יום שלישי, ספטמבר 15, 2026

יוסי ומודי מארחים את תמרי שחר – רשתות חברתיות

כך זה נראה ונשמע כאשר שני זקנים, לא אלו מהחבובות, סתם אנשי תרבות מקומית די מוכרים ואפילו די חביבים באופן כללי, חוברים יחדיו כדי לשוחח, לשמוח ואפילו רחמנא ליצלן – לשיר. את מודי כולם מכירים כמגיש, מנחה, שדרן רדיו, שחקן ויוצר טלוויזיה ישראלי. יוסי הוא בעליו של אולפן הקלטות – "ביאליק מיוזיק". השניים חברו לפני מספר חודשים והחלו ליצור ולהעלות לרשתות ביצועי מחווה לשירים שונים מלווים בהגיגים ושיח.

הבוקר הם עלו מדרגה בתחום האומנות והשיקו שיר מקורי אותו כתבו והלחינו – "רשתות חברתיות", מילותיו של השיר מבקשות לעשות הקבלה בין הגהינום המיתולוגי ומנהלו השטן לבין ההישאבות לעולם הרשתות החברתיות. את המילים כתב מודי בר און ואילו יוסי פרץ הלחין.

את הקליפ הם צילמו במתחם מועדון התרבות והפנאי "כולי עלמא" ממש מול תחנת אלנבי של הרכבת התחתית ההולכת ומתהווה. האמת, יצא להם טוב, מצויין אפילו, טקסט מחודד ומושחז המתיישב על ביט ושטיחי קלידים כיאות ללהיט רחבת ריקודים. אל השיר הם מצרפים את תמרי שחר – שחקנית-יוצרת, מוזיקאית וזמרת הכותבת ומלחינה סיפורים בראפ וספוקן וורד. יונתן ליפיץ אירח את כל החבורה הזו כלל צוות ההפקה שלהם בכולי עלמא והתוצאה לפניכם, קליפ שאורכו כ 8 דקות, 5 דקות מעל המותר בלהיט רדיו, אבל ציינתי בהתחלה שמדובר בשני זקנים וגם הוספתי שהם אוהבים לחפור ולדבר.

כך השניים על השיר הטרי –"יוסי ומודי שוב עושים שירים והפעם אנחנו מארחים את תמרי שחר לשיר שכולו לייקים וציוצים, סטורים וסיוטים. זו הפעם הראשונה שבה אנחנו מפקידים את השירה בידי מישהי אחרת, אולי משום שזו הפעם הראשונה שבה אנחנו עושים שיר מקורי שלנו. כבר עשינו קאבר לשיר ישן של יוסי (בסוף כולם חכמים) ועשינו לחן של יוסי לטקסט של בן-גוריון (על יסודות החירות), אבל זו פעם ראשונה שאנחנו מקליטים שיר שכתבנו יחד במיוחד לפרוייקט. על מנת לחגוג את הבכורה הזו, הבאנו אותה הפעם גם בקליפ מושקע מהרגיל… … ותודה למארק צוקרברג שבלעדיו כל זה לא היה אפשרי."

 

הכי חדשים

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

טמירה ירדני מעבירה את טדי לדור הבא

טמירה ירדני סוגרת מעגל מקצועי, אך אינה סוגרת את הבית שבנתה. אחרי 55 שנות יצירה, היא מוכרת...

סלין דיון שוב על הבמה – האם הדרך לישראל נפתחה מחדש?

סלין דיון עמדה על הבמה בפריז ודמעות הציפו את פניה. הקהל העניק לה את המילים, עד שקולה...

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא