שבת, מאי 23, 2026

פס קול שבועי 18.05.2023

השבוע מתמקד פס הקול בשלושה מתוך האלבומים שיצאו ליוצרים מקומיים, שתי נשים וגבר אחד, אנגלית, עברית ואפילו אמהרית, יש למה להטות את האוזן.

תמרדה – ERTEVÉ

תמר רדה או כפי שהיא מוכרת בטייטל הבימתי – תמרדה משיקה אלבום חדש, השלישי שלה בשם ׳ERTEVÉ׳, השם שניתן לה בלידה. באלבום החדש מבקשת תמרדה לבטא השלמה עם הזהות האתיופית, המורשת העדתית והשפה הראשונה של תמר – אמהרית. האלבום כולל שמונה קטעים, רובם גרסאות לשירי עם אתיופיים.

כך תמר רדה עם יציאת האלבום – "אלבום מס' 3 בחוץ!!! וואווו כלכך מרגש! כמה חיכיתי לו! קודם כל מקדישה את האלבום לארתבה הילדה שרק חיכתה להתפוצץ!💃
😁
🙏🏾

וכמובן, מקדישה את האלבום הזה לאבי ז"ל שלא זכה לשמוע אותי שרה באמהרית. הוא תמיד אמר: "תשירי באמהרית קצת, מה קרה ?!?" אבא נפטר בשנת 2014, שנה אחרונה ברימון, פרויקט גמר ושם הייתה הפעם הראשונה ששרתי, את אבבה אייהויי ובנקודה הזאת התחיל גם מסע מרגש, מטלטל ומדהים מול הזהות שלי עם עצמי. ומקדישה לאימי היפה והאדירה, שתבדל לחיים ארוכים, שהיא ההשראה לעטיפה האלבום ולתרבות היופי ובכלל. בזכותה מכירה טוב את הסטייל של התסרוקות והלבוש והאקסוסריז. טגוואדה וטזרה, אמא ואבא, חלק בלתי נפרד מהיצירות והעשייה שלי. בזכות הדרישה והעיקשות של הוריי המדהימים, לדבר בבית רק באמהרית, לדעת כל דבר קטן בתרבות והמסורת שלי, היום, יודעת להגיד, שבורכתי. זה בוורידים שלי, גם אם היו רגעים שרציתי לברוח מהם בתור נערה מתבגרת, שהדיסונס בבית לבין החוץ, עם מלא שאלות ותיסכול. המסע שלי, מול הזהות שלי, מתחיל להרגיש שלם. תודה ענקית לכל העוסקים בדבר🙏🏾

"

בתאריך 23 במאי תמרדה תופיע בכולי עלמא. כניסה חופשית.

שרון הולצמן – רוקנרולר

שרון הולצמן, בסיסט להקת "אבטיפוס" אשר כתב והלחין כמה מלהיטיה הגדולים של הלהקה ביניהם אשה אשה, בוקר טוב עולם, ציפור ואוקיאנוס משיק את אלבום הסולו השישי שלו – רוקנרולר. האלבום כולל שבעה שירים אשר נכתבו והולחנו בידי שרון ובהפקה מוזיקלית של ליעד ברוידא. באלבום החדש מיטיב שרון לקחת את הדו קוטביות שלו לקבל ביטוי בשירים החדשים ומציג בעצם מעין תעודת זהות אישית חשופה וכואבת מחד לצד אהבה, יופי והטוב שבחיים מאידך. שרון הוא בסופו של דבר מוזיקאי ויוצר מחונן היודע ליצור שירים שאינך יכול להפסיק ולשמוע אותם.

כך שרון עם יציאת האלבום – "היום יוצא האלבום החדש שלי – רוקנרולר – וההתרגשות גדולה! יש לי שני צדדים מוזיקליים – פופי ובועט, רך ומכסח, מיינסטרים ושוליים, קיטש ואבדון ולאורך השנים הוצאתי אלבום אחד כזה ואחד כזה. בפעם הראשונה מאז "זהב" שיצא ב 2008 אני משחרר אלבום שיש בו את שני הצדדים שלי – היופי והכאב, האפלה והאופטימיות, הזוגיות והפרידה, ההתרסקות והגאולה, הכל שם באלבום שתופס את הדו קוטביות שלי ואני שמח וגאה על כך. תודה ענקית ושאפו גדול לליעד ברוידא המפיק הצעיר והמוכשר שברגישות גדולה ובהפקה מוזיקלית יצירתית ומופלאה לקח את הסקיצות שהעברתי לו והפך אותן לשירים עגולים, מרגשים, שירים שהם קסם נדיר. האלבום הזה התחיל מפוסט על ליאם גלגהר סולנה של להקת אואזיס. ליעד כתב תגובה, פטפטנו, נפגשנו, היה קליק והשאר היסטוריה. הייתי במקום נמוך בחיים, מוכה וחבוט והשירים יצאו ממני כמו אדם שמדמם אחרי שירו בו. ליעד הפך את הדימום להקלטה ברגישות ומקצועיות גבוהה והאלבום הזה הוא סיפור של ניצחון. מאוד שמח שאמא קארמה הפגישה בינינו הקוסמוס לא מפסיק להפתיע והוא שולח לי מתנות קטנות מדי פעם. ליעד הוא מפיק צעיר ומבטיח עם עתיד מזהיר ועומק לא שכיח במחוזותינו ואני בטוח שהוא הולך להצליח בגדול בעתיד הקרוב ממש. הזדמנות טובה גם להגיד תודה גדולה לתחנות הרדיו, לעורכים ולשדרנים ולערוצי הקליפים שמפרגנים בגדול לאלבום הזה בהשמעות רבות שהשירים והקליפים קיבלו וממשיכים לקבל לאורך כל החצי שנה אחרונה. מרגש ולא מובן מאליו. תודה וחיבוק לגלית קאשי המלכה שמלווה אותי כבר שנים ארוכות באהבה גדולה על יחצ אוהב מחבק ומקצועי. תודה לעינב, יניב וניצן זעירא מנענע דיסק על התמיכה לאורך השנים. תודה לחבריי בלהקת אבטיפוס שהם קבוצת המיקוד שלי שאומרים לי אמת (לפעמים כואבת) לגבי השירים החדשים ונותנים לי סוג של מצפן מוזיקלי שאני מעריך מאוד. תודה לחברי ואחי היקר והמוכשר להרכב ערק לימונים אריאל אביזוב על פירגון, עזרה ותמיכה ברגעים של נפילות וייאוש. אתה אחי האמיתי בנאדם. אוהב אותך! תודה ומחיאות כפיים לרונן אברון הגאון וחן ירמיצקי הקוסם על החברות ועל נגינה מעולם אחר. תודה לשמוליק דניאל שמיסטר ומיקסס את השיר רוקנרולר ובכלל על אוזן קשבת של איש מקצוע ברמות הגבוהות. תודה לכל מי שפירגן, שלח הודעה, שלח חיבוק ותמיכה אתם מרגשים אותי מאוד. תמשיכו! במקומות הנמוכים שהייתי בהם להוציא אלבום חדש היה מעבר לדימיון והנה זה שוב קורה. החיים לא מפסיקים להפתיע. עיקבו אחרי בספוטיפיי ובאפל מיוזיק זה טוב לאלגוריתם וטוב לנשמה. נ.ב – הופעת השקה חד פעמית מתקרבת. מי בא?"

שקד מילר – Best of This World

שקד, זמרת, גיטריסטית ומפיקה, אשר הספיקה לשחרר מספר שירים, ביניהם – On Hold ,ו- Get The Girl משיקה כעת את אלבום הבכורה שלה האוצר איכויות ווקליות רעננות עם המון נשמה ואר אנד בי. שקד בחרה להתעסק באלבום במסע פנימי אישי הנוגע בזהות המינית והאמונות והכוח שלה, דרך מערכות יחסים קודמות, ולשתף בחוויות ומחשבות על אהבה יחד עם החופש להיות ולחגוג את עצמך.

כך שקד עם יציאת האלבום – "…המוזיקה נועדה לתת שקט ללב ולמוח ואני מקווה שהאלבום שלי ייתן לכם.ן קצת שקט היום…"

שקד תחגוג את השקת האלבום בהופעה שתתקיים בתאריך 21 במאי בכולי עלמא בת"א. בתאריך -6.3 תופיע בפסטיבל הג'אז הנשי QUEENTA בצוללת הצהובה י-ם.

הכי חדשים

ארבעים שנה בלב

יש אלבומים שהופכים עם השנים לחלק מהזיכרון הקולקטיבי. האשה שאיתי הוא אחד מהם. ארבעים שנה אחרי שיצא...

אורי כלטוב – לא רוצה לאהוב אותי

יש שירים שתופסים את הלב כבר מההאזנה הראשונה. "לא רוצה לאהוב אותי" של אורי כלטוב עושה בדיוק...

קורדרוי – אתה כבר לא המלך

יש משהו נדיר בקורדרוי. לא עוד זמר עם נגני ליווי ולא עוד פרויקט אולפני נוצץ. זו להקה...

אביב גפן מקדים את נשף הרוק לתאריך 17 ביוני

לפני זמן קצר הודיע הזמר והיוצר אביב גפן על הזזת מועד נשף הרוק המתוכנן ליום קודם, הנה...

שירים שחוזרים לעצמם

לפעמים שיר לא מסיים את חייו ברגע שיצא לעולם. הזמן משנה אותו. המציאות צורבת בו שכבות חדשות....

מטרוז ממיס את הגבולות

לא עוד קונצרט תזמורת ירושלים מזרח ומערב כבר הוכיחה בעבר שהיא יודעת לפרק חומות מוזיקליות. ב"יהלום" הראשון תום...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא