יום שני, אפריל 6, 2026

המופע של אייל גולן בבלומפילד

אין זו הפעם הראשונה שהזמר אייל גולן מקיים הופעה באצטדיון בלומפילד. בפעמים הקודמות הוא לא הלך על האתגר לבדו, הצטרפו אליו שרית חדד והזמר היווני ניקוס ורטיס כשותפים מלאים לשורת מופעים בפני אלפי צופים.

אמש הוא הלך על האתגר לבדו כשהוא מצרף לבמה את התזמורת הסימפונית מירושלים, את התזמורת האנדלוסית, זמרי אופרה ישראלית וכמובן את הנגנים הקבועים המלווים את הופעותיו.

המופע ביקש להציג את הדרך שאייל גולן עבר משך שלושים שנות קריירה. זו שהחלה במועדונים הימתיכוניים הכבדים של פעם. האימוץ והחיבוק של חברי להקת אתניקס שהפיקו לו את שלושת אלבומיו הראשונים, אלו שהפכו לאבני דרך בשדות הפזמונאות הימתיכונית בואכה מחוזות הפופ הישראלי, עשירי הבלדות והמאעוואלים כאשר קולו היודע להגיע לפלצטים נכונים מותיר שובל של הערצה וגם מודל לחיקוי אצל רבים מהזמרים בסצנה.

אייל גולן ויהודה קיסר באצטדיון בלומפילד. צילום יובל אראל
אייל גולן ויהודה קיסר באצטדיון בלומפילד. צילום יובל אראל

כאשר הקריירה שלך עמוסה באלבומים ולהיטים ובדרך היו לך שותפים אתה מנסה להציג חלק מהם, כך קיבלנו את גיבור הגיטרה יהודה קיסר שהצטרף לאייל כשזה שר מחרוזת מהשירים של ימי אתניקס – בלעדייך, בית עם גינה, לב של גבר, צאי אל החלון, פורטוגל, יהלום ויפה שלי.

חבל שלא היה אף אחד מלהקת אתניקס עצמה, לפחות זאב נחמה, בכל זאת, רק לפני שנים ספורות הם הרימו במשותף מופע שהתבסס על להיטי אתניקס לצד הלהיטים של אייל באותה עת, מופע שנחל הצלחה גדולה.

האורחת הבאה של אייל היא זהבה בן שמצטרפת לצמד שירים – רחוק מכאן ולילות בבית. הקהל מקבל את זהבה באהבה רבה והבמה הענקית שלה אף יציאת קאט וואק אל תוך מסת הצופים מארחת את השניים.

אייל גולן וזהבה בן באצטדיון בלומפילד. צילום יובל אראל
אייל גולן וזהבה בן באצטדיון בלומפילד. צילום יובל אראל

האמת שמרגע תחילת המופע, הקהל חיפש את הדרך לקבל את הזווית הכי טובה לצפות בזמר הנערץ עליו מה שאומר כי שורות הכסאות הפכו ברובם לעמדות עמידה, חלק נוסף מהקהל פשוט התקרב באופן לא מסודר אל קדמת הבמה ועטף אותה די בדוחק כאילו ואנחנו במופע רוק בפארק הירקון ולא בכר דשא מסודר במאות שורות של כסאות.

אבל עזבו את הדוחק ועזבו את המחירים המטורפים שנדרשו מקוני המשקאות והאוכל במזנונים הרבים שנפרשו מסביב או במתחם ה – VIP  שניסה לשוות אווירת מועדון לילה אקסלוסיבי, מה שבאמת חשוב הוא בתכלס השירה בציבור שלא פסקה מתחילת המופע ועד סופו, נשים מבוגרות לצד נערות, גברברים צעירים יותר או פחות, כולם עם סמאטרפון שלוף, חלק מכוונים אותו לעבר הזמר שעל הבמה וחלק אחר המרקד בין השורות משתף פייסבוק לייב עם המשפחה בבית.

אייל גולן ובתו אלין, מופע בכורה, באצטדיון בלומפילד. צילום יובל אראל
אייל גולן ובתו אלין, מופע בכורה, באצטדיון בלומפילד. צילום יובל אראל

אייל עוצר לשניה רק כדי להזמין את ביתו אלין אל הבמה, זו אכן מגיעה אליה כשהיא מוקפת בלהקת רקדניות בעוד אחיה ליאם צופה בה מתוך מתחם המפריד בין הבמה לקהל. כשאלין מסיימת את קטע הריקוד והשירה אייל אוסף אותה בין זרועותיו, גאווה של אב לביתו שמבקשת אף היא להמשיך בדרך השירה.

כמה דקות לאחר מכן גם אלין וגם ליאם עסוקים בסלפיז עם המעריצים והמעריצות העוטפים את קדמת הבמה והקאט וואק, אם לא סלפי עם האב אז לפחות עם הילדים… שמח כאן בקהל.

המופע נמשך במה שקרוי להיט רודף להיט, האורח הבא אף הוא נציג ימי המועדונים של פעם, שם צמח אייל, יואב יצחק מצטרף לדואט ובהמשך מצטרף גם המתופף אשר פדי, אף הוא מהתקופה הראשונית של אייל.

אייל גולן ויואב יצחק בבלומפילד. צילום יובל אראל
אייל גולן ויואב יצחק בבלומפילד. צילום יובל אראל

עוד זה בא וזה הולך והנה מצטרפים לבמה שני זמרים נוספים, כעת האורחים של אייל הם משה פרץ ודודו אהרון, לחוד וביחד הם מבצעים מחרוזת שירים המסתיים בצעידה משותפת לעבר קצה הקאט וואק לשמחת הקהל.

אייל גולן עם דודו אהרון ומשה פרץ בבלומפילד. צילום יובל אראל
אייל גולן עם דודו אהרון ומשה פרץ בבלומפילד. צילום יובל אראל

והנה אנחנו כמעט בישורת האחרונה של שעות המופע, אל הבמה עולה עדן בן זקן, אף היא מלווה ברקדניות, השניים מבצעים את השיר המשותף של שניהם שיצא לפני שבועיים – "אלף כוכבים" אולם תוך רגע השירה נהפכת לקריאות מועבט בפי כל הקהל כאשר אייל ועדן משיקים כוסות על הבמה.

מועבט, אייל גולן ועדן בן זקן בבלומפילד. צילום יובל אראל
מועבט, אייל גולן ועדן בן זקן בבלומפילד. צילום יובל אראל

אחרי רגע אייל עובר למחרוזת של שירים שקטים שכוללת את – ימים יגידו, רכבת הרים, אם יש גן עדן, תמיד נשארת, ואני קורא לך..

את אקט הסיום הראשון לוקח על עצמו עופר נסים, עופרה בפי העם שמביא מחרוזת דאנס אוריינטלי.

ולסיכום, כל רעשי הרקע שיותר העסיקו את התקשורת, משרד יחסי הציבור ומנהליו של אייל מאשר את הקהל במהלך היממה החולפת, נגוזו ברעמי המקצבים, הקהל באצטדיון בלומפילד בא לחגוג ולא נראה שהיה משהו שיכל להפריע לחגיגה הזו. כאשר בוחנים זאת אפשר לומר בביטחון רב כי למרות כל הזמרים הצעירים שאוספים קהל וצוברים פופולאריות, מעמדו של אייל גולן כזמר הכי אהוב ופופולארי בסצנה הימתיכונית בארץ נשאר גבוה ביותר, הקהל הצביע בכרטיסים, ובינינו – אכן אייל כווקליסט ניחן בקול מצויין ויכולות להפוך כל שיר ערב לאוזן.

ועוד, אולי אני תמים אבל ציפיתי לאורחים נוספים במופע שמבקש לכסות שלושים שנות שירה – כבר הזכרתי את זאב נחמה מאתניקס, אבל לאייל גולן היו בתקופה האחרונה הרבה שיתופי פעולה, גם היו לו כמה קידומי אמנים שיצאו לדרך בזכותו ופרשו כנפיים, נזכיר אותם – איתי לוי, נסרין קדרי. שלא לדבר על הדואטים שהיו לו בשנה החולפת – שיר עם עידן רייכל, עדן חסון, אין ספק שצירופם של כל השמות הללו הערב למופע היה הופך אותו לאירוע מיוחד במינו ואמירה בלתי מתפשרת, מה שלא קרה בסופו של דבר, חבל.

במוצאי שבת אייל גולן וכל ההפקה הגדולה חוזרים לאצטדיון על מנת לעשות זאת שוב.

לחצו לצפייה בגלריית התמונות מהמופע

עוד טעימות מהמופע

 

הכי חדשים

היכל התרבות מכריז על חזרה לפעילות – "שאגת התרבות"

גם היכל התרבות תל אביב מצטרף לשורת מוסדות התרבות שלא שוקעים בתנומה, ומבקש להחזיר את הפעילות בהדרגה,...

המורה לפיתוח קול לנה אוסטרובסקי בין קורבנות הטיל בחיפה

יש ידיעות שנכנסות לשטף היומי ונעלמות, ויש כאלה שעוצרות לרגע את הנשימה. הידיעה על מותה של לנה...

התרעה מוקדמת בצוללת צהובה

הצוללת עולה לפני השטח - ומגיבה למציאות בזמן שבו התרבות המקומית נדרשת להתאים את עצמה למציאות ביטחונית משתנה,...

נסרין קדרי – יהלום מעבדה

חמישה שירים בין חג לפרידה ובין ציניות לרגש חשוף כל שנה חגי האביב מביאים איתם פריחה, לא רק...

האם סלין דיון תגיע לישראל

זו השאלה שחוזרת שוב ושוב אל מרכז השיח המקומי בכל פעם ששמה עולה מחדש בכותרות. עכשיו, כשהיא...

פסטיבל Pride Land בים המלח

ארבעה ימים בלב המדבר, בין מלח לשמש, צפויים לייצר בקיץ הקרוב מציאות אחרת. פסטיבל Pride Land, שייערך...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא