יום רביעי, אפריל 8, 2026

אתיופיה בתדר עם תמרדה

בתחילת החודש השיקה המוזיקאית והיוצרת תמר רדה את אלבומה החדש , השלישי במספר והראשון בעצם בשפה האמהרית, שורשיה מהמולדת שבאפריקה –  ERTEVÉ.

השם  ERTEVÉ הוא השם שניתן לתמר רדה בלידתה ומשמעותו בשפה העברית כפי שמספרת לי תמר – ספוגים מאושר ועושר, הכל לח מכל טוב.

כאמור באלבום החדש חוזרת תמר למחוזות ילדות ולשורשים ועושה זאת במלא הכח. שירים קצביים עם מעטפת מוזיקלית המביאה את הניחוחות של אפריקה כפי שהיא חקוקה אצל תמר. המון קצב ושמחה.

תמרדה בתדר. צילום סלולארי - יובל אראל
תמרדה בתדר. צילום סלולארי – יובל אראל

את יציאת האלבום חגגה תמרדה במופע שהתקיים לפני מספר ימים בכולי עלמא בתל אביב. אמש היא חגגה זאת שוב במופע המרכזי שהתקיים בחצר התדר בבית רומנו במסגרת פסטיבל הופעות שציין יטובל 20 שנה לבלוג "עונג שבת" של גיאחה בו נטלו חלק מיטב אמני האינדי של היום.

 

אודה ולא אבוש כי כלל לא תכננתי להגיע לפסטיבל, תחזית מזג האוויר היבשה ומלאת חולות המדבר פיתתה אותי להישאר צמוד למזגן אולם אורחים שהגיעו מעבר לים היו הגורם שהוציא אותנו החוצה לשבת ברומנו ולהתענג על ההצלחות ההיסטריות של אייל שני ברקיחת מנות שף מירקות בסיסיים. את המופע של תמר לקחנו במקום מנת הקינוח כאשר עזבנו את המרפסת המשקיפה מעל היישר למרחק אפס מהבמה שניצבה במרכז החצר, הייתה זו שעה של קצב, שמחה ושירה שהגישה תמר רדה אשר לוותה בהרכב שכלל את עדן בראל בגיטרה חשמלית, אייל חי בסקסופון, אלעד אסרף בבס ורון אבידן על התופים.

לאורך כל המופע הקהל שמילא את הרחבה המרכזית של בית רומנו רקד במלא המרץ עם המקצבים שהביאו את הביט האתיופי ללב תל אביב.

אישית אני חושב שהחזרה לשורשים של תמר רדה רק עשה לה טוב והציב אותה במקום בו הנשמה והלב עם הכשרון המבורך חוגגים את עצמם במקום הנכון, תודה על מופע שלקח אותנו לאתיופיה האמיתית.

מכיוון שבאתי עם אורחים ולא "לעבוד" הרי שכל התיעוד באמצעות הסמאטרפון, אבל מה זה חשוב, העיקר הקצב והצלילים.

 

 

 

 

 

הכי חדשים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

לא רק פסטיבל זה שבט

יש רגע כזה בפסטיבלי מטאל גדולים שבו הכול מתנקז לחוויה אחת. בוץ עד הקרסוליים, אלפי אנשים לבושים...

פסטיבל ג׳נסיס מתרחב – נחשפת במת ״עוף החול״

בתחילת השנה דיווחנו על ההכרזה הראשונית לקראת פסטיבל ג׳נסיס 2026, שמתוכנן להתקיים במאי הקרוב ב־גן לאומי עין...

היכל התרבות מכריז על חזרה לפעילות – "שאגת התרבות"

גם היכל התרבות תל אביב מצטרף לשורת מוסדות התרבות שלא שוקעים בתנומה, ומבקש להחזיר את הפעילות בהדרגה,...

המורה לפיתוח קול לנה אוסטרובסקי בין קורבנות הטיל בחיפה

יש ידיעות שנכנסות לשטף היומי ונעלמות, ויש כאלה שעוצרות לרגע את הנשימה. הידיעה על מותה של לנה...

התרעה מוקדמת בצוללת צהובה

הצוללת עולה לפני השטח - ומגיבה למציאות בזמן שבו התרבות המקומית נדרשת להתאים את עצמה למציאות ביטחונית משתנה,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא