שבת, אפריל 25, 2026

איגי פופ עם שיר חדש אודות הקורונה

המוזיקאי והיוצר האמריקאי ג'יימס ניוול אוסטרברג ג'וניור בן ה- 73, המוכר ברחבי העולם בשם הבמה איגי פופ השיק השבוע בהפתעה שיר חדש המתייחס לסיוט המתמשך של מגיפת נגיף הקורונה. " Dirty Little Virus". זו תגובתו של פופ להשפעות ההרסניות של הנגיף והמגבלות שליוו את התפשטותו העולמית.

השיר שנכתב במשותף בידי איגי פופ והסקסופוניסט לירון תומאס כולל טקסטים כ – "סבא מת / קיבלנו את טראמפ במקום", "לא יכול להיות כיף, לא יכול לגעת באף אחד …" ו"היא רק בת 19, אבל היא יכולה להרוג אותך / היא לא טיפוס שלי / אבל זה מה שיש"

בסרטון עצמי מסביר איגי פופ את הלך הרוח שלו ביצירה – "התרגשתי לכתוב ליריקה ישירה, לא משהו רגשי מדי או עמוק יותר, יותר כמו עיתונאות, בלי יותר מידי שאלות, מתי? איפה? השארתי את הסיבה מדוע? כי זה נהיה מורכב מדי. אבל הכנסתי את תחושתי לגבי זה. זה היה פקק עבורי, זה היה הדבר הגדול שקרה בחיי, וכל השאר אני חושב, כבר כמעט שנה. אם עדיין היו מכתירים איש השנה, זה היה הנגיף. "

איגי פופ שהקים לקראת שנות השבעים את ההרכב "הסטוג'" הוא מוזיקאי רוק וPאנק הממשיך לפעול עד היום, בישראל הוא ביקר לראשונה בשנת 1988 וקיים מופע באולם הסינרמה המיתולוגי, ביקורו הנוסף והאחרון בישראל היה בשנת 2007 כשהגיע עם הסטוג'ס למופע שהתקיים בגני התערוכה בתל אביב במסגרת פסטיבל הייניקן במהלכו העלה מספר אוהדים לבמה, צפו בתיעוד.

כמה רחוק אנחנו מצויים כעת מהימים ההם…:-(

 

הכי חדשים

חנאל ומכבית עושים שמח בבית ליסין

בס"ד (בסיעתה דשמיא) נפתח כך כדי להכניס לאווירה כבר מהשורה הראשונה. אמש נכנסתי לאולם מס 1 של...

המקומי כבר לא מובן מאליו ברמת גן

מבט ראשון - אשכול תערוכות חדש ברמת גן בימים שבהם המערכה הצבאית כבר מאחור והחיים מנסים לחזור...

השיר שכולנו אהבנו הפך לרגע הכי מטריד בטקס המשואות

בין דממה לפסנתר - רגע אחד שמשנה הכול יש רגע אחד בטקס המעבר שבו הכול נעצר. הדממה עדיין...

בוי ג'ורג עוקף את בריטניה ונכנס לאירוויזיון דרך סן מרינו

השם של הזמר בוי ג'ורג' Boy George חוזר למרכז השיח, והפעם סביב תחרות האירוויזיון Eurovision Song Contest...

"היומן" – סיפור אהבה הופך למחזה

יש סיפורים שלא מתיישנים. הם פשוט מחליפים צורה. "היומן" הוא בדיוק כזה, ועכשיו הוא מקבל חיים חדשים...

הגיטריסט דייב מייסון הלך לעולמו בגיל 79

מותו של דייב מייסון Dave Mason מסמן פרידה מאחת הדמויות המיוחדות והפחות מתרברבות של הרוק הבריטי. הוא...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא