יום שני, אוקטובר 26, 2026

זוזו גינזבורג – Blue Mountains

זוזו גינזבורג היא בעצם זוהר גינזבורג, מוזיקאית וגיטריסטית שאתם בוודאי מכירים מההופעות עם אסף אבידן, עם להקת משינה ובהרכב האינדי "סוס מביט", זוהר או זוזו השיקה בימים אלו את אלבום הבכורה והאישי שלה בטייטל – Blue Mountains כשם השיר החותם אותו, העשירי במספר.

לפי קצת יותר משנה יצאה זוזו גינזבורג למסע לקראת האלבום עת שיחררה את השיר B.B Cream כסנונית הראשונה מתוכו. זוזו צרפה אליה להקלטות שירי האלבום את נגן הבס נמרוד גולדפרב והמתופף גיא בן עמי (יועד שאשא מהמפשעות מתופף בשיר "Filthy morning & Sweet lies"), זהו אחד מאלבומי הרוק העכשוויים שלא בוזבז זמן רב על יצירתו והקלטתו. לפי זוזו שלושה ימים בדיוק הספיקו כדי להתכנס באולפן ולהקליט סשן אחר סשן בהפקה עצמית. השירים, בשפה האנגלית עוסקים למעשה בחוויות שזוזו חוותה וליקטה בהיותה בדרכים בין מופע למופע בין ערי הבירות האירופאיות – בריסל, פריז וברלין. למעט הקטעים – Pink שנכתב בידי גיא בן עמי ושיר הנושא שנכתב בידי אודי שרבני. האמת שאין זה האלבום הראשון שזוזו אחראית עליו, תחילת מסלולה על הבמות בסצנת הרוק הייתה עוד במסגרת ההרכב Trust a lady עימה הספיקה לשחרר מיני אלבום וההרכב The Wake Up Suzzys שאף במסגרתו הושק אלבום.

מכל מקום מדובר ביצירת רוקנר'ול עכשווי המטובל בכמה סגנונות מקומיים דווקא בין רוחות מדבריות מהמזרח ועד התפרעות נוסח נערי החוף של המאה העשרים ואחת, מה שמעדן את הצליל והנוכחות היא זוזו עצמה כמו שאתם רואים אותה על הבמה.

כך זוזו עם השקת האלבום ברשתות – "היום הזה הגיע ואני מאוד מתרגשת להציג את אלבום הבכורה שלי, בלו מאונטיינס! אני מקווה שהצלחתי להעביר לכם את כל מה שגרם לי לרצות להיות מוזיקאית אי שם במדבר הסגול ליד הים האדום. אוהבת את כולכם מאוד, תגבירו."

ולקטע הכי חשוב לדעתי בעניין האלבום הוא הידיעה שלה המתנתי בסבלנות – אחרי שהופץ האלבום בכל שירותי הסטרימינג הוא עלה כל כולו לפלטפורמת מחנה הלהקות – Bandcamp המאפשרת מעבר להאזנה בסטרימינג גם לרכוש עותק דיגיטלי או פיזי על פי החלטתו האישית של האמן. אז שימו לב טוב !!! ביום שישי הקרוב, 5 במרץ, בנדקמפ פותחת את הדלתות לאמנים וכל ההכנסות ממכירת האלבומים עוברות ישירות אליהם ללא דמי תיווך, אז תנו בראש כעת בהאזנה וביום שישי מהבוקר ועד הערב תבצעו את הרכישה ובכך לא רק שיהיה אצלכם.ן עותק חוקי גם תרגישו טוב שנתתם את חלקכם לתרבות המוזיקלית ותמכתם.ן ישירות באמן, במקרה הזה לאמנית, זהר "זוזו" גינזבורג, אוקי?!!!

הכי חדשים

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

אלכס ליבק: האיש שלימד אותי להתבונן

מהעיתון אל קירות המוזיאון בשנות השמונים זנחנו, כמו רבים אחרים, את "מעריב" ואת "ידיעות אחרונות". את מקומם תפס...

מי באמת אשם? פיטר גריימס מגיע לאופרה

מה קורה כאשר חברה שלמה מחליטה שאדם מסוים אשם, גם כשהעובדות מספרות סיפור אחר? האם חשד הופך...

בוי ג'ורג' שולף עוד הפתעה: עופר ניסים מצטרף לחגיגה

נראה שבוי ג'ורג' לא מתכוון להסתפק בנוסטלגיה ללהיטי האייטיז. כוכב הפופ הבריטי, שישוב לישראל בתחילת נובמבר לשתי...

שחר אבן צור ופיטר רוט משחררים את החיות

מי שמכיר את שחר אבן צור מהבמות של מוניקה סקס, יודע היטב שמדובר במוזיקאי שלא נח לרגע....

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא