יום חמישי, אוקטובר 29, 2026

הנתינה של ג'ון גרנט

מופע במסגרת סבב האלבום השני של ג'ון גרנט –  Pale Green Ghosts, מועדון בארבי, חימום – נעם הלפר. 19.11.2013. דיווח, צילום ווידיאו – יובל אראל.

ג'ון גרנט, בארבי. צילום: יובל אראל
ג'ון גרנט, בארבי. צילום: יובל אראל

ג'ון וויליאם גרנט, נחשב כאחד המשוררים והזמרים שצמחו מתוך סצנת השוליים האמריקאית, הוא פעל לפני עשור במסגרת הרכב בשם The Czars  ולאחר פירוקו פרש מהעיסוק במוזיקה, הפך לאלכוהוליסט ואף התמכר לסמים קשים, עיסוק שהובילו לדיכאונות וניסיונות אובדן עצמי. בעקבות מפגש עם מעריצים שאילצוהו להקליט עימם הוא השיק בשנת 2010 את אלבום הסולו הראשון שלו Queen of Denmark שזכה להערכה רבה.

זמן קצר לאחר מכן נודע לג'ון כי הוא נשא HIV, הוא החליט להילחם על חייו ולא לוותר למרות מחלת האיידס, עזב את ארצות הברית  ועבר לחיות באיסלנד שם יצר והשיק את אלבום הסולו השני שלו – "Pale Green Ghosts " הכולל סוג של בלדות לפסנתר עם נגיעות אלקטרוניקה וטכנו אפלולי. האלבום הופק בסיוע של שינייד אוקונר והמפיק בירגיר טורינסון מההרכב GUSGUS.

ג'ון, נחשב כאחת הדמויות המוערכות בקרב הקהילה ההומוסקסואלית כאמן, יוצר ששיקם עצמו מגל החרבות, בואו לארץ במסגרת סבב ההופעות האירופאי נקבע בזכות המפיק ערן אריאלי מנרנג'ה הדואג באופן קבוע לאתר ולהזמין לארץ את היוצרים המיוחדים, השונים והבלתי תלויים בעולם המוזיקה האלטרנטיבית בעולם הרחב.

ג'ון, פסנתר, בארבי. צילום: יובל אראל
ג'ון, פסנתר, בארבי. צילום: יובל אראל

מוקף בחברי ההרכב האיסלנדי שלו, ששמותיהם מזכירים את שרה ואהרון אהרונסון ממחתרת ניל"י, קצת אחרי החימום של נועם הלפר, שנבחר במיוחד על ידו, עלה אמש ג'ון גרנט המזוקן לבמת מועדון בארבי לביצוע מרטיט ומענג של שירי האלבום החדש וכמה מאלבומו הראשון. (חלק מהצלילים והמראות כאן למטה…)

המופע היווה סוג של התכנסות לקהל רב מהקהילה ההומוסקסואלית לצד סטרייטים וסטרייטיות המחפשים את הצליל הנכון, האיכותי, הכל כך מענג ומתענג שאמנים מסוגו של ג'ון גרנט יוצרים כשההשראה תופסת אותם. אמש ג'ון נתן את עצמו ויצירתו לקהל הישראלי.

במהלך המופע, בין השירים, ציין ג'ון כי אף הוא כאמנים אחרים בעולם נתקל בהתנגדות ובסימני שאלה כשהודיע כי יערוך מופע בישראל ותשובתו היתה כי אם הוא לא יכול להופיע בישראל אז הוא גם לא יכול להופיע בארה"ב, רוסיה, גרמניה או צרפת.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידיאו

הכי חדשים

שעות לפני מנורה: מי העלים את איתי לוי מהאינסטגרם?

יש ימים שבהם הכול אמור לעבוד כמו שעון. האורות מוכנים, הנגנים נערכים, אלפי כרטיסים כבר נמכרו והקהל...

מאיכילוב ועד הפרלמנט הגרמני: המוזיקה חוצה גבולות

יש מי שמגיע לאולם קונצרטים כדי לשמוע מוזיקה, ויש מי שהמוזיקה צריכה להגיע אליו. ילד המאושפז בבית...

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

כל העיר יודעת: איתי ומור כובשים את מנורה

יש משהו מרגש בלפגוש אמנים בתחילת הדרך, לעקוב אחר הצעדים הראשונים שלהם, ואז לראות אותם כובשים במות...

ללכת שבי אחריו: רובין וויליאמס מפנה את הבמה ליחזקאל לזרוב

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שמלווים אותנו שנים בזכות הרעיונות שהותירו אחריהם. "ללכת שבי...

מקיסריה לבית המדרש: בר צברי, בניה ברבי ועמיר בניון

רק לפני ימים ספורים עמד בר צברי על במת אמפי קיסריה וחגג את מופע הבכורה שלו במקום....

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...