יום חמישי, אפריל 30, 2026

פסטיבל מוסיקת עולם – Sphera Festival באילת

תופרים לכם פסטיבל מוזיקלי חדש באילת – אל מהדורת הבכורה של "ספרה", אשר תתפרש על פני שלושה ימים, תגיע שורה מובחרת של אמנים, מהעולם ומכאן, מקשת רחבה של מקצבים ושפות, שילוב של כלי נגינה אקוסטיים ואלקטרוניים, שמות ידועים אל מול הכרות ראשונה עם אמנים, ובסוף כל ערב מסיבה אתנית סוחפת.

כך דובי לנץ, המנהל האמנותי של הפסטיבל החדש – "ספרה הוא גלגל הרקיע, כיפת השמיים, כדור הארץ והסביבה האנושית, והשם הזה של הפסטיבל מעניק לי מרחב אדיר של בחירה מוסיקלית ושל שילובים בין סגנונות שונים, שילובים שונים ומצבי רוח שונים. לאחר עשר שנים של ניהול אמנותי של פסטיבל ג'אז אני חוזר אל מוסיקת העולם בה עסקתי בפסטיבל "שומעים עולם" במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, אך אני מבטיח לא לזנוח גם את תחום הג'אז, היות וברור לכולנו שהגבולות בין סגנונות המוסיקה השונים פרוצים לחלוטין – אל תשימו עלי תווית של מנהל פסטיבל למוזיקת עולם או לג'אז – אני מעדיף שהתווית תהיה – מנהל פסטיבל למוזיקה טובה".

מתי? היכן?

בין 24 עד 26 בפברואר 2022, באילת.

מי המשתתפים?

דורנטס ורנו גארסיה פונס (ספרד/צרפת) בדואט איקוני של פלמנקו וג'אז, אהוד בנאי עם ג'יש (אהוד בנאי, ג'ורג' סמעאן וסאלם דרוויש) מארחים למופע ערבית-עברית את לונא אבו נסאר, הצמד Birds On A wire (ברזיל/צרפת) עם הצ'לנית Dom La Nena ו-Rosemary Standley, שלמה בר והברירה הטבעית יארחו את שי צברי במפגש בין-דורי מרגש, היישר מסלנטו תגיע אחת הזמרות המוערכות בשמי מוזיקת העולם כיום מריה מזוטה (איטליה), הטריו המסקרן וחוצה הז'אנרים של חן צימבליסטה, תייסיר אליאס וגיא מינטוס יחברו את הבארוק של באך עם מוזיקת מצרית, פביאנה קוזה (ברזיל) שתבצע סמבה אפרו-ברזילאית מסאו פאולו עם נבחרת של מוזיקאי ברזיל בישראל בהובלת ז'וקה פרפינאן ומרסלו נמי, מאסטר הקמנצ'ה מארק אליהו יארח את ארקדי דוכין למפגש נדיר ביופיו, דיקלה במופע שיחבר את השירים המצריים הקלאסיים של בית ילדותה ועד להיטיה הגדולים, טיפקס יתבלו את עמבה המלהיבה והאנרגטית שלהם עם אירוח מבריק של נטע אלקיים, הרכב הסרף בום פם יארחו על הבמה את אגדת הגיטרה יהודה קיסר ואת לירז צ'רכי שהסעירה את העולם עם שני אלבומיה האחרונים, ימן בלוז בהובלת רביד כחלני ישמיעו חומרים חדשים וותיקים בעיבודים של הביג בנג של יונתן וולצ'וק וגם יארחו את מלכת ההיפופ העולה עדן דרסו ובגזרת הגרוב יתהדר הפסטיבל בהופעות מרהיבות של ריף כהן, גילי יאלו, וגם מופע כפול (שניים בכרטיס אחד) של Anna RF + טרנטה גרוב מאשין, כוכבי "אקס פקטור" החמים, עוד בגרוב, DJ SET קונגו – ישראל עם נטלי וואמבה ומסיבת צהריים של צלילי עולם עם DJ גיל רוביובמסגרת האינטימית, תקיים פביאנה קוזה מברזיל כיתת אמן על התרבויות הרבות של ארצה ועל שורשי המוזיקה שמקורם בפזורה האפריקאית.

GLOBAL BEAT NIGHT        

בשני ערבי הפסטיבל, כמיטב המסורת האילתית, יתקיימו שתי מסיבות אתניות עם הופעות לייב והמון הפתעות: משתה יווני שיהפוך לטברנה כמו באתונה בהובלת ההרכב יאמאס, וחגיגה ברזילאית חסרת מעצורים שתחגוג את יום פתיחת הקרנבל הגדול בריו עם Baticumpe ואורחים. הכניסה לשני האירועים חופשית.

חבילות נופש / מלון הפסטיבל

רשת ישרוטל מציעה חבילות אירוח למלון הפסטיבל ולמלונות הרשת – חבילות הכוללות לינה וכרטיסים למופעים השונים. מלון 'אגמים' שופע האווירה והצ'יל-אאוט נבחר לארח את פסטיבל "ספרה"  כמלון הרשמי של הפסטיבל.

לאתר הפסטיבל, כרטיסים ומידע נוסף

 

 

 

הכי חדשים

ארבע תערוכות חדשות במשכן האמנויות בעין חרוד

בפתח חודש מאי, המשכן לאמנות עין חרוד פותח שער לארבע תערוכות חדשות. כל אחת מהן נוגעת בשאלה...

אבטה בריהון פותח דלת ליום חדש על הבמה באזור

הערב ב־מועדון האזור התחיל בשקט מתוח והקהל כבר ידע שהוא עומד מול רגע חד פעמי, כזה שלא...

אביב גפן: נשף רוק ה- 14 בתאריך 18 ביוני

הבוקר זה הגיע בלי יותר מדי הקדמות. סטורי אחד של אביב גפן, והגל כבר התחיל להתפשט. נשף...

תרועת פתיחה – מחווה ללואי ארמסטרונג מגיעה לתל אביב

פסטיבל ניו אורלינס הבינלאומי בתל אביב חוזר לתל אביב ויפתח בערב שמחזיר את הג׳אז אל המקור שלו,...

סלון לילה חוזר – נווה שאנן הופך לבמה פתוחה

יש רגעים שבהם העיר כאילו עוצרת לרגע את המרוץ שלה ומאפשרת למשהו אחר להתרחש. לא מתוכנן עד...

פרידה – ילדה מבורכת

הזמרת פרידה משיקה את השיר "ילדה מבורכת" וממשיכה להעמיק את הנוכחות שלה. היא לא מחפשת קיצורי דרך....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא