פס קול שבועי

ישי ריבו – אלול תשע"ט

אלבומו החדש של ישי ריבו ממשיך לשמר את הקו המוזיקלי שהפך אותו לאחד הזמרים והיוצרים האהובים על מגוון קהלים

חמש שנים חלפו מאז חגג הזמר והיוצר ישי ריבו את השקת אלבום הבכורה שלו "תוכו רצוף אהבה" שהפך לסוג של מונומנט ביצירה הישראלית היהודית, אפשר לומר בלי בושה – יצירה קאנונית. גם את השקת אלבומו השני לא החמצנו, מוזיאון תל אביב לאמנות.

לא רק שקולו הנעים משרה על המאזין אווירה של ללכת שבי אחריו אלא שעיבודיו המוזיקלים עשויים בצורה נכונה, מדוייקת ונקיה, כאן בבלוג הספקנו לעקוב אחר פועלו מאז ועד עתה לא פעם ולא פעמיים.

כיום, ישי ריבו משיק אלבום חדש, רביעי במספר, שמו בפשטות "אלול תשע"ט" מציין את העת בה הוא יוצא לאור. אלבום הכולל תשעה שירים הנוגעים בדיוק בזמנים הללו של האמונה היהודית, הזמנים הללו שהמאמינים מתכנסים השכם בבוקר לומר תפילות סליחה ומכינים ומכוונים עצמם לקראת חגי תשרי – ראש השנה העברי ויום הכיפורים, שיאם של המועדים ביהדות.

האלבום מכנס פיוטים משלל העדות והמסורות – מיהדות ספרד ועד אשכנז, פיוט מרוקאי מכאן ושיר של הרב קרליבך מאידך, סוג של קיבוץ גלויות תחת אמונה אחת.

אחד הדברים היותר מרתקים באלבום הוא בעצם תוך כדי ההאזנה לשירים, העיון בטקסטים ובקרדיטים למקורות העתיקים שמן הסתם יכולים לקחת אדם שנפשו סקרנית להמשיך ולתור, בעצם כמו שישי ריבו עשה בעצמו, אחר אותם המקורות, לתהות על אותם פייטנים קדמונים שכתבו טקסטים המוקדשים לאמונה הטהורה וההתבטלות של האני אל מול האלוהות הכל יכולה, אמנם בעין של ספקן ואפיקורס העניין יעלה המון שאלות והינף יד בתנועה מזלזלת, אך אני באופן אישי סבור שזו הזדמנות לחקר קצרצר שיזכיר לכל מאזין כי בעצם אנחנו מגיעים מאותם יסודות עתיקים שהם הסיבה להמשכיות שלנו כיום כאן, עכשיו ובאופן הזה.

אחד מהכותבים הוא הפייטן הרב יהודה בן שמואל אִבְּן בַּלְעַם שחי בספרד לפני יותר מאלף שנים, הפיוט שלו – "בן אדם" או כפי שהוא מוכר יותר – "בן אדם מה לך נרדם…" הנחשב כאחד מפיוטי הסליחות הכי מוכרים, אך לא כולם יודעים שאבן בלעם כתב אותו…

גם הפייטן רבי אברהם אבן עזרא, אף הוא מיהדות ספרד מתור הזהב, נחשב פילוסוף גדול ועוסק בחקר המקרא, על שמו הפיוט "לך אלי תשוקתי", נכלל באלבום.

בחלק מהשירים והפיוטים משתף ישי ריבו פעולה בשירה ובדואטים עם זמרים נוספים, ביניהם הזמר החרדי חסידי מוטי שטיינמץ שקולו נישא ממש כתפילה מלאה בתחנונים ורגש, בעמיר בניון המוכר מהצד המזרחי, ושוב, הכליזמר החסידי חיליק פרנק מכאן ועקיבא תורג'מן, המיטיב לשיר פיוטים מאידך.

על עטיפתו של האלבום נכתב שמו ושם האמן גם באותיות בשפה העברית וכן בכתב ברייל, נגישות….

את השקתו של האלבום יחגוג ישי ריבו במופע חגיגי עם להקה המונה תריסר מוזיקאים במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב בתאריך 7 באוקטובר, כאן כרטיסים.

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: