יום ראשון, אוקטובר 25, 2026

שלום חנוך – הרצל לילינבלום

חמש שנים מאז אלבומו האחרון "זום" משיק הבוקר הזמר והיוצר שלום חנוך את אלבומו האישי ה- 14 העונה לשם "הרצל לילינבלום" על שם שיר הפתיחה שלו. האלבום כולל תריסר שירים שנכתבו והולחנו בידי שלום חנוך למעט השיר התשיעי – "למה לא נתחלק" שאת מילותיו כתב חברו המנוח של שלום מאיר אריאל. אל שלום הצטרפו להקלטות חבריו המוזיקאים משה לוי הקלידן הצמוד מזה שנים רבות המנגן באלבום על שלל קלידים – פסנתר, פנדר  רואודס, המונד, סינטי ואף תורם קולות שירה, אלי מגן המנגן בקונטרבס ומשתתף בשירות. גם תמיר מוסקט מצטרף פה ושם בנוסף לחלקו בהפקה המוזיקלית יחד עם אלי מגן עם כלי הקשה, תופים וסימפולים, קולות שירה נוספים באלבום הם של רומי חנוך.

המפגשים של שלום, משה ואלי באולפן כוונו להגיע להקלטות חיות של השירים ואמנם במבחן התוצאה אתה מקבל סוג של הצצה להקלטה בזמן אמיתי ללא עריכות מיותרות ומהוקצעות, טרי עם פירורי אדמה ישר מהשדה (המוזיקלי).

תריסר השירים מעין סיפורים של פרשות דרכים, עניינים ואירועים שמשכו את תשומת ליבו של שלום חנוך כיוצר ומבצע, נכון לזמן יציאת האלבום שלום חנוך אינו חושף בפשטות את הסיפורים מאחורי כתיבת המילים, הוא מבטיח כי יעה זאת בהמשך, כל שנותר למאזינים הוא להקשיב וללמוד על הסיפורים מתוך המילים עצמן.

הרצל לילינבלום, שם האלבום והשיר הפותח הוא בוודאות על פי מילותיו שלעיתים אינן מקפידות על כתיב מלא ומדוקדק נושא עכשווי המתאר במילים מדודות את "הנעשה בעירנו" העיר העברית הראשונה שכבר הפכה למטרופולין ענקי עמוס לעייפה ומה אתה רואה בעין תוך כדי מעבר, האם ברכב או ברגל, מראות שנחרטים מיידית ומתורגמים לקמצוצי מילים ורגשות.

זו פתיחה נכונה לאלבום חדש של אחד היוצרים המבצעים הוותיקים שעמנו והוא באמת שווה את הזמן (כ – 40 דקות) שיש להקדיש להאזנה.

בעקבות האלבום יוצא שלום חנוך לסבב הופעות שיחלו בתאריך 13 ביוני באמפי בקיסריה, על פי הבטחת שרי הבריאות והתרבות, האמפי יהיה מלא עד תום. (נושאי תו ירוק)

לכבוד השקת האלבום הוכתר שיר הנושא גם בקליפ הנותן הצצה ממשית להקלטות בפועל.

הכי חדשים

בוי ג'ורג' שולף עוד הפתעה: עופר ניסים מצטרף לחגיגה

נראה שבוי ג'ורג' לא מתכוון להסתפק בנוסטלגיה ללהיטי האייטיז. כוכב הפופ הבריטי, שישוב לישראל בתחילת נובמבר לשתי...

שחר אבן צור ופיטר רוט משחררים את החיות

מי שמכיר את שחר אבן צור מהבמות של מוניקה סקס, יודע היטב שמדובר במוזיקאי שלא נח לרגע....

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

השמש עולה מהסהרה: גיל רון שמע וחיים לרוז משיקים את SHAMS PROJECT

יש משהו מרתק במוזיקאים שבוחרים לעזוב את האולפן הממוזג, את המחשבים ואת הנוחות המוכרת, כדי לחפש השראה...

המוזיקה חוזרת לכיכר החטופים

שוב שרים בכיכר כיכר החטופים בתל אביב כבר ידעה אינספור לילות שבהם המוזיקה הייתה חלק בלתי נפרד מהמתרחש....

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא