יום שני, אוקטובר 12, 2026

הנבואה נתנה לנגנים: Tatran with Forsee

אלבומם החדש, השלישי במספר של שלושת הנגנים יוצרים, תמוז דקל, אופיר בנימינוב ודן מאיו המוכרים לקהל הרחב בטייטל Tatran הוא מעין המשכו של האלבום הקודם, הראשון "Shvat" שיצא ארבע שנים מוקדם יותר. האלבום "Forsee" או בתרגום שמו לעברית – חזיון, צפייה לעתיד, אפילו נבואה, היכולת לראות מראש את מצב הדברים, בין אם על סמך נתונים קיימים ובין אם בזכות יכולת נבואית מושרשת, הנו מעין דיפלומה של מכון תקנים איכותי וקפדן הקובע במפורש כי הפיוז'ן של השלישייה הזו הוא יצירה טהורה, מהודקת ועשירה.

למרות שאין שימוש במיתרי קול, שירות או מלמולים ביצירות שבאלבום, טאטרן הם כור היתוך פעיל המצליח לצקת יחדיו שלל סגנונות והשפעות מוזיקליות המגיעות מתחום הג'אז, הפוסט רוק הדכאוני והשחור, האוונט גארד הנסיוני והאינדי האלטרנטיבי העכשווי לכדי תבשיל או בעצם ארוחה מהודקת ונכונה באחת עשרה מנות.

האלבום הנפתח ביצירה המתגנדרת בטייטל "Panta Rhei" הוא מעין זרימת רוחות אלקטרוניות המבשרות את ההמשך, בבחינת פתיח היושב על יסודות עמוקים ועתיקים המגיעים מיוון בעת העתיקה, באשר שם הקטע שפרושו "הכל זורם", מתייחס להגותו של הפילוסוף היווני היראקליטוס שאמר פעם "אף אדם לא צעד בתוך אותו הנהר פעמיים, מכיוון שזה אינו אותו הנהר ואינו אותו האדם".

עם אמירה נוקבת וחכמה שכזו מוצאים שלושת היוצרים של טאטרן את הפתח או השער דרכו הם מזמינים ומכנסים את המאזין לצלול אל תוך החוויה העכשווית שלהם.

מכאן ממשיכים חברי ההרכב ברצועה השניה, קטע הנושא של האלבום "Forsee" במעין נעימה מלודית המזכירה במעט השפעות מ"אווז השלג" של להקת כאמל. מנסים לפתות את המאזין ולטשטש את התודעה שלו מול הסביבה, לשקוע במעין אופוריה של צלילים רכים.

הקטע השלישי כבר חוזר היישר אל מוטיבים מוכרים פחות או יותר מהאלבום הראשון, אקורדים הנשברים חזור ושוב בלוויית ביט ומקצב רפטטיבי – "Filtered Thoughts".

הקטע הרביעי באלבום חוזר היישר לעולם הג'אז הטהור פחות או יותר ומשווה גוון חדש לאמירה פיוז'ן, "Arba" או בפשטות "ארבע".

הקטע החמישי, ממש החציון באלבום כבר לוקח את המאזין למחוזות של פרוגרסיב רוק מזוקק הן מבחינת המבנים המוזיקלים המורכבים והן מבחינת צבעי הצלילים והחזרה על המוטיבים.

וזהו, אין לי שום כוונה להגיש כאן עבודת גמר או ביקורת מפורטת יותר מידי, אני סבור שהבהרתי כי השלושה הללו לא מתעסקים בשטויות כמו להיטי פופ חד זמניים, ומחברים את החלומות המוזיקלים שלהם לתודעה גבוהה יותר ואינטלקטואלית יותר מהממוצע בימינו אלו. אני סבור שדי במידע זה כדי לסקרן ולעורר את התשוקה להאזין לאלבום במלואו, הנה כאן.

בעצם, על ההצלחה של טאטרן אין צורך להכביר מילים, ובשנה האחרונה הם בכלל פעלו מתחת לרדאר של התקשורת, לא היו זקוקים לה כלל, המוניטין עשה את שלו. כבר מהפעם הראשונה שחוויתי הופעה שלהם שהיתה עמוסה בקהל אשר הגיע מכל רחבי הארץ, מהצפון ועד הנקודה הכי דרומית, נערים בפלאנל משובץ וסנדלים ת"נכיות או חובבי פיוז'ן באשר הם מלאו את המועדונים בהם הם הופיעו, מאז ועד עתה, די רחוק מהעט המושחזת של מבקרי המוזיקה.

ואמש הם הוכתרו שוב כמופע סולד אאוט במועדון בארבי שם נחגג באופן רשמי עניין השקת האלבום, הנה כמה תמונות ששלומי פינטו טרח והביא עד לכאן, על התאורה ליאור מייטל. תודה

 

הכי חדשים

מה שהיה לי בית: ישי שוורץ והקול השקט של ההדף השלישי

מי שמכיר את ישי שוורץ מעולם המטאל והרוק הכבד, רגיל לפגוש אותו בסביבה מוזיקלית אחרת לחלוטין. במשך...

מוסא: כשמשה רבנו פוגש את הגנאווה בלב הסהרה

יש משהו כמעט סמלי בשני מוזיקאים ישראלים שיוצאים אל המדבר כדי לחפש צלילים חדשים. במיוחד כאשר מדובר...

נטליה אוסיפובה חוזרת לישראל: כוח הטבע עולה על הבמה

יש רקדניות שמצטיינות בטכניקה, אחרות ניחנות בכריזמה בימתית יוצאת דופן. מדי פעם מופיעה רקדנית שמצליחה לחבר בין...

דוד ד'אור חוגג 35 שנות קריירה עם תזמורת ואורחים

יש קולות שמזהים כבר בצליל הראשון. דוד ד'אור הוא בהחלט אחד מהם. במשך שלושה עשורים וחצי הוא...

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

NEXT 2026 – שישה כוכבים, 15 אלף זמרי ליווי ואני בכורסה בבית

האצטדיון שר, אני צפיתי מהסלון ביום ראשון בערב, נמשכה באצטדיון רמת גן סדרת מופעי NEXT 2026. שישה מכוכבי...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא