ריח הים של מיקי גבריאלוב
מיקי גבריאלוב משיק את אלבומו החדש "ריח של ים", מופע חגיגי במועדון זאפה תל אביב, חמישי, 11.09.2014. נכח, נהנה ומדווח – יובל אראל. תמונות וקטעי וידאו מתפרסמים גם בכתבה בבלוג "Sharonews".

אין ספק כי מיקי גבריאלוב נמנה על אותם מוזיקאים, יוצרים ומבצעים מהגדולים הפעילים בארץ, שיריו של מיקי נחשבים כחלק בלתי נפרד מפס הקול הישראלי עשרות בשנים.
בשלושת השנים האחרונות עבד מיקי לצד שורת מוזיקאים ואמנים ישראלים כיצחק קלפטר, יוני רכטר, שם טוב לוי, אבי סינגולדה, ניצן עין הבר, אבישי כהן, אמיר שהאסר ואף הזמרת הטורקיה מחטפ דאמיר על מנת ליצור את אלבום השירים האחרון "ריח של ים" הכולל 13 שירים שאת רובם המכריע כתב והלחין מיקי גבריאלוב ובחלקם האחר הסתייע בשיתופי פעולה עם יענקל'ה רוטבליט, חנה גולדברג ואפילו שלמה המלך ככותבי תמלילים. אפשר לציין בשקט כי גם ביתו שירה גוייסה ליטול חלק באלבום בקולות, יחד עם מוזיקאים נוספים שקצרה היריעה מלנקוב בשמם כאן.
האלבום משמר באופן מוצלח את הצליל האופייני למיקי המשלב בין שירי בלדות פיוטיים ומרגשים לבין השורשים הימתיכוניים הנטועים בו ובמיוחד מאסיה הקטנה, מקדוניה, טורקיה וארמניה, ארצות לידתם של הוריו.

באופן אישי, מעבר להכרת השירים הרבים אותם יצר או נטל חלק ביצירתם, במיוחד מהימים בהם מיקי ואריק איינשטיין היוו אורגן אנושי חי ותוסס של מוזיקה והווי תרבותי פועם ושגור בפי קול (הי, סיפרתי כאן בבלוג בהזדמנות או שתיים על ילדותי סמוך למשרדי חברת "הגר" והחוויות עם קבוצת לול…), חוויתי את היצירה והעשייה המוזיקלית של מיקי במספר הזדמנויות, הן כילד שהיה עד למופע ההיסטורי של אריק איינשטיין והצ'רצ'ילים ב"עיר הנוער" של תל אביב בשלהי שנות השישים, מופע אותו חיממה להקת "תמוז", עוד אגדה מיתולוגית ישראלית, הן בשנים במהלכן ליוויתי את פרוייקט "מועדון הרוק הישראלי" מיסודו של שאול גרוסברג שהקימו לתחייה בתחילת המאה הנוכחית בסדרת מופעים שהוקדשו למוזיקה של שנות השבעים וביניהן נכללו אף איחודים של להקת הצ'רצילים בה מיקי היה אחד החברים והן במופע מיוחד וחד פעמי במסגרת פסטיבל הפסנתר לכבוד אלבומו המיתולוגי "בדשא אצל אביגדור" עת אירח שורת אמנים חשובים בביצוע השירים.
אם אמשיך ב"חפירה" כאן אציין אף כי פגשתיו לצד ביתו שירה הן בפסטיבל ימי זמר בחולון כאורחיה של ריקי גל והן כאחד מהקהל באחד המופעים במועדון הפסאז' כאשר ביתו שירה קפצה לביקור מולדת וערכה מופע מיוחד לחבריה ומשפחתה…

אבל כשמנערים אותי אני חוזר באחת מהפרץ הנוסטלגי להווה, אמש, במועדון זאפה תל אביב שהיה מלא עד אפס מקום בקהל רב שכלל בין היתר הרבה מאנשי התעשייה המוזיקלית והחברות המלוות את מיקי גבריאלוב כאנשי הליקון, עננה וכספית, הגיש מיקי מופע שערך קרוב לשעתיים וכלל 27 שירים הפורשים את תעודת הזהות המוזיקלית שלו מכל שנות העשייה והיצירה לצד כמה משירי האלבום החדש ובמיוחד השיר האחרון שהקליט יחד עם אריק איינשטיין כסקיצה שעובדה לאחר מות חברו הטוב לשיר מושלם "הנך יפה רעייתי" על פי מילותיו של התמלילן האולטימטיבי שלמה המלך מתוך ספרו "שיר השירים".
על השיר והחיבור ארוך השנים עם אריק איינשטיין מספר מיקי מעל דפי האלבום החדש כי לאחר שישה אלבומים משותפים, עשרים ושש שנה חלפו והנה, שבעה חודשים לפני מותו של אריק הם נפגשו במטרה לכתוב וליצור שירים חדשים ואת אלבומם המשותף השביעי, מיקי מספר כי המפגש המוזיקלי המחודש עשה לשניהם טוב ועורר שמחה בלבם, הוא השמיע לאריק כתשעה עשר שירים שאת חלקם תמלל בעצמו ובחלקם הלחין, מתוכם התלהב אריק מארבעה, שירים שכבר בוצעו בעבר, מיקי מוסיף ומספר על האווירה המצויינת ומלאת הרגש כשישבו באולפנו להקליט את השירות של אריק לסקיצה, אך רצה הגורל וחודש לאחר מכן אריק נפטר. לדבריו, בהסכמת בני משפחתו של אריק הוא הנציח את הסקיצה בעיבוד מוזיקלי אליו נרתמו חבריהם המשותפים יצחק קלפטר, שם טוב לוי ויוני רכטר כדי להפוך אותה לשיר שצורף לאלבום כמחווה לזכר חברו.
מיקי גבריאלוב, מלווה בנגנים ניר דנן בגיטרה יוקללי וקולות, שני שביט בגיטרת בס, יואב פולצ'ק בפסנתר קלידים וקולות, נרי פרידנר בגיטרות ובוזוקי, מתן קליין בחליל צד ויקיר פיטוסי על התופים פתח את המופע עם השיר הראשון מתוך האלבום החדש "היא אומרת לי", שיר שהושק לתחנות הרדיו ממש בתחילת הקיץ, עוד בטרם חווינו את המלחמה האחרונה, שיר הנוגע באקטואליה, על סיר הלחץ של החיים כאן ועל אסקפיזם לנשמה…
לאחר פרק הפתיחה מציין מיקי כי הנה חזרנו לימים נורמליים, פונה לקהל הרב ומצהיר כי מבחינתו הם יכולים לצלם ולתעד את המופע בשמחה רבה ובלבד שיהיו קשובים ואף נוטלים חלק בשירים (שהרי 99 אחוז מהם נמנים על המנוני המוזיקה שלנו…)

את הליין אפ ערך מיקי על פי נושאים ובחמש קבוצות המאגדות את השירים על פי הנושאים, השיוך לתקופות ויצירה, סגנונות והוויה, ובמיוחד החומרים המיתולוגיים שיצר יחד עם אריק איינשטיין לבין היצירה העצמאית לחלוטין ועד החוויה הימתיכונית שהפכה שגורה בפי כל, רובם אפילו לא יודע שמיקי הוא האיש העומד מאחוריהם. במופע זה העריף מיקי לבצע מתוך האלבום החדש שלושה שירים בלבד ולמעשה לייחד את רובו לאריק איינשטיין.
בתחילת המופע כאשר הוברר לי שאמנם מדובר במופע חגיגי בסימן השקת אלבום אולם ללא אורחים כמקובל במחוזותינו, חלפה בראשי המחשבה כי בעצם מיקי, עם גודל היצירה והכריזמה הדי מנומסת שלו על הבמה לא צריך חיזוקים מבחוץ, הוא הוא המרכז של היצירה.
הקהל אכן הפך לחלק בלתי נפרד מהמופע בהצטרפות לשירה ולמילים כמעט מכל שולחן, עניין שהלך והתפתח לקראת סיומו של הערב בחלקו הימתיכוני שלא אחד או שניים קמו מכיסאותיהם על מנת לרקוד ולמחוא כפיים.
ליל אמש היה אחד הערבים החזקים של המוזיקה בארץ, השקה נוספת נערכה במועדון צוותא לאלבומה של מורין נהדר הנע במחוזות הסהר הפורה, במגדל דוד בירושלים התקיימו אירועי מוזיקה מקודשת שסחפו קהל רב מרחבי הארץ, אבל כאן במועדון המאוד "מיינסטרימי" בעבר הירקון, פעמה הרוח של המוזיקה הישראלית השורשית הנטועה עמוק עמוק בגנום של חיינו, רוחו של אריק איינשטיין לצידו של מיקי גבריאלוב היא חלק בלתי נפרד מההיסטוריה המוזיקלית החווייתית של תל אביב.
לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע (כולל הליין אפ)
וידאו