כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנה

הפוסי של לוסי "רק לא אצלנו בשכונה" מגיעים לבארבי

לקראת האיחוד ההיסטורי של ההרכב בתאריך 30 לאוגוסט, להקת "הפוסי של לוסי" משיקה שיר המלווה בקליפ חדש. השיר "רק לא אצלנו בשכונה" נכתב על ידי דן אלמגור לפני 44 שנים והוא אקטואלי מתמיד.

הפוסי של לוסי. צילום: יח"צ.
הפוסי של לוסי. צילום: יח"צ.

המילים לשיר "רק לא אצלנו בשכונה" נכתבו לפני 44 שנים על ידי המשורר דן אלמגור כחלק משירי המחזמר "אל תקרא לי שחור" שכתבו אלמגור, בני נגרי ודני ליטאי בשנת 1972. המחזמר התמקד בעליית התנועה האמריקאית לזכויות האזרח ואפליית השחורים בארה"ב והוגדר בזמנו כסנסציה והצלחה מטאורית – נושא הגזענות בו הוא עסק נקשר לקיפוח בני עדות המזרח בארץ עם קום המדינה ואחריה והמאבק כנגדו שהגיע לשיאו בהקמתה של תנועת "הפנתרים השחורים".

הקשר בין חברי ההרכב לאלמגור נוצר בשנת 2004 לאחר שהלהקה הקליטה קאבר לשיר "יום יבוא" אף הוא מאותו מחזמר שהפך ללהיט ענק. אלמגור התרשם מהביצוע והציע ללהקה טקסטים נוספים.

חודש מאי 2012- לילות של פוגרומים נגד עובדים זרים ופליטים בשכונת התקווה. הלהקה מחליטה בין  לילה להלחין את "רק לא אצלנו בשכונה" שלא בוצע מאז שנות ה 70 – מתוך זעזוע עמוק ממקרי האלימות, דברי הפוליטיקאים במהלך ההפגנות וההשלמה הציבורית עם הפגיעה המכוונת. באופן מצמרר המילים שנכתבו בהקשר שונה לחלוטין רלוונטיות מתמיד.

"אני תמיד בעד שיוויון בחוק וצדק ואחווה
גם לשחור מותר לשאת ראשו בגאווה.
חשוב שהוא יהיה אדם חופשי ובן חורין
כולנו בני אדם – הלבנים והשחורים.
רק לא אצלנו בשכונה! "

"רק לא אצלנו בשכונה" הוא רק אחד מתוך מספר שירים חדשים שתבצע הלהקה בהופעת האיחוד בתאריך 30 באוגוסט בבארבי ת"א –  שתציין עשור לצאתו של אלבום הבכורה "צב 8" ולמותו של סולן ההרכב עמרי גולדין ותציין את חזרתו של ההרכב לפעילות אחרי שש שנות שתיקה, כרטיסים במחיר 40 ש"ח בקניה מקוונת, ביום המופע זה יעלה יותר…

לפני עשר שנים ביום שישי  2.8.02, הפוסי של לוסי, אחת מהלהקות הבולטות והמצליחות של סצנת הפאנק הישראלית, קיימה הופעה במועדון הפטיפון בת"א. זו הייתה הופעה ראשונה להשקת "צב 8" אלבום הבכורה של ההרכב שעסק במחאה וגיוס למאבק חברתי .יומיים לאחר מכן, ביום ראשון בבוקר נהרג סולן הלהקה עומרי גולדין בפיגוע של מחבל מתאבד על קו 361 בצומת הר מירון.

למרות יצירת בסיס נאמן של קהל, הופעות מרגשות ושיאים רבים, ההתמודדות עם המוות עשתה את שלה וההרכב התפרק בשנת 2006.

האלבום "צב 8" נכתב במהלך שירותם הצבאי של חברי ההרכב וביטא באמצעות 12 שירי פאנק בעברית את המציאות הקשה בישראל של 2002. האזנה לאלבום עשור לאחר מכן, מוכיחה את המציאות הישראלית על הבעיות החברתיות שלא נפתרו,  ועל מצוקות שבינתיים החמירו.

אחד היתרונות של האינטרנט על העיתונות הכתובה הוא הגמישות, זו הזדמנות לספר לכם שחברי ההרכב התארחו ביום חמישי 16.08.2012 באולפן קולה קמפוס אצל לאון נפולאון פלדמן, קצת סיפרו על מה ואיך, מה שהיה ומה שיהיה, גם שרו כמה שירים, ביניהם אחד חדש חדש, "השעון", הוא ישוחרר להאזנה מסודרת בקרוב, בינתיים הנה גלריית תמונות מהמפגש באולפן. תודה לקולה קמפוס, צילום: יובל אראל.

הפוסי של לוסי בקולה קמפוס. צילום: יובל אראל
הפוסי של לוסי בקולה קמפוס. צילום: יובל אראל

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151089606784654.455417.721654653&type=1

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d