יום שני, אפריל 13, 2026

מופע האהבה של עלמה גוב

מהפריפריה הדרומית ותוך צמיחה בשטח במה שקרוי מפה לאוזן, היישר אל הבמה במועדון בארבי, עלמה גוב, אחת היוצרות והמבצעות המפתיעות של העת האחרונה, מעין מלכת פולק מקומית הסוחפת אחריה מעריצות ומעריצים רבים, מאות ואפילו אלפים.

עלמה נחשפה לציבור הקוראים כאן בשלהי שנת 2021 כאשר השיקה את אלבום הבכורה שלה – "מאוחר מידי", כעת היא משיקה אלבום חדש, השני – "איך האהבה הזאת חומקת בין האצבעות", אלבום הכולל שמונה שירים ועוד קטע דמו אשר נכתבו והולחנו על ידה למעט השיר – "זה בסדר" שהולחן במשותף עם איתמר שדות המלווה אותה לאורכו של האלבום בפן ההפקתי, גם ניר קליינר וטל איפרגן נטלו חלק בהפקה המוזיקלית של שני שירים באלבום. שיריה של עלמה גוב כשם האלבום עוסקים רובם ככולם ברומנטיקה ואהבה, מתוך זווית ראייה טקסטואלית ישירה, ייחודית ומרתקת.

סגנונה המוזיקלי של עלמה גוב מרפרף בין הפולק הישראלי, נגיעות קלילות ומתוחכמות של ג'אז בפן הפקתי ואפילו פופ ארצישראלי שכזה. עלמה בשירה ואף בנוכחותה הבימתית מזכירה לי אסוציאטיבית מוזיקאיות כעלמה זוהר מחד ומאיה איזקוביץ מאידך, נערת הפריפריה מעולם ההתיישבות הכובשת את העיר הגדולה.

אמש היא כבשה באופן מוחלט את מועדון בארבי בתל אביב כאשר הגיעה עם גדודי קהל מעריציה ומעריצותיה המאוד צעיר כדי לחגוג את יציאתו של האלבום החדש – "איך האהבה הזאת חומקת בין האצבעות".

כשהיא עוטה בגד לבן ומלווה בהרכב נגנים, הלבושים אף הם בלבן בסגנון חגיגת שבועות ביכורי קציר חיטים שכזה, הכולל את טל איפרגן בגיטרות, נועם בושקביץ בגיטרת בס, אוריאל קדם בקלידים וניר קליינר על התופים, לצידם מקהלה ווקלית לבושה בכחול ירקרק הכוללת את אומה ספנג'ין, יובל גוב, עילם פורת ורעות דורון הגישה עלמה גוב מופע מהוקצע של פרפורמרית היודעת להוביל את הקהל עם שיריה ובעצם לנצח על מקהלה אחת ענקית של צעירים וצעירות המכירים כל מילה ושורה מכל אחד משיריה של עלמה שאף השאירה להם את הרגעים לפתוח שיר או להצטרף אליה תוך כדי. מילה לנגנים – אהבתי את המעטפת הזו, הכל כך קולית מאידך אך מאוד מדוייקת, פרי עבודה של שעות חזרה רבות, מעניק לכם V כחול לכל אחד מכם.

במהלך המופע שכלל למעשה את כל ארסנל שיריה ארחה עלמה גוב לסירוגין את הראפר רון עשהאל ואת המוזיקאי היוצר תומר ישעיה. על החיבור עם תומר אני יכול לומר כי אין ספק שיש כאן עולמות נמשקים בוייב המוזיקלי הכללי.

עלמה גוב. צילום יובל אראל
עלמה גוב. צילום יובל אראל
עלמה גוב ורן עשהאל. צילום יובל אראל
עלמה גוב ורן עשהאל. צילום יובל אראל
עלמה גוב ותומר ישעיהו. צילום יובל אראל
עלמה גוב ותומר ישעיהו. צילום יובל אראל
גאיה יונה, מופע פותח. צילום יובל אראל
גאיה יונה, מופע פותח. צילום יובל אראל

אפשר לומר במפורש כי הכפר, המושב, ישראל היפה, נחתו במועדון הרוק של תל אביב לערב עם אווירה קסומה מה.

ודרך אגב, את הופעתה של עלמה חיממה כמופע פותח המוזיקאית היוצרת הצעירה גאיה יונה שאפשר לומר בוודאות כי ראוי ליתן בה מבט ובמיוחד גם אוזן קשבת, אהבתי (למרות חוסר סובלנות ילדותי של רוב הקהל שהיה עסוק בפטפוטי סרק, חבל אבל ככה זה במופעי חימום, אין חינוך לכבוד).

לחצו לצפייה בגלריית תמונות נבחרות מהמופע

הכי חדשים

עצמאות 2026 – מי מבטל ומי עולה לבמה

ערב יום העצמאות היה במשך שנים נקודת שיא בלוח ההופעות הישראלי - לילה אחד שבו כמעט כל...

סוזן דלל חוזר לפעילות מלאה – אפריל של מחול עכשווי

מרכז המחול בלב נווה צדק חוזר לפעום בקצב מלא - והקהל מוזמן לשוב לאולמות עם שורה של...

בת־שבע מעדכנת – תאריכים חדשים לבכורה "הפרדות / דום"

לאחר שנדחו מסוף חודש מרץ בעקבות המערכה הצבאית, באנסמבל בת־שבע מעדכנים על מועדים חדשים לבכורה של ערב...

בין זיכרון לגוף – קורצ’אק חי שוב על הבמה

אמש, באולם הראשי של מרכז סוזן דלל, עלה מופע שמבקש לגעת בעצב חשוף. דרך הגוף, התנועה והזיכרון....

המנגינה חוזרת הביתה

יש שירים שאתה לא באמת זוכר מתי שמעת בפעם הראשונה. הם פשוט היו שם תמיד. ככה זה...

איתי בן נון ישיק את האלבום "בית"

המלחין ונגן כלי הנשיפה איתי בן נון ישיק מיני-אלבום חדש בשם "בית (HOME)" במופע חגיגי שייערך במוצ"ש,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא