רוקפור פתחה את פסטיבל דוקאביב 2020
הסרט הדוקומנטרי של גד אייזן פתח את הפסטיבל, כל הפרטים

אמש נפתח פסטיבל דוקאביב לשנת 2020 בסימן הריחוק החברתי שנכפה עלינו מאז החורף בעקבות מגיפת הקורונה.
אירוע הפתיחה הוקדש ללהקת רוקפור ולסרט הדוקומנטרי "מכונת הזמן" שצילם ביים והפיק גד אייזן עם חומרים עכשוויים לצד חומר ארכיוני נדיר במיוחד מהתקופה בה קיימו סבב הופעות מחוף לחוף בארצות הברית. המשפט "רוקפור יותר טובים מרדיוהד" נאמר בידי מנהל חברת התקליטים שלקח את הלהקה תחת חסותו, משפט שבהתהווה זרמים אחרים בלוח הזמן אכן היה יכול להפוך לעובדה מוצקה אך המוזיקאים הצעירים הלכו לכיוון אחר בהמשך הדרך.



הסרט לוקח את הצופה 30 שנה לאחור, ומציג את סיפורה של הלהקה אשר הוקמה בשנת 1988 ע"י אלי לולאי וברוך בן יצחק, לפני עשרים שנה יצאה הלהקה למסע הופעות שנמשך ארבע שנים באמריקה, אחת מנקודות המפתח בעלילה הוא הרגע בו הסולן אלי לולאי עוזב וחוזר לארץ. זה לקח עשור שלם כדי שיתעשת ויחזור להרכב כדי לקבל את אהבת הקהל שוב ושוב.

מתחם בית רומנו והתדר ארחו את אירוע הפתיחה כאשר לאחר הקרנת הסרט קיימו חברי הלהקה מופע פריצה אשר שודר ברשתות עבור הקהל הרחב.
גם השנה פסטיבל דוקאביב נותן במה רחבה לתחום המוזיקה ואוצר תריסר סרטים נוספים רק בנושא המוזיקה. הנה רשימת כל הסרטים בתחום המוזיקה, ביניהם המבט של שארל אזנבור, בילי הולידיי, נטע אלקיים ועמית חי כהן, הגו-גוז, הפסנתר בתחנת הרכבת סבידור, רוק נגד גזענות, פליקס בארץ הפלאות, נוקטורן, פצצות בדרך לסוף העולם, רובי רוברטסון והבנד, ריימונד אל בידאוויה, שובר גלים. כל הפרטים כאן.
לחובבי ז'אנר הסרט הדוקומנטרי צפויות הפתעות נוספות במהלך הפסטיבל שימשך עד לתאריך 7 בספטמבר. יתקיימו הקרנות בכורה נוספות לסרטים ישראליים, שילוו בשידורים מאולפן דוקולייב בהשתתפות היוצרות והיוצרים.
לחצו לעיון ברשימת הסרטים הישראלים המלאה
אירוע הפתיחה הכולל את ההופעה בתדר