יום שלישי, יוני 16, 2026

נסרין קדרי בסדרת מזרח מערב באופרה הישראלית

הכל החל בשנת 2018 כאשר המנצח תום כהן ותזמורת ירושלים מזרח מערב ארחו את הזמרת נסרין קדרי והזמר זיו יחזקאל לקונצרט במשכן אמנויות הבמה בית האופרה הישראלית בתל אביב לקונצרט עם שירי גדולי הזמר הערבי כפאריד אל אטראש, עבד אל וואהב ועבדל אל חלים חפאז.

המופע היה כחלק מסדרת המופעים בטייטל "מזרח מערב" שמטרתו הייתה קירוב צלילי המזרח אל העולם המערבי אותו מסמלת האופרה. במסגרת אותה סדרה ארחה התזמורת בשנה שעברה את הזמרות מירה עווד וריאהם חמאדי בקונצרט שהוקדש לשירתה של הזמרת הלבנונית הגדולה  פיירוז.

כעת ממשיכים מאסטרו תום כהן והתזמורת להרפתקאה חדשה והם יארחו שוב את הזמרת נסרין קדרי במופע בו יבוצעו על ידה שירים של הזמרות החשובות ביותר בעולם הערבי – אום כלתום, פיירוז, ווארדה אל ג'זיריה ונג'את אל זר'ירה, תום עיבד את השירים והתאימם במיוחד עבור נסרין שזו תהיה הופעתה הראשונה מאז לידת בנה.

אוהבי המוסיקה הערבית יזכו לשמוע את הקלאסיקות הגדולות המוכרות להן בביצועים חדשים ומרגשים של אחת הזמרות המוערכות ביותר בתחום המוסיקה בישראל. אך לא פחות חשוב מכך, עבור קהל גדול של חובבי מוסיקה קלאסית ומוסיקה מערבית שאינו מכיר את היופי המרגש של הקלאסיקות הערביות, יהווה הקונצרט הזדמנות פז לחוות מוסיקה ערבית במיטבה.

כך מאסטרו תום כהן על הקונצרט הצפוי –  "עם נסרין קדרי והתזמורת זכיתי לחוות כמה מהרגעים האמנותיים המרגשים והעוצמתיים ביותר בקריירה שלי, וכאלה שאנצור בליבי לנצח. כולי ציפייה, תקווה והתרגשות לקראת המפגש המחודש הזה שלנו מתוך שאיפה עמוקה שגם בו ייווצרו עוד כמה רגעים כאלה שהן כמו מתנות שאני מאחל לעצמי ולקהל".

על הסדרה הייחודית מספר צח גרניט, מנכ"ל האופרה – "לפני שש שנים יזמנו את סדרת מזרח-מערב מתוך רצון לחבר קהל של מוסיקה מערבית אל המוסיקה הערבית, בדיוק כשם שאנו פועלים רבות בחברה הערבית כדי לחבר את הקהל הערבי אל אמנות האופרה. קירוב הלבבות הזה חשוב בימים אלה יותר מאי פעם, ואין כמו מאסטרו תום כהן ונסרין קדרי כדי להביא את המיטב של הקלאסיקה הערבית אל במת האופרה הישראלית, ולגרום לכל אלה שעדיין לא מכירים את יצירותיהן של הזמרות הערביות הגדולות להתאהב במוסיקה הנפלאה הזו".

סדרת מזרח מערב באופרה הישראלית מציגה – בינת אל סולטן – נסרין קדרי ותזמורת ירושלים מזרח ומערב
מנהל מוסיקלי, מנצח ומעבד: תום כהן
אקורדיון, אמג'ד מריח
מקהלת אלשיך, מרכז למוסיקה של המזרח

יום ג' 13.12.22 20:00
בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ')
שד' שאול המלך 19 תל אביב
מחירי כרטיסים: 120 – 180 ש"ח
כרטיסים בקופת האופרה בטל' 03-6927777

או באתר האופרה https://www.israel-opera.co.il/?CategoryID=1316&ArticleID=5846

 

הכי חדשים

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא