יום רביעי, יוני 10, 2026

שירת נשים…

על ערב סתוי שכלל פגישה עם שתי זמרות יוצרות ואלבומיהן החדשים, השירים, המופעים, ועוד, נפגש, הטה אוזן ועין, צילם ומדווח – יובל אראל. מתפרסם גם ב"סלונה" מגזין אינטרנט לנשים.

סיון טלמור, מילים. צילום: יובל אראל
סיון טלמור, מילים. צילום: יובל אראל

סיון טלמור, מבנות רימון, זמרת, יוצרת, כשרון הנמצא כאן כבר עת ארוכה, פרצה בשנה החולפת לתודעה בעקבות השתתפותה בתוכנית הריאליטי "TheVoice", מסתבר כי מדובר ביוצרת ומבצעת מיוחדת ומעניינת העומדת להשיק בקרוב אלבום בכורה – "לונה פארק", אותו הפיק יוני בלוך ובו מבצעת טלמור שירים שכתבה והלחינה. את הטעימה הראשונה של סיון שמעתי במסגרת שואוקייס שהתקיים בשבוע שעבר במשרדי היח"צ של מורן פז ואף במסגרת הצגת חומרים לקראת פסטיבל הפסנתר, בו תקיים סיון שתי הופעות, האחת כחלק מהצוות המלווה את יהונתן גפן במופע "האיחוד" עם ורד פיקר ודני ליטני, השנייה במופע אישי "טעימות" עם יוני בלוך ורן דנקר במהלכו תבצע סיון חלק גדול משירי אלבומה שבדרך ואף גירסאות אישיות לשירים מוכרים שפגשה בדרכה המוסיקלית.

אמש בשואוקייס אישי שערכה סיון במועדון בארבי בשעות הערב המוקדמות הציגה ובצעה יחד עם חברי ההרכב המלווה אותה – מיכה הרשליקביץ- גיטרות והפקה, דניאל ספיר-באס , מתן אפרת- תופים, ארבעה שירים מתוך הרפרטואר שנכלל באלבום הבכורה, ביניהם השיר "מילים" הסינגל הראשון המושק בפומבי הבוקר, אפשר לאמר בוודאות כי אכן ממתינה למאזינים אסופת שירים מצויינת שניכר בהם כשרונה של סיון יחד עם העיבוד המלוטש של יוני בלוך לכדי תוצר השובה את האוזן.

אלה דורון, אקוסטי בביאליק. צילום: יובל אראל
אלה דורון, אקוסטי בביאליק. צילום: יובל אראל

כמה שעות מאוחר יותר ונכונה לי פגישה עם זמרת נוספת, אף היא זמרת יוצרת ומבצעת, אלה דורון, המוכרת אף בשמה הבימתי Ella vs Mountain, אלה קצרה הצלחה מקצועית הן בעולם הרחב במסגרת פעילותה בהרכב הטראנס Intersys במקסיקו, השתתפה בהקלטת שני אלבומים וחלקה במות-ענק, הן בארץ כזמרת הליווי של מוש בן ארי ואף בשיתופי פעולה תקליטנים ואמני הסצנה האלקטרונית דוגמת Void, Mr. Black, Soniq vision , Aymmetric Soal ועוד.

בקיץ האחרון השיקה אלה אלבום בכורה המצוי ב"מחנה הלהקות" וכבר עומד למכירה במהלך הופעותיה האקוסטיות, ואף צפוי להשקה חגיגית באחד ממועדוני ההופעות הגדולים בגוש דן.

את ההזדמנות לצפות ולהאזין לאלה במסגרת מופע שלם תפסתי אמש בשתי ידיים, אלה יחד עם צמד הנגנים המלווים אותה – עידן שניאור בגיטרה אקוסטית ושירה, דניאל עצטה בכלי הקשה ושירה, ערכו מופע אקוסטי בקפה ביאליק בתל אביב, במהלך המופע שכלל 15 שירים וארוח של הזמרת המצויינת שירה חן, שתיהן מחוברות עוד מימי הליווי של מוש בן ארי, שירה שאף היא חוותה מעין הרפתקאת חשיפה בתוכנית הריאליטי "כוכב נולד" הוכיחה אמש, יחד עם אלה ואף לחוד כי אין קשר בין הטראשוויזיה לבין החיים האמיתיים, שתי הזמרות שתפו את הקהל בקפה הקטן בערב מוסיקלי חוויתי ואיכותי.

אלה דורון ושירה חן. צילום: יובל אראל
אלה דורון ושירה חן. צילום: יובל אראל

לדידי העובדה שאלה היא זמרת יוצרת בכל רמ"ח אבריה המשקיעה את כל כולה במופע והשירה היה הרגע בשלב ההדרן, בו עצרה לשניה ואמרה –  אני חייבת להגיד לכם שאני ממש נהנית, אתם נהנים גם? באמת אני ממש שוכחת את עצמי, אה, אתם פה…

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמסע הלילי אל שירת הנשים

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151204216114654.475002.721654653&type=1

וידיאו

הכי חדשים

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מה אם היית בוחר אחרת? בית ליסין מכריז על "יום המזל שלי"

ובתוך כל הכאוס שמאיים להשתלט על עולם התרבות בעקבות המערכה הצבאית המבעבעת באזורנו, מבצבצת גם בשורה מעודדת....

5 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא