יום שלישי, יולי 28, 2026

הסרט תיאודור יוקרן ביום העצמאות

לכבוד יום העצמאות ה- 76 למדינת ישראל, יוצאת לאקרנים ובפעם הראשונה בישראל הפקת קולנוע ייחודית של האופרה הישראלית  "תיאודור". הסרט יוקרן בבתי הקולנוע ברחבי הארץ החל מתאריך 9.5.2024. ברשתות – Yes Planet, Hot Cinema, סינימה סיטי, מובילנד, לב, סינמטק תל אביב וסינמטקים נוספים ברחבי הארץ. חברת Ellacomm בשיתוף פעולה עם רשתות בתי הקולנוע תפיץ ותקרין את האופרה "תיאודור" לא רק בישראל אלא גם במדינות אחרות.

- תיאודור - צילום יוסי צבקר
– תיאודור – צילום יוסי צבקר

הסרט "תיאודור", כפי שדיווחנו בסוף השנה,  המתעד את האופרה שעלתה מעל בימת בית האופרה הישראלית, שלפני חודשיים דיווחנו כאן בהרחבה כי היא נבחרה לאחת משבע הפקות האופרה הטובות בעולם לשנת 2023 לוקח את הצופים למסע מרגש בעקבות הרצל, החל מימיו כסטודנט צעיר ועד להפיכתו למנהיג ציוני פורץ דרך. דרך המוסיקה המופלאה של כנען והבימוי המרתק של ריקלין נחשף הקהל לרגעים מכוננים בחייו של הרצל: המאבק באנטישמיות, מערכת היחסים עם ז'ולי אשתו המיוסרת, הקשיים, ההתמודדויות והדך אל החזון המופלא של מדינת היהודים.

הפקת הסרט היא שת"פ בין האופרה הישראלית וחברת ההפצה הישראלית (אלהקום( Ellacomm. האופרה צולמה למסך הגדול בצילום מולטי קאמרה בהובלת פרימנטל ישראל – זרוע התוכן של פרימנטל העולמית. צילום ההפקה התאפשרה הודות לתמיכתו הנדיבה של מר דניאל חוסידמן, אשר יזם את הרעיון להעלות את אופרה על חייו של תיאודור הרצל.

כך מספר עמי אלה מנכ"ל Ellacomm – "לצלם את תיאודור ולתעד את יצירת המופת הזו זו שליחות ומסר לדורות הבאים. כשהחלטנו לצלם את תיאודור לקולנוע באמצע שנת 2023, ראינו בה יצירה חשובה לכולנו. אבל לאחר אירועי ה-7.10, עת יצאנו לצלם את ההפקה, הבנו עד כמה הסיפור שלה רלבנטי גם לימינו ושהיא למעשה סיפור חיינו וסיפורו של העם היהודי. כל יהודי יכול לראות את עצמו כתיאודור, לא משנה מאיזה מדינה הוא הגיע לארץ ישראל." 

Ellacomm היא חברת ההפקות והתוכן הוותיקה בישראל אשר נוסדה בשנת 1977 והבעלים של ARIA   גוף התוכן למוסיקה קלאסית אשר הקימה את סדרת "ARIA אופרה בקולנוע" בשנת 2019 ומקרינה מדי חודש את האופרות הגדולות בעולם על מסך הקולנוע בתרגום לעברית.

הכי חדשים

קהילת הנובה ושורדי השבי חוזרים יחד אל רחבת הריקודים

כמעט שלוש שנים חלפו מאז בוקר השבעה באוקטובר במסיבת הנובה. האירועים הקשים ממשיכים ללוות את השורדים, המשפחות...

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

מ״תרבות אגודה״ אל ״עוד נרקוד״: בוי ג׳ורג׳ בוחר צד

בוי ג׳ורג׳ משיק שיר חדש, חוזר לטבח נובה ומאשים את השוכחים. התוצאה מציתה סערה בינלאומית, שמרחיקה הרבה...

בתוך יער המטפחות של ״פרטיזניה״

אמש התקיימה בתיאטרון ענבל הפרמיירה החגיגית של מופע המחול ״פרטיזניה״. את היצירה יצרה הכוריאוגרפית סתיו סטרוז׳ בוטרוס....

שרית חדד ואלה יוצאות אל הלילה

השמש נפלה לים, אבל השבוע של שרית חדד רק מתחמם. אחרי ההכרזה על פארק הירקון, מגיע כעת...

תזכור אותי: מירי מסיקה פוגשת את הרחבה של עופר ניסים

מירי מסיקה ועופר ניסים נפגשים לראשונה בשיר רשמי. החיבור נשמע טבעי, למרות המרחק בין העולמות המוזיקליים. מסיקה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא