כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנהחדשות מקומיותמוזיקה בצל מגיפת הקורונה

דמי אבטלה ישולמו גם לעצמאי עולם התרבות

הפרילנסרים בתחום המופעים והתרבות יקבלו דמי אבטלה, ובמשרד הבריאות שוקלים להגדיל גם את כמות הצופים, כל הפרטים

ועדת העבודה והרווחה בכנסת אישרה היום  צו של שר העבודה והרווחה איציק שמולי אשר יאפשר תשלום דמי אבטלה לפרילנסרים בעולם התרבות, זאת ביוזמת השר ומנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר ובשיתוף פעולה עם יו"ר הוועדה חיים כץ ושר התרבות חילי טרופר. ראוי לציין כי בשבוע שעבר הגיעו הזמר עידן עמדי וטכנאי הסאונד ליאור טבת לישיבת הוועדה והציגו את עמדתם של האמנים ועובדי המופעים אל מול הוועדה.

על פי סעיף 6 לחוק הביטוח הלאומי, שר העבודה והרווחה, באישור ועדת העבודה והרווחה, רשאי לקבוע בצו כי מבוטחים העוסקים בסוג העבודה מסוים או נתונים בתנאי עבודה מסוימים ייחשבו כעובדים שכירים על פי חוק, או כעובד עצמאי או כמי שאינו עובד ואינו עצמאי.

שר העבודה והרווחה, איציק שמולי החליט להרחיב את הצו שיחיל את הצו על אנשי צוות מקצועיים בתחום הטכני או האומנותי בהפקות אודיו-ויזואליות וביניהם: צלמים, טכנאים דיגיטלים, תאורנים, מקליטים, בום-מנים, מעצבי תלבושות, מלבישים, מאפרים, עוזרי הפקה ועוד.

התנאי לצורך הכרה באיש צוות מקצועי כעובד שכיר בהסכם מראש לתקופה של רבע שנה לפחות או השתתפות בחמישה ימי הפקה לפחות או השתתפות בסדרה אחת למשך לפחות שלושה ימי הפקה. לאחר שאושר היום הצו בוועדת העבודה והרווחה, שר העבודה והרווחה איציק שמולי יחתום על הצו לאלתר. תחילת הצו באחד בספטמבר והוא יחול על הסכמים שנחתמו מיום זה ואילך וגם על הסכמים שנחתמו קודם לכן ועומדים בתנאים כשלאחר צבירת שישה חודשי תקופת אשכרה יוכלו העובדים לקבל דמי אבטלה.

כך הודיע ח"כ איציק שמולי, שר העבודה והרווחה במהלך ישיבת הוועדה –  "עובדי ענף התרבות נפגעו קשות במשבר הקורונה ואין לי שום כוונה להפקירם מאחור. המשבר הזה חשף במיוחד עד כמה רשת הביטחון שלהם חסרה והם מופלים לרעה. התיקון שאנו מובילים, בשיתוף עם יו"ר ועדת העבודה, מנכ"ל הביטוח הלאומי ושר התרבות, הוא היסטורי ומשנה חיים בעבור רבים מתוכם. אלפי עובדים יעברו מאחורי הקלעים לקדמת הבמה מבחינת רשת הביטחון החשובה שהמדינה תספק להם מעתה ואילך".

כך מסר שר התרבות והספורט חילי טרופר במהלך הישיבה – "אישרנו היום בועדת העבודה והרווחה דמי אבטלה לאנשים שהכי זקוקים לכך בעולם התרבות. אנחנו מתעקשים לדאוג גם לאנשים שלפעמים הופכים שקופים. עולם התרבות חווה ימים מורכבים והאחריות שלנו היא להעניק לכל אותם עובדים ביטחון כלכלי לטווח ארוך. עבדנו לילות כימים כדי שהתיקון החשוב הזה יתקיים ויכלול בתוכו את כל מי שזקוק לכך. אני שמח ומברך על המהלך החשוב והשותפים לו, מדובר בתיקון חשוב וחיובי."

ובתוך כך, במהלך ישיבת הוועדה הודיע המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו כי בכוונת משרד הבריאות להכניס את אולמות המופעים לתוכנית הרמזור במטרה להגדיל את כמות הקהל באירועי תרבות – "…הכיוון הכללי הוא מתווה הרמזור, חלוקת הארץ לאזורים. רוב הארץ היא ירוקה. המתווה הירוק מדבר על אפשרות של התכנסות של עד כ-60 אחוז מהתפוסה ועד מקסימום של מאה איש, אבל נאפשר להגדיל ביחידות של 100, לפי מספר הכניסות. לדעתי ברוב המקומות נוכל להגיע ל-500 ואפילו יותר, ומקומות גדולים נוכל להגיע לאלף איש. המתווה לא סגור לחלוטין".

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d