביר את האמן. ״לתפוס דג״ בוחר פשוט לשבת לידו בשקט. הסרט המלווה את דודו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא