יום שישי, אוגוסט 28, 2026

פטריק סבג משיק את האלבום Hotel Mogador

פטריק סבג, אחד השמות הבולטים במוזיקה הישראלית, מציג את אלבומו החדש Hotel Mogador. האלבום נולד מתוך מסע שורשים אישי למוגדור, עיר הולדת הוריו במרוקו, לאחר פטירתם. במשך חודשיים נדד סבג בסמטאות העיר, הקליט נגני רחוב ואמנים מקומיים וחיבר את הצלילים עם נגנים ישראלים. כך נוצר מארג מוזיקלי שמחבר בין העושר התרבותי של מוגדור לסאונד עכשווי.

האלבום כולל שמונה קטעים והוא מציע פסקול אישי וקולקטיבי. המוזיקה שלו אלטרנטיבית ונעה בין מורשת אנדלוסית לזהות יהודית מרוקאית. סבג יוצר ביטים עדכניים לצד מסורת שמתעוררת לתחייה מחדש ומעניק לכל שיר זווית ייחודית ואישית.

את האלבום פותח השיר ידיים למעלה שנוצר על בסיס ריף גיטרת רחוב מרוקאי. הריף מזכיר מאוד את צלילי המוזיקה הברברית בצפון סהרה ומשם מגיעה ההשפעה. סבג מספר – "ריף מונוטוני שאפשר לשמוע שעות בלי שיימאס. כשחשבתי על קול שיכול לשאת את המסתוריות של הלחן עלה לי מיד השם ברי סחרוף. הוא התחבר מיד ונתן לשיר את הטון המיוחד שלו."

שיר הנושא של האלבום הוא אור על מוגדור שנכתב יחד עם רועי מכלוף ומבוצע על ידי חיים אוליאל. סבג מספר – "ביולי 2023 נסעתי בפעם הראשונה למוגדור. זו הייתה אחת הנסיעות המרגשות בחיי. בשכונת הילדות של ההורים פגשתי מוזיקאים מקומיים ונסחפתי בקסמה המכשף של המוזיקה הצפון אפריקאית. המסע הזה הוליד את השיר ואת האלבום כולו, מסע שורשים שהוביל אותי לחיבור מחודש למקום ולזיכרונות המשפחתיים".

בנוסף לחיים אוליאל וברי סחרוף סבג חיבר גם עם עדי אלבחר ויוסי פיין. הנגנים השותפים למסע כוללים את יהל דורון, קובי עשור, אמיר אלייב, יועד ניר, יואב בונצל וארז לב ארי.

באופן כללי שמענו לא אחת ניסיונות לשלב צלילים מהמגרב על מצעים של ביטים אלקטרוניים. כך היה כאשר סצנת הטראנס ואחריה האלקטרו דאנס פרצו בסערה לישראל. כמויות הטראקים האלקטרו מרוקאים מספיקות כדי להרקיד עשרות חתונות ומסיבות. אולם העבודה שעשה כאן סבג שונה לחלוטין. כשאתה מאזין לאלבום ברצף אתה לפתע מוצא את עצמך בעיצומה של חפלת רחוב מרוקאית. חסר לך רק מגש עם כוסות תה חם וחופנים של סוכריות שקדים דרג'ה שיתעופפו מעל ראשך. החיבור בין המסורת המרוקאית, השורשים האנדלוסיים והסאונד העכשווי יוצר חוויה מוחשית שמרגישה כאילו הנגנים ואתה נמצאים באותה סמטה במוגדור.

העטיפה והארט של האלבום מבוססים על תמונות נדירות של משפחת סבג משנות החמישים והשישים במרוקו. התמונות יוצרות חיבור בין הצליל, הזיכרון והזהות החזותית של הפרויקט.

Hotel Mogador הוא מסע עדות חיה למפגש בין זיכרון, געגוע ושורשים. במקביל זו יצירה מוזיקלית עכשווית שמדברת על אוניברסליות המקום והזמן.

הכי חדשים

המחזה "האשליה" – כשהאקסית מסרבת לצאת מהראש

שנה חלפה מאז שאביגיל עזבה את רז, אך מבחינתו דבר לא הסתיים. הזמן התקדם, אולם הלב נשאר...

שיר לוי שר לאבא וממשיך אל הבארבי

בתחילת חודש יוני נפרד עולם המוזיקה מישי לוי, שהלך לעולמו בגיל 63. אחד הקולות הגדולים בזמר הישראלי...

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך: חנוכה 2026 חושף את הקלפים

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך, וחג החנוכה מתחיל להתחמם כבר בסוף אוגוסט. גם השנה צפוי החג להציע שפע...

חגיגות המאה הגיעו לשכונה: אתניקס ושירה זלוף בפארק מנהטן

חגיגות מאה השנים לבת־ים ממשיכות לנוע בין הבמות, החוף והשכונות. אמש הן הגיעו אל פארק מנהטן השוכן...

רשת מועדוני FRIENDS נוחתת ביבנה

רשת FRIENDS מבית ההסתדרות מרחיבה את מפת התרבות שלה ונוחתת גם ביבנה. היכל התרבות העירוני מצטרף לרשת,...

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא