כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנהמוזיקה על המסך
כולל וידאו

הענקת פרס מפעל חיים למלחין דובי זלצר בפסטיבל סאונדטראק והקרנת הסרט ארבינקא

פסטיבל סאונדטראק בסינמטק תל אביב נחתם אמש עם הענקת פרס מפעל חיים למלחין דובי זלצר והקרנה חגיגית של הסרט ארבינקא בליווי נגנים, היינו שם.

השבוע נערך לראשונה פסטיבל סאונדטראק בסינמטק התל אביבי, מדובר בפסטיבל ייחודי, ראשון מסוגו בישראל, אשר הציג תכנית מגוונת של סרטים מהארץ ומהעולם, תיעודיים ועלילתיים ובצידם הפס המוזיקלי. במסגרת הסרטים שהוקרנו בפסטיבל צדו את עינינו הסרטים שעסקו בזוית המקומית, החל מסיפורם של המוזיקאים היהודים שעלו מעיראק עם קום המדינה ונתקלו בקשיי התאקלמות עד קבלתם לתזמורתו של זוזו מוסא מחד וכלה בסרט המיתולוגי של אפרים קישון בכיכובם של חיים טופול וגילה אלמגור – ארבינקא.

והפרס לדובי זלצר

הקרנתו של ארבינקא באה כחלק מטקס הענקת פרס מפעל חיים ראשון במסגרת הפסטיבל למלחין דובי זלצר, מי שהלחין אינספור סרטים ישראלים ובהם "ארבינקא" של אפרים קישון, "שלושה ימים וילד" של אורי זוהר, "פורטונה" ו"קזבלן" של מנחם גולן, "אני אוהב אותך רוזה" של משה מזרחי, "המאהב" של מיכל בת-אדם, "טיפת מזל" של זאב רווח ורבים אחרים.

דובי זלצר, הנושק לשנתו ה- 91, הגיע בסוף השבוע במיוחד ממקום מושבו באיטליה לפסטיבל ופגש בחברים וותיקים ביניהם יהורם גאון, מייק בורנשטיין ואחרים שליוו את היצירות הקולנועיות אותן עיטר עם מנגינותיו. רגעים ספורים לפני הקרנת הסרט ארבינקא הוענקו לזלצר פרס מפעל החיים מטעם הפסטיבל, פרס המצטרף לשורת פרסים חשובים המעטרים את המדף בביתו – אות גיבור תרבות מטעם הבימה, פרס התיאטרון הישראלי, פרס ישראל, פרס שר התרבות, פרס מגן הכנסת, פרס ראש הממשלה, פרס קרן לרנר, פרס האקדמיה – אופיר, פרס אקו"ם ועוד ועוד רובם ככולם פרסים על מפעל חיים.

את הפרס העניקו לדובי זלצר מנכ"לית הסינמטק הגברת דינה פלד, השחקן מייק בורנשטיין ומייסד הפסטיבל ישיב כהן (החוג לתולדות המוזיקה וסולן ההרכב – Man of north country).

דובי זלצר בפסטיבל סאונדטראק סינמטק תל אביב. צילום יובל אראל
דובי זלצר בפסטיבל סאונדטראק סינמטק תל אביב. צילום יובל אראל
ישיב כהן ודובי זלצר בפסטיבל סאונדטראק סינמטק תל אביב. צילום יובל אראל
ישיב כהן ודובי זלצר בפסטיבל סאונדטראק סינמטק תל אביב. צילום יובל אראל
הנגנים של ארבינקא. צילום יובל אראל
הנגנים של ארבינקא. צילום יובל אראל
הנגנים של ארבינקא. צילום יובל אראל
הנגנים של ארבינקא. צילום יובל אראל
אורי בראונר כנרות בפסטיבל סאונדטראק סינמטק תל אביב. צילום יובל אראל
אורי בראונר כנרות בפסטיבל סאונדטראק סינמטק תל אביב. צילום יובל אראל

ומה עם ארבינקא?

סרטו של אפריים קישון משנת 1967 בכיכובם של חיים טופול, גילה אלמגור, שרגא פרידמן, שייקה אופיר ואבנר חזקיהו המביא את סיפורו של ארבינקא, פרחח תל אביבי באותן שנים, עם חוכמת רחוב המצליח להוביל עצמו בנבכי הבירוקרטיה המגושמת של הממסד העירוני, להתאהב בשוטרת המקסימה ולהוביל שוד הכספת של מפעל הפיס במסווה של הפקת סרט, הסרט עצמו הוא הראשון במעין טרילוגיה של אפרים קישון שאחריו מגיעים "תעלת בלאומילך" ו – "השוטר אזולאי" כמסלול התפתחות הדמות של שייקה אופיר בדמות השוטר האנושי וחסר המזל.

את ההקרנה החגיגית שנערכה בסינמטק ליווה על הבמה הרכב נגנים בהדרכתו של יונתן בר גיורא -היועץ המוסיקלי של פסטיבל הסרטים ובניהולו המוזיקלי ובעיבודו של ירון בכר שעל הפסנתר, ולצידו אורית אורבך בקלרינט, חפציבה זר אביב בחליל ,הילה בן טובים בכינור ושירות, אדם מדר בחצוצרה, לירון גוניר בטרומובון, דורון פיקר בקלידים, אייל הלר בגיטרה, אילן אביב בבס ואסף רוט על התופים. לצד נגינת קטעי המוזיקה לאורכו של הסרט הצטרף גם אורי כנרות (בום פם, אוזו בזוקה) אשר שר את שיר הנושא. הייתה זו הפקה מצויינת ששיחזרה אחד לאחד את הצליל המקורי. כבוד.

אף פעם לא משעמם לצפות בסרט שהפך לקאלט אמיתי וערכי בתולדות התרבות הישראלית, להנות מדמותם המאוד צעירה של הכוכבים ולצפות בנופי העיר תל אביב יפו כפי שהיו אז, לפני יותר מחמישים שנים.

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: