יום רביעי, יולי 29, 2026

שיר אהבה לא סטנדרטי

הקרנת הפרמיירה לסדרת הדוקו מבית היוצר של חברת YES אודות חייו של הזמר והיוצר המנוח אריק איינשטיין במלאת ארבע שנים ללכתו בטרם עת, השדרן והעורך המוסיקלי טוני פיין הגיע על מנת להביא את המראות.

אריק איינשטיין, תצלום ארכיון

הקדמת הבלוג – לפני ארבע שנים רשמתי את המילים הללו – "הסיפור האישי שלי עם אריק מתחיל אי שם בין שנות השישים לשבעים, כילד קטן בשכונה מול סומייל בצפון תל אביב, כאשר אריק וחבורתו הקימו את "הגר" משרד הפקות שפעל במרתף מתחת למסעדת "כתר המזרח" בה נהגתי לאכול את ארוחותי כבן לאם עובדת. לא פעם ישבתי ליד אריק במסעדה כשהוא וחבריו מנסים להצחיק את הילד הקטן ששרץ במסעדה…לימים ככבו כל אנשי המסעדה על עטיפת אלבומו ‏"יושב על הגדר" בו שיתף פעולה עם יצחק "צ'רצ'יל" קלפטר בשנת 1982. המופע היחידי שראיתי בו את אריק שר התקיים בגני התערוכה בתחילת שנות השבעים במסגרת "עיר הנוער", אז קראו להרכב – "אריק איינשטיין והצ'רצ'ילים", ההרכב שחימם אותם והיה בתחילת דרכו נקרא "תמוז", כן, אפשר לאמר שאני סוג של "פורסט גאמפ" בקטעים האלו…"

מאז לכתו של אריק, בטרם עת, התקיימו מספר ערבי מחווה לזכרו בהשתתפות מה שקרוי "מיטב אמני ישראל לדורותיהם", במסגרת הבלוג סיקרנו את המופעים הללו, בפארק הירקון ובמועדון בארבי בתל אביב (התצלומים של הכתבות מצויים בלינקים בגוף כל כתבה…)

כעת, במלאת ארבע שנים למותו של אחד מענקי התרבות הישראלית בזמר ובמשחק, אריק איינשטיין, מעלה חברת  yes דוקו סידרה תיעודית, אשר באמצעות שימוש בארכיונים ובסיפורי עדויות אישיים מגישה את האפוס בחייו של אריק המנוח. מדובר בסדרה ביוגרפית-מוזיקלית חדשה המספרת את סיפורו של אריק איינשטיין – האיש שסיפורו הוא גם סיפורה של ישראל, העיר תל אביב ואנשיה.

ביום רביעי האחרון  8.11.2017, חגגו יוצרי הסדרה אבידע לבני ואסף אמיר את השקת הסדרה בפני מוזמנים במתחם הסינמטק בתל אביב. בשורת הקרדיטים לאנשים שמאחורי הסדרה מן הראוי לציין בנוסף את יואב קוטנר, תמר קיי, דוד זריף, יונתן אברהמי, לילי יודינסקי, דרור נחום וכמובן קרן רבינוביץ ומפעל הפיס שממנו את הפרויקט המבורך הזה.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

בין האורחים שכיבדו את ההזמנה מצוייה שורה ארוכה של אנשים שתחנות חייהם נקשרו באריק, ביניהם ג'וזי כץ, מוני מושונוב, מיקי גבריאלוב, יענק'לה רוטבליט, נתן זהבי, פיטר רוט, אלכס אנסקי,  צבי שיסל, מאיר ישראל, ישראל גוריון, קוואמי (אייל פרידמן) ועוד.

כאמור טוני פיין נכח בערב הפרמיירה והביא את התמונות.

פרקי הסדרה יוקרנו בימי רביעי בשעה 21:00 החלת מתאריך 22 בנובמר בערוצים yes דוקו וב-yesVOD.

 

הכי חדשים

קהילת הנובה ושורדי השבי חוזרים יחד אל רחבת הריקודים

כמעט שלוש שנים חלפו מאז בוקר השבעה באוקטובר במסיבת הנובה. האירועים הקשים ממשיכים ללוות את השורדים, המשפחות...

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

מ״תרבות אגודה״ אל ״עוד נרקוד״: בוי ג׳ורג׳ בוחר צד

בוי ג׳ורג׳ משיק שיר חדש, חוזר לטבח נובה ומאשים את השוכחים. התוצאה מציתה סערה בינלאומית, שמרחיקה הרבה...

בתוך יער המטפחות של ״פרטיזניה״

אמש התקיימה בתיאטרון ענבל הפרמיירה החגיגית של מופע המחול ״פרטיזניה״. את היצירה יצרה הכוריאוגרפית סתיו סטרוז׳ בוטרוס....

שרית חדד ואלה יוצאות אל הלילה

השמש נפלה לים, אבל השבוע של שרית חדד רק מתחמם. אחרי ההכרזה על פארק הירקון, מגיע כעת...

תזכור אותי: מירי מסיקה פוגשת את הרחבה של עופר ניסים

מירי מסיקה ועופר ניסים נפגשים לראשונה בשיר רשמי. החיבור נשמע טבעי, למרות המרחק בין העולמות המוזיקליים. מסיקה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

טוני פיין
טוני פיין
אנטוני "טוני" פָיין היה עורך מוזיקלי, מפיק תוכניות רדיו ושדרן רדיו ישראלי ב"קול ישראל" במשך ארבעים שנה. ערך והפיק תוכניות מוזיקה רבות ברשת ג', ובהמשך מונה לעורך האחראי של התחנה. מ-1978 עד 1995 היה העורך והמפיק של תוכנית הרדיו הפופולרית "חדש, חדיש ומחודש", בהגשת שוש עטרי, מ-2009 החל לערוך ולהגיש תוכנית רדיו יומית לצד עופר נחשון, "באוויר", בה מושמעים שירים ישראלים חדשים ומתארחים אישים שונים באולפן. לאחר מכן ערך פיין את התוכנית, שהגישה רויטל עמית. פרש בשנת 2016 ומאז הוא פעיל במסגרת הבלוג.

מבזקים

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא