יום שישי, ספטמבר 25, 2026

בית המשפט דחה את החרם על TikTok

הוסר החשש בעולם תעשיית המוזיקה האמריקאית – השופט הפדראלי האמריקאי קרל ניקולס הורה על דחייה זמנית מהחלטת הממשל האמריקאי על הסרת אפליקציית TikTok מהחנויות המקוונות של גוגל ואפל. ההחלטה נתנה בעקבות פניה ליתן צו מניעה.

חברת ByteDanc  בעלת האפליקצייה  TikTok, עמדה אמש לפני המועד אחרון שהוקצב לה כדי להוכיח כי אין סיכון לביטחון הלאומי של ארצות הברית לגבי איסוף נתונים באמצעות החברה הנמצאת בבעלות סינית.

בבקשה שהופנתה לבית הממשל הפדרלי טענה החברה הסינית כי האיסור שהטיל ממשל טראמפ חורג מהסמכות הנשיאותית, מפר את זכויות התיקון הראשון של המשתמשים, ומכיוון שהוא שרירותי וקפריזי, הוא גם מתנגש בחוק הנהלים המינהליים. לטענת העותרים האיסור לא היה מונע על ידי דאגה אמיתית לביטחון לאומי, אלא על ידי שיקולים פוליטיים הנוגעים לבחירות הכלליות הקרובות.

החברה טענה כי השבתת האפליקציה מול השוק האמריקאי, תביא לירידה של בין 40% ל -50% מהמשתמשים הפעילים היומי שלה, שספק אם יחזרו.

עורך הדין ג'ון הול, אשר ייצג את האפליקציה טען כי המקרה הזה עוסק בחופש הביטוי, לדבריו TikTok היא אפליקציה, אבל היא יותר מכך. זו גרסה מודרנית של כיכר העיר … והיא ענקית. מאה מיליון משתמשים, שליש מהמדינה. אם האיסור ייכנס לתוקף, ההשלכות יהיו גדולות. זה לא יהיה הבדל מאשר שהממשלה תנעל את כולם מכיכר העיר ההיא, תתפוס אותה ותגיד לשליש מהמדינה שהיא לא מעוניינת לשמוע אותם. והממשלה תכננה לנקוט בפעולה זו בזמן בו הצורך בתקשורת הוא בשיא מוחלט – 37 יום לפני בחירות.

כזכור, לפני מספר ימים חשפנו כי האפליקציה הייתה אמורה להיחסם בארצות הברית ועולם המוזיקה האמריקאי היה בסכנה לאחר שאמנים רבים עשו שימוש ברשת החברתית הזו לקידום שירים חדשים עוד בטרם יגיעו ליוטיוב או רשתות אחרות.

 

 

הכי חדשים

הילד הזה נשאר איתנו

יום עצוב עבר היום על עולם התרבות הישראלי. כמה מאנשיו החשובים הלכו לעולמם. אולם כאן נבקש לעצור...

ויתרתי מכינים לנו פירה בתוך הראש

יש להקות שמתפרקות ונעלמות. יש כאלו שחוזרות כדי להתרפק על העבר. ויש את ויתרתי, שמעולם לא ממש...

בשניים זה כבר ריקוד: דור הכוריאוגרפים הבא עולה לבמה

הדור הבא של הכוריאוגרפיה הישראלית כבר מסמן את דרכו אל הבמה. שישה יוצרים ויוצרות צעירים יציגו שש...

אפרת חן מבקשת: תראה אותי

אפרת חן כבר הצליחה לגרום לארבעה כיסאות להסתובב לעברה. כעת היא מבקשת משהו מורכב יותר: שמישהו יישאר...

נונו שרה את האהבות שנשארות איתנו

נעמי אהרוני גל, נונו, משחררת את ״האהבות שלנו״, שיר הנושא מסרטו החדש של אבי נשר. הפעם היא...

שלום לך אחותי: ריקי גל נפרדת משרית בשיר חדש

ריקי גל משיקה את "שלום לך אחותי", שיר אישי על אחווה, פרידה וזיכרון. גל כתבה את המילים...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא