יום שישי, אוקטובר 30, 2026

יום הולדת לתחנת הרדיו "זה רוק"

חגיגת יום הולדת לציון שנה להיווסדה של תחנת הרדיו הצפונית "זה רוק" אשר החלה כפרויקט אינטרנט ובהמשך כתכנית רדיו ניסיונית במסגרת שידורי מכללת אורנים עד שיצאה לדרך עצמאית, התקיימה בסוף השבוע במועדון Wunderbar בחיפה, תומר שיינפלד הגיע לאירוע כדי להביא קצת מהמראות. רפורטז'ה.

'רדיו זה רוק' החל דרכו בשנת 2014 כעמוד פייסבוק שריכז מידע אודות הופעות וקליפים של מוזיקת רוק מהארץ ומהעולם. בשנת 2015 התפתח המיזם  והחלה תכנית בשם 'זה רוק', ששודרה ברדיו אורנים בהגשתם של יובל יוספסון וירון חכם, שניים ממנהלי הדף 'זה רוק' בפייסבוק. התוכנית הוכיחה כי קיים ביקוש בארץ למוזיקת רוק ומטאל בפורמט רחב יותר משעת שידור אחת לשבוע.

בשנת 2017 אחרי כניסת התאגיד החדש, ושינוי מבנה ומהות התחנות 88 ורשת גימל, נוצר חלון הזדמנויות לספק אלטרנטיבה למאזיני התחנות המסורתיות על הסקאלה והגרעין של 'זה רוק' שכלל כבר שישה מנהלי קהילות מיומנים מהתחום החליט לפתוח קמפיין גיוס מימון המונים בהדסטארט לגיוס הכספים הנדרשים להקמת תחנה אינטרנטית שתיתן מענה ובמה לרוק מהארץ ומהעולם.

ההיענות לקמפיין הדסטארט הייתה עצומה והכסף גויס במהירות, מה שהוכיח שוב את הביקוש הרב למוזיקת רוק.

יובל יוספסון, אחד היזמים והעומד מאחורי דף הפייסבוק ותכנית הרדיו באורנים, לקח על עצמו את הניהול השוטף של התחנה ובתמיכתה של זוגתו ליאת בלו, שגם היא ממקימות המיזם, ובנוסף להיותו מפיק עצמאי ומנהל קמפיינים לגיוס מימון המונים בתעשיית המוזיקה, החל להקדיש את כל זמנו ומרצו לניהול וביסוס רדיו זה רוק.

כאמור בסוף השבוע התקיימה החגיגה במועדון החיפאי ואת הבמה אכלסה בזה אחר זה שורת האמנים שכללה את סוג ב, שני פלג, צ'צ'ה מיליטו ואיתי מזילו, שירן בנד, סקארדסט, אלקטריק בלו, זה רוק בנד.

הכי חדשים

גאווה ישראלית: הצלילים שחזרו למרוקו

לפעמים המוזיקה מצליחה לחצות גבולות שהמציאות הפוליטית מתקשה לעבור. אמש, חמישי 29 באוקטובר, קיבלנו לכך תזכורת מרגשת...

הקליק האחרון: הפאנק לא מת, הוא רק הזדקן

הכול התחיל במרתף שחור בדיזנגוף יש סרטים שאתה צופה בהם, ויש סרטים שלוקחים אותך בחזרה אל החיים שלך....

דיק טרנטון: מי רצח את ההיגיון?

,מה קורה כשבלש חוקר שלוש תעלומות רצח, אבל בכל פעם ההיגיון בורח מזירת הפשע? ואם זה לא...

שעות לפני מנורה: מי העלים את איתי לוי מהאינסטגרם?

יש ימים שבהם הכול אמור לעבוד כמו שעון. האורות מוכנים, הנגנים נערכים, אלפי כרטיסים כבר נמכרו והקהל...

מאיכילוב ועד הפרלמנט הגרמני: המוזיקה חוצה גבולות

יש מי שמגיע לאולם קונצרטים כדי לשמוע מוזיקה, ויש מי שהמוזיקה צריכה להגיע אליו. ילד המאושפז בבית...

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...