יום ראשון, ספטמבר 13, 2026

מלכלכים את האוזניים בסילבסטר

הלכלוך חוזר היישר לאוזן כדי לחגוג את סופה של השנה הגריגוריאנית, הנה כמה מילים וצלילים, גם התחנפויות, גם הגרלות!!

המלכלך של הסצנה, לאון פלדמן. צילום: יובל אראל
המלכלך של הסצנה, לאון פלדמן. צילום: יובל אראל

מה לכלוך? נו, לכלוך באוזן, הליין האינדי שמינדי הבועט נושך ולעיתים שורט שלאון "נפולאון" פלדמן הוביל ביד רמה ובזרועה נטויה באולם הצר והארוך (עוד בימים שהוא היה סתם צר ולא ארוך) באוזןבר, ממש מעל חנות הדגל של האוזן השלישית בבניין של קולנוע מקסים המנוח, כבר חלפו שלוש שנים מהלכלוך האחרון והנה הוא חוזר!!!

אז, דיקטטורים לא יהיו לנו, נערי מקהלה גריגוריאנית גם לא יהיו, אבל את השעות במהלכן תסתיים שנת 2015 ותיכנס שנת 2016 כדאי ורצוי מאוד לחגוג בערב "לכלוך באוזן" המתוכנן להתקיים ביום חמישי השבוע באוזןבר החל מהשעה עשר ועד השעות הקטנטנות של שחרית יום שישי עם הטייטל "לכלוך בסילבסטר".

מה לנו ולסילבסטר הזה וללכלוך הזה ולחגיגות האלו? האמת, כלום, אולם כל המילים הללו הן סתם כיסוי ותירוץ לערב במהלכו יופיעו זו אחר זו ימבה להקות מההארדקור (ליבה) של הסצנה העצמאית האמיתית (לא המזוייפת) במוסיקה המקומית, שמות מעניינים, מאתגרים וככל הנראה גם מוזרים יככבו במהלך הערב, הנה אחד מהם – OSOG, גם כן שם ללהקה, אלו בכלל רוקרים ומטאליסטים כבדים שהחליטו לעשות קצת אמריקנה מעודנת, מעין בלו גרס על כלי מיתר עשויים מעץ בלי טיפת חשמל, או למשל ארגון מוסיקלי המכנה עצמו בשם הכל כך חינני "שיטי סיטי", לא הייתם רוצים להיתקל בהם בשעת לילה מאוחרת ברחוב צדדי ולהתעמת עם השאלה שככל הנראה תצוץ – "יש'ך שקל?".

עוד כהנה וכהנה הרכבים, ממש מוזרים, אני בטוח שיש ביניהם כאלו שחובשים נוצות וגלגלים על ראשם באופן שוטף, הם בטח גם עושים הרבה רעש עם הרבה קצב בכל מיני סגנונות מוסיקליים, ובעצם בואו נעשה חישוב מתמטי פשוט, הנה, יש כבר שמונה הרכבים שנשבעו בהן צדק שייטלו חלק בערב, זה אמור לעלות חמישים שקלים חדשים לכל צופה בערב האירוע בקופה, אם תחלקו את החמישים שקלים חדשים בשמונה להקות תקבלו משהו כמו 6.25 ₪ ללהקה, כאילו המחיר הכי זול שתוכלו להשיג עבור הופעה, זה ישאיר לכם הרבה כסף לאלכוהול שיימכר במבצע 1+1, למרות שאני מעריך שאיזה ערק או וודקה תעשה סיבוב צ'ייסרים בין הקרובים לבמה ומעבר לכך.

תכלס, מדובר בערב פסיכי במהלכו יופיעו שמונת ההרכבים הפרועים האלו – OSOG , שיטי סיטי – ShittyCT, Sputnik Hi Fi ספוטניק היי פיי, The Boom Boom Boys , Skarate KID The Turbans Mistypes , Mamashkanta.

אז הנה לינק לרכישת כרטיסים מקוונת בסך 45 ₪ (שזה יוצא 5.62 ₪ ללהקה, עוד יותר זול…)

וכעת הפתעה! בין הקוראים שיגיבו כאן ויסבירו מדוע מגיע להם דווקא, יוגרלו שתי הזמנות זוגיות לאירוע, שזה אומר ארבעה גולגלות יזכו מן ההפקר!!.

 

אז בסוף, כשנמאס לי לחפור ולשכנע אתכם הקוראים להגיע, תגיעו באמת, הנה פליי ליסט שהוכן בידי אדם המבקש להישאר בעילום שם ובו תמצאו ייצוג לכל ההרכבים שירקדו על הקבר של סילבסטר בלכלוך באוזן הקרוב, חמישי, 31 בדצמבר, אוזן בר, ממש מול דיזנגוף סנטר, בואו!!

הנה לינק לאיוונט תאטנדו ותשתפו לחברים\ות…

 

 

הכי חדשים

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

4 הערות

  1. מיקי נראה לי שהתכוונת למוזיקה איכותית טובה ולא סתם מוזיקה מקומית, כי לרוב יש פה רק מוזיקה "עממית", ולאו דווקא מתעסקים באיכות- כמו החבר'ה האלה.

  2. הזוכים המאושרים קיבלו הודעה ישירות למייל, לכו לגהץ את נעלי הריקוד ולהבריש את הבלייזרים, לאון ימתין לכם עם צ'ייסרים בכניסה 🙂

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא