שבת, אוגוסט 1, 2026

פטריק סבג – אור על מוגדור

המוזיקאי והיוצר פטריק סבג משיק את *אור על מוגדור*. זהו השיר הראשון מתוך אלבום הקונספט *Hotel Mogador*. הוא מארח בו את חיים אוליאל, מהקולות המזוהים של המוזיקה המרוקאית בישראל.

מסע אל שורשי מוגדור

לאחר מות הוריו יצא סבג למסע אישי למוגדור, עיר הולדתם במרוקו. הוא נדד חודשיים בין סמטאות העיר ותיעד צלילים, נגנים ואווירה.

מוגדור – עיר החוף והזיכרון

אסואירה, או בשמה העתיק מוגדור היא עיר נמל לחוף האוקיינוס האטלנטי במרוקו. בעברה היא שימשה כמרכז מסחרי חשוב ותחנת מעבר-סחר לאפריקה שמדרום לסהרה. העיר הוקצמה לפני כארבע מאות שנים ואף שימשה כנקודת המוצא של צפון אפריקה דרכה יברו שיירות סחר שהעבירו זהב, תבלינים ואף עבדים.

כיום היא מהווה עיר תיירות וספוט גלישה על גווניה השונים. מלבד מוזיקה, אמנות ושווקים, בעיר פועלת גם קהילה יהודית ותיקה ששיחקה תפקיד בהיסטוריה הכלכלית והחברתית שלה.

בין זיכרון לצליל חדש

עם שובו לישראל חיבר פטריק בין ההקלטות האותנטיות לנגנים מקומיים. כך נולד פסיפס מוזיקלי של נוסטלגיה, געגוע וסאונד עכשווי.

השיר – “אור על מוגדור”

את המילים כתבו סבג ורועי מכלוף. סבג הלחין, חיים אוליאל מבצע בקול חם ומרגש. השיר מחבר בין מורשת אנדלוסית להפקה מודרנית.

 Hotel Mogador – אלבום של זיכרון וזהות

האלבום כולל 12 קטעים המשלבים סיפור אישי וקולקטיבי. הוא נע בין זהות יהודית-מרוקאית למוזיקה אלטרנטיבית גלובלית. סבג יוצר ביט עדכני לצד מסורת שנושמת מחדש. (למטה בתגיות הנחתי את שמות כל הנגנים שנטלו חלק,תעברו עליהם…)

עטיפה, צילום וקליפ מסע

הארט מבוסס על תמונות נדירות ממשפחת סבג במרוקו, שנות ה־50 וה־60. הקליפ מציג את המסע המוזיקלי והאישי בחיפוש אחר בית וזיכרון.

מילה של פטריק

עם יציאת השיר מספר פטריק – "ביולי 2023 נסעתי בפעם הראשונה לעיר הולדתם של ההורים שלי – מוגדור, מרוקו. זו הייתה אחת הנסיעות המרגשות בחיי. כשהסתובבתי בשכונת הילדות של ההורים והסבים שלי, פגשתי מוזיקאים מקומיים ונסחפתי בקסמה המכשף של המוזיקה הצפון־אפריקאית.

כמו תמיד במסעות כאלה, טסתי עם ציוד הקלטות שטח וצילמתי המון “תמונות סאונד” מהמקום. מוגדור היא גן עדן של צלילים, עם נגני רחוב בכל פינה. המסע הזה, הפיזי והנפשי, הוליד את האלבום החדש שלי בשם Hotel Mogador.

היום יוצא הסינגל הראשון מתוכו – “אור על מוגדור”. זה השיר הראשון שהלחנתי במסע, בהשראת המקום, האנשים והזיכרונות. את המילים כתבתי יחד עם מכלוף המוכשר, שעזר לי לדייק את המטאפורות בטקסט. הוא גם זה שחיבר אותי עם חיים אוליאל, מהקולות הגדולים והפורצי דרך של המוזיקה המרוקאית בישראל, שמתארח כאן בשירה."

הכי חדשים

מן הסידור אל הרחבה: שי צברי ופטריק סבג פותחים את ״הלל״

לפעמים שיר חדש אינו מתחיל באולפן נוצץ ומאובזר. לפעמים הוא מתחיל בנסיעה אל המדבר. מחשב, סידור תפילה...

גל דה פז הפכה את היכל התרבות למועדון גרוב נוצץ

מהרגע הראשון ועד לבמה הגדולה את גל דה פז פגשתי על הבמות לפני יותר מעשור. גם אז היה...

אמיר דדון נשבר דווקא ביום הכי יפה

הזמר והיוצר אמיר דדון פותח את אלבומו החדש "ביום הכי יפה" במבט ישיר אל החיים. אין כאן...

בת ים פתחה מאה חדשה עם ריטה, ברי סחרוף ואלפי חוגגים

בת ים פתחה אמש את חגיגות המאה שלה מול אלפי חוגגים. מתחם Albi Beach התמלא בתושבים, משפחות...

כשהעין רוקדת והאוזן מבקשת להימלט

מבחינתי, מופע מחול מתקיים תמיד בשתי שכבות שנפגשות לאורך הערב. העין קולטת את הכוריאוגרפיה, הגוף, התאורה והמרחב....

אגדות הרוק הישראלי הלהיבו באמפי Max ראשל"צ

בט"ו באב התאחדו לערב היסטורי וראשון מסוגו באמפי Max המשודרג (לייב פארק לשעבר) חמישה מאגדות הרוקנ'רול הגדולים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא