כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

קליפים חדשים

טל סונדק ואילנית – שיר גיל

טל סונדק ואילנית בשיר שנכתב בידי אהוד מנור ומעולם לא יצא לאור - "שיר גיל", האזינו

16 שנים חלפו מאז עזב אותנו הפזמונאי, המשורר והסופר אהוד מנור ז"ל. עדיין ניתן לשאוב מעיזבונו יצירות יפות שטרם ראו אור, ולחשוף אותן בפני העולם. כעת, לציון יום הולדתו ה-80 של מנור, שלושה אמנים, כולם היו חבריו ושרו משיריו לאורך השנים, חברו לביצוע מיוחד.

הזמר והמוסיקאי טל סונדק, שעוסק בשנים האחרונות לא מעט ביצירות גנוזות של גדולי אמני ישראל ובחיפוש מתמיד אחר עוד כתבים שטרם נחשפו, מפיח חיים בשיר שכתב מנור, ואף ניתן לו על ידו באופן אישי לפני כ-20 שנה. השיר יוצא בביצוע משותף של סונדק עם אילנית, לה כתב מנור כמה משיריה היפים ביותר והופק והולחן על ידי המוסיקאי קובי אושרת.

העובדה שבתחילת השיר משולבת הקלטה בקולו של אהוד מנור ז"ל עצמו, מתייחס ליום הולדתו, ושבקליפ שצולם באולפן, בו אנו נחשפים גם לתמונות ארכיון ולשיר כפי שנכתב בכתב ידו המקורי של מנור, הופכת את המעמד למרגש אפילו יותר.

"גיל" הוא שיר אהבה לשפה העברית. שפה אותה אהב כל כך מנור, והתרגש לראות אותה מתפתחת לנגד עיניו ואוזניו. בשיר, כותב מנור על שמחת החיים, הכרת התודה על השנים ועל שמחת ההתבגרות. הבחירה של שלושת המוסיקאים להוציא שיר זה ב-13.7.21 במלאת 80 שנה להיוולדו של מנור, מקנה לתוכן השיר ושמו, ערך מוסף וסמלי, המעביר אל המאזין את תחושת הזמן שחולף ואת סיפור חייו של הפזמונאי הדגול, שמילותיו היפות שזורות בפסקול המוסיקה הישראלית מזה עשרות שנים.

על הקליפ אחראי לאון קרביץ.

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא