שבת, אוקטובר 10, 2026

טל סונדק – ילדה במדים

שיר חדש נולד בעקבות גיוס בתו לצה"ל. טל סונדק הופך את הגעגוע, הגאווה והאהבה לשיר אישי שנוגע במשפחות רבות.

 שירים שנולדים מתוך רגע קטן בבית. אחרים צומחים מתוך שינוי גדול בחיים. "ילדה במדים", הסינגל החדש של טל סונדק, מחבר בין השניים. הוא נכתב בעקבות גיוסה של בתו הבכורה לצה"ל. גם גיוסה הקרוב של בתו האמצעית העניק לו השראה. התוצאה היא שיר אישי מאוד. במקביל הוא מצליח לגעת בחוויה ישראלית משותפת.

השיר מגיע בתקופה מיוחדת עבור סונדק. ב 23 ביולי יציין יום הולדת 50. השנה הוא גם מציין 25 שנות יצירה מוזיקלית. במקום להביט לאחור, הוא בוחר לספר סיפור חדש. הפעם הוא אינו עומד על הבמה. הוא ניצב לרגע בצד של האב שממתין בבית.

געגוע שמסתתר בפרטים הקטנים

כוחו של "ילדה במדים" טמון בפשטות שלו. אין בו הצהרות גדולות. אין ניסיון לייצר דרמה. המילים מתעכבות על רגעים מוכרים. שיחת הטלפון שמחכים לה. כניסת השבת. החיבוק הראשון בבית. כל פרט כזה בונה תמונה משפחתית חמה ואמינה.

הפזמון מעניק לשיר את מרכז הכובד הרגשי. האב מביט בבתו ומגלה שהילדה שהייתה על כתפיו כבר עומדת מולו כאישה צעירה. המדים אינם הנושא האמיתי. הם מסמלים את המעבר מילדות לעצמאות. מכאן גם מגיעה עוצמתו של השיר. הוא מדבר על שחרור, על אהבה ועל היכולת לשחרר בלי להפסיק לחבק.

מאור תיתון כתב והלחין את השיר בשפה ישירה ונקייה. הוא נמנע ממלודרמה ומעניק מקום לרגש עצמו. כך נוצרת יצירה שמצליחה להישאר אישית, אך גם לאפשר לכל הורה למצוא בה את הסיפור שלו.

ממשיך דרך מוזיקלית עקבית

"ילדה במדים" משתלב היטב בדרך שסלל טל סונדק לאורך השנים. הוא הרבה לעסוק בזיכרון, במשפחה ובזהות ישראלית. בין התחנות הבולטות נמצאים האלבום "בכל זאת אינני נפרד", שהופק מוזיקלית בידי קורין אלאל, והפרויקט "שירתם", שבו הולחנו לראשונה טקסטים של משוררים מהזמר העברי בידי רמי קלינשטיין.

לאורך השנים ייצג סונדק את ישראל בתחרות האירוויזיון, הופיע על במות רבות ושיתף פעולה עם יוצרים מרכזיים. במקביל הוא ממשיך לטפח דורות של מוזיקאים צעירים במסגרת עבודתו כמנהל מוזיקלי של להקות והרכבים ברחבי הארץ.

מעטפת מוזיקלית רגישה

העיבוד של ברק מוסטקי ומאור תיתון שומר על האינטימיות שמבקשות המילים. השניים בונים מעטפת מוזיקלית רגועה ומאופקת. עידן שניאור ומאור תיתון מוסיפים את נגינת הגיטרות. ברק מוסטקי מנגן גם בגיטרת הבס, בקלידים ובתכנותים. כל אלה משרתים את הסיפור מבלי להשתלט עליו. גם הקליפ, שביים לאון קרביץ, ממשיך את אותו קו רגשי ומקרב את הצופה אל החוויה המשפחתית שממנה נולד השיר.

"ילדה במדים" אינו שיר על שירות צבאי. הוא שיר על הורות. הוא עוסק ברגע שבו הורה מבין שהילדה גדלה. דווקא בגלל זה הוא מצליח לגעת גם במי שמעולם לא חווה את הרגע הזה מקרוב.

הכי חדשים

המדינה הורסת את עור הפנים: יריב בן יהודה מציג "ארוע בחיים"

יש אלבומים שמתעדים תקופה מבחוץ. "ארוע בחיים" נכתב מתוך מי שניסה לברוח ממנה, עצר, הסתובב לאחור והחליט...

סמל תרבות: עולם הבמה הישראלי חגג 80 לנעם סמל

שמונים שנה, אינספור הצגות וסיפור אחד גדול יש אנשים שעולים על הבמה, ויש אנשים שבזכותם הבמה ממשיכה לפעול....

מי מדבר בשם התרבות? יאיר לפיד פגש את נציגי קואליציית התרבות והיצירה

כבר דיווחנו כאן על מפגשים שקיימו נציגי ארגוני התרבות והיצירה עם גורמים במערכת הפוליטית. מטרתם הייתה לקדם...

שלמה ארצי חוזר לעוטף, ויש מקומות שבהם השירים נשמעים אחרת

יש משהו בשירים של שלמה ארצי שהופך אותם לחלק בלתי נפרד מחיינו. לפעמים נדמה שהם היו כאן...

סימני דרך: שבעה שירים, שבעה קליפים והחיים שאחרי השבעה באוקטובר

יש רגעים שבהם המוזיקה מפסיקה להיות רק אוסף של צלילים ומילים. היא הופכת למקום שבו אפשר להניח...

אחים – תובל חיים ממשיך את השיחה המוזיקלית עם יותם, עכשיו גם על המסך

יש סיפורים שהמוזיקה מצליחה לספר טוב יותר מכל מילה. סיפורם של האחים תובל ויותם חיים הוא אחד...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא